Ваканции през два месеца, на школо от 1 септември

НПО-та са изпратили предложенията си до Игнатов
7 яну 2011 22:26,
232
Ваканции през два месеца, на школо от 1 септември
Снимка: Булфото

Неправителствени организации предлагат учебната година да започва от 1 септември, ваканцията за Коледа и Нова година да е от 16 дни, както и през всеки два учебни месеца да има ваканция от по девет дни.

Предложението за този нов модел на ритмично редуване на периоди на учене и почивка през учебната година е изпратено на министъра на образованието Сергей Игнатов.

Новият график предлага да има ваканции от девет дни през ноември (около 1 ноември), както и ваканция от последните почивни дни на февруари до първите почивни дни на март.

Третата ваканция може да бъде от последния уикенд на април до първите почивни дни на май или от 1 май до първия понеделник след 6 май, за да влязат и двата празника във ваканцията.

Още по темата

Графикът предвижда, както и досега, учебната година да завършва на 15 или 30 юни.

16-дневната коледна ваканция ще разходва не повече от 9 учебни дни, защото ще включи уикенда, празниците по Коледа и Нова година.

От асоциация „Родител“ изразиха опасенията си, че началото на учебната година от първи септември има своите плюсове, но и минуси.

Оттам напомниха, че част от родителите водят децата си на по-евтина почивка от 1 до 15 септември и с новия график ще се наложи по-отрано да планират отпуските си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още по темата: учебна годинаваканции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo
121
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-големият идиотизъм е учебна година от 1-ви септември ! По-скоро 5-10 дена по-късно да свършват ,но 15-ти септември е дата ,която не е забучена просто така в календара
120
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега ще правят стачки че не искат от 1-ви септември. Просто не знаят какво искат освен това че не им се учи и само купони в главите им.
119
6
 
9
 
! Отговори
Гр преди 13 години
Това е абсолютен идиотизъм да започва учебната година от 1-ви септември.Предполагам, че го е мислил някой който отдавна няма деца в ученическа възраст.
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bulgarskite u4enici otivat na u4ilishte samo da izpushat po edna kutia cigari i da napravqt plan za piene a u4eneto e dale4 ot glavite im. no nqmat vina te, a osnovno tehnite roditeli s nezainteresivanostta im kak se spravq deteto im... vuobshte malko krivorazbranata demokracia.. sega stanah durt komunqga i az ve4e ;-)
117
2
 
9
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Междувременно стана ясно, че около 5% от британските ученици вярват, че Хитлер е бил германски треньор по футбол.При анкета, проведена сред 2000 деца на възраст от 9 до 11 години, същият процент ученици отговорили, че Холокостът е празник, свързан с края на войната.Един на всеки шест британски младежи смята, че известният концлагер "Аушвиц" е увеселителен парк.Ех, защо не бяха родни ученици, та да им стоварим цялата тая омраза по българщината, дето става плашещо популярна напоследък?
116
14
 
3
 
! Отговори
Aeryn Sun преди 13 години
Много сте смешни всички дето плюете, поогледайте се малко, говорете с някого от Франция например и питайте как е там системата. Точно такава, с балансирани почивки. Дърти завиждащи *** сте всички тука, ако на вас ви е било зле нека и на нас, ама не виждате ли, че така системата не работи? Не само за моето поколение се говори, че е неграмотно, сигурно и за ващо така се е говорило, ама никой не се съобразява...
115
11
 
3
 
! Отговори
Aeryn Sun преди 13 години
Чета,чета и не мога да повярвам, казвате че сме неграмотни, мързеливи, че щял да се развали ритъма, ама само да ви питам някакво понятие как работят образователните системи в Европа?-точно по този начин и като гледам добре се развиват всички държави, освен нашата. Колкото до неправителствените организации, поне някой се опитват да подобрят нещата ами не са някакви "разбирачи" оправляващи държавата, защото са били до дясното рамо на Бай Тошо, погледнете се малко всички си оставате долни ***
114
0
 
9
 
! Отговори
бивш даскал преди 13 години
Хайде, лека нощ на всички ви! С надеждата, че пак няма да се вземе решение,което след половин година ще се окаже Голямата грешка и ще се свикват съвещания и кръгли маси, за да се променят нещата. Жалко за ученици, за учители и за родители......Приятен уекенд!
113
3
 
4
 
! Отговори
Уважаеми родители преди 13 години
Няма за какво да ми се извинявате. Просто тая работа с Черни нищо не означава, не е просто мерило за нищо и едва ли някой в Чехия днес я помни, защото този е световнонеизвестен творец дори и в собствената си страна! Друго е Азис в Бг да изпее някоя песен за Чехия! Тогава да видиш какво става... Бирата Staropramen ще се продава 300 пъти повече...
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще кажа само " О,sancta simplicitas" и ще замълча.С прости хора не можеш се разправя..
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми то си личи по начина по който пишете какви сте.Може ли на едно момиче, на едно дете,което е доста по-грамотно от пожечето тук,да се пишат епитети като "ще станеш ***" или "*** смотана"?
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
голям, по нищо не личи, че имаш!
109
0
 
4
 
! Отговори
до 134 преди 13 години
А на мен пък не ми дреме за теб и за твоята жалка злобна душица. И да знаеш,че злобата убива, пази се :)
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"За щастие моите родители не са озлобени и изпростели като повечето които пишете по форумите и плюете,за да успокоите жалките си,нищожни душици.Но за съжаление все повече хора в България за такива.."тогава от къде си сигурна за горното твърдение!
107
1
 
6
 
! Отговори
до 128 преди 13 години
Ми то и аз не ги харесвам, ама не съм тръгнала да ги плюя,нали? Все пак всеки си отговаря за себе си, дали ще учи или не.Аз защитавам тези от нас,които имат желание да учат и го правят, но явно тук всеки ученик ,който напише коментар,бива моментално поставен в графата "Мързеливо търтейче" .
106
1
 
2
 
! Отговори
намръщен преди 13 години
До 124Да, извинявайте. Зам.-кметица на Пд му подари ролка тоалетна хартия, когато бешена някаква изложба в Пд. Мненията се разделиха, някои културтрегери защитихаЧерни
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
когато имаш деца тогава можеш да говориш по темата, а сега си налягай палцалите и не изказвай неподготвен!
104
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 13 години
Понеже изгубих къде е началото и края на спора, някой ще каже ли от кое е недоволен точно? (Освен от изпускането на промоциите)
103
2
 
3
 
! Отговори
до 126 преди 13 години
За щастие моите родители не са озлобени и изпростели като повечето които пишете по форумите и плюете,за да успокоите жалките си,нищожни душици.Но за съжаление все повече хора в България за такива..