Зеленски спешно призова НАТО: Дайте ни оръжия с по-далечен обсег

Украйна контролира над 80 селища и 1500 кв. км в Курска област
18 авг 2024 09:05, Петър Бойчев
226
Зеленски спешно призова НАТО: Дайте ни оръжия с по-далечен обсег
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски отново спешно призова Запада да предостави на Украйна оръжия с по-дълъг обсег на действие на фона на напредването на войските му в руската Курска област, предаде ДПА.

Способностите на украинските въоръжени сили да използват такива оръжия срещу Русия е най-важният стратегически въпрос на тази война, заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

По думите му в момента липсват необходимите решения от страна на западните съюзници. Той даде за пример Великобритания, което според него е станала по-бавна в действията си.

Смелостта и издръжливостта на украинските войници в момента компенсират колебанието на западните партньори, каза още украинският президент.

"А ние бихме могли ефективно да отнемем всяка възможност на окупатора да напредва и да нанася щети, ако нашите способности за нанасяне на удари с далечен обсег на действие бяха достатъчни", добави Зеленски.

Той неведнъж е искал разрешение да използва ракети и крилати ракети срещу цели в Русия, посочва ДПА. Понастоящем съществуват ограничения за това.

Светът е видял колко ефективно Украйна защитава своята независимост и тя се нуждае от по-нататъшна помощ, каза Зеленски.

Украинският президент отново спомена и разговор с главнокомандващия въоръжените сили Олександър Сирски, който го е информирал за по-нататъшния напредък в руската Курска област.

"Операцията се развива точно така, както очаквахме. Храбростта на украинците постига големи успехи. Сега укрепваме позициите си", заяви Зеленски.

Той също така отново спомена, че Украйна пленява все повече руски военнопленници в района на Курск, за да попълни броя им за следващата размяна с Русия. По думите му целта е да се върнат у дома войници и цивилни в руски плен.

По последна информация от Киев Украйна контролира над 80 селища и 1500 кв. км площ в Курска област. Агенция ДПА отбелязва, че не може да потвърди тази информация чрез независими източници. Приблизително 10 000 украински войници са разположени в Курската област.

Зеленски възнамерява чрез започнатата на 6 август офанзива да засили натиска върху Москва за прекратяване на бойните действия чрез преговори, посочва ДПА. От руска гледна точка обаче тези преговори изглеждат все по-малко вероятни заради украинската офанзива, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от За да се разбираме
Фините знаци, които показват, че мъжът ще ви остане верен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кой си ти, че да искаш нещо.
131
3
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 110 преди 4 седмици
"Само 10 000 украинци влязоха в русия и глейте кво става." ххх Сава това, че още първата седмица половината бяха леш, а сегашната - останалите са или вече на оня свят, или се крият по горичките в партизански битки и криеници, а въоръжението им е тотален каPут.
130
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Целта на Зеленски е да провокира Трета световна или да накара Русия да ползва ядрено оръжие. Дали е негова лична цел или цел на НАТО а.к.а САЩ е отделен въпрос. Дори мауоумниците като Шолц почнаха да се дърпат и да усещат как Украйна ги завлича към дъното, но за тях е вече късно. Самата пасивност на Русия след нахлуването на нейна територия е съмнителна, абе изобщо всички играят едно голямо театро, което обаче се плаща с много братска кръв, за която нито на Зелето, нито на Вова им пука!
129
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зеленски е изпушил тотално и ще взриви АЕЦ Куркс. Радиацията ще стигне чак до Франция. Малоумнициииии!
128
12
 
4
 
! Отговори
Нато трябва да преди 4 седмици
Започне да му дава сериозни оръжия с които да се стига Москва . Вижда се че с оръжия украинците са по елитни войски от руските
127
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Що, бе? Ядрени централи ли ще взривява Зелето?
126
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нахлуването в района на Курск има за цел не само да разтегне фронтовата линия и да забави настъплението на руските войски в Донбас, но и да провокира Русия да предприеме извънредни стъпки в отговор - безразборни атаки срещу Киев, например, с много цивилни жертви. Или демонстративно използване на тактическо ядрено оръжие. Най-добре е ядрени удари.
125
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако НАТО загуби в Украйна и капитулира без Русия да използва ядрено оръжие, това означава стратегическо порежение за Запада - и НАТО и ЕС ще се разпаднат, цялата западна система заедно с долара си отива, а САЩ ще са само една регионална сила като Бразилия. И точно това ще стане, когато фронта в Донбас се разпадне. Така че Курск няма да е последната провокация, ще направят всичко възможно да принудят Русия да използва ядрено оръжие, само това може да спаси запада.
124
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ядрен удар е единственото спасение - ще измрът няколко десетки хиляди украинци - голяма работа, те и сега измряха към милион и без ядрен удар, а радиацията е в Украйна и бързо ще се разнесе. И тогава Западът ще каже, ами ето, направихме всичко за Украйна, помагахме, ама какво да се прави, диктатора Путин пусна атома, какво сега и ние всички ли да умрем, ами дайте сега да се обединим, са укрепим НАТО и ЕС, да укрепим долара. Само ядрен удар може да ги спаси.
123
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В момента в Куркс е НАТО, а не Украйна. Този блудкаво театър се разиграва за пред спонсорите на ядрените терористи Зеленски и сектата му.
122
11
 
0
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 4 седмици
До Анонимен 122. А кой ще се бие с нашето НАТО. Русия отдавна е бита карта. Китай също няма силна армия.
121
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Маг Еленски тотално е превъртял.Иска да стреля по атомни централи с тези оръжия,за да унищожи света.Под въздействие на зли сили е и вчера забрани украинската църква официално въпреки че се отдели от руската още през 2022-ра.Разберете,че това са сатанисти,които искат да въведат сатанински порядък и се показаха на Евровизията и Олимпиадата.
120
3
 
18
 
! Отговори
Зелето преди 4 седмици
Да, бате муниции! Дай, бате ракети! Дай, бате самолети! Дай, бате системи C300! Дай, бате танкове! Дай, бате пари! Абе, дай к""вото дадеш, че сме голи и боси! На ден войната ни струва по 135 милиона долара и пак не ни стигат.
119
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нима Третата световна война ще започне заради един клоун?
118
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Просякът Зелю няма да миряса докато не втаса.
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зелника спешно призовал Нато или призовал спешно да му доставят оръжия? Кое от двете?
116
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само 10 000 украинци влязоха в русия и глейте кво става.
115
20
 
3
 
! Отговори
Европедерас преди 4 седмици
Путин е агресор който убива деца. ГДБОП да направи обиск на офиса на Евгени Минчев и да конфискува цялата документация.
114
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев кога ще призове Русия за мир?
113
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зеленски заложи всичко на една карта и загуби.