Да не се прави политика във ВУЗ-овете, зове Клисарова

Демокрацията е да не се нарушават правата на другите
70
Да не се прави политика във ВУЗ-овете, зове Клисарова
Анелия Клисарова. Снимка: архив, БТА

Не трябва да се прави политика в университетите. Така министърът на образованието Анелия Клисарова коментира студентската окупация на Софийския университет, към която се присъединиха и други висши учебни заведения.

Още по темата

По думите й студентите имат право да изразят гражданската си позиция, но това не трябва да става за сметка на други.

„Студентите са млади, образовани хора и трябва да изразяват своята гражданска позиция, а как да стане това е лично право на избор, но не бива да се нарушават правата и на другите, които имат друга гражданска позиция, това е демокрацията", подчерта министърът в Шумен.

По думите й предвид университетската автономия, министерството няма как пряко да се намеси в създалата се ситуация.

„Това е решение на Ректорския съвет на университета. Трябва да се организират така нещата, че учебният процес да не прекъсва. Тези, които искат да учат, трябва да получават своите знания", каза още Клисарова. Тя допълни, че е готова да се срещне с протестиращите студенти.

Студенти окупираха вечерта на 25 октомври централната сграда на Софийския университет и се обявиха в декларация за оставка на 42-то Народно събрание и за предсрочни избори.

Днес ги последваха техни колеги от НАТФИЗ, НБУ и Великотърновския университет "Св.Св. Кирий и Методий".

Заради прекъсването на занятията днес ръководството на Софийския университет свика извънредно заседание на Академическия съвет.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: ШуменАнелия Клисарова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
до Клисарова преди 10 години
Клисарке, ходи бий камбаната. Да друго не ставаш.ОСТАВКА.
61
1
 
8
 
! Отговори
Бай Грую преди 10 години
Ми къде да я правят децата тая политика ,като в Парламента деПутатите правят само бизнес за себе си!
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЯ С ТУРСКИТЕ БУКВАРЧЕТА още ли е министърка???????
59
11
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До "Един от многото": Времето на революциите отмина, парламентарните избори - също. Оставете политиката и си гледайте образованието, а това, кое ще е следващото правителство ще се решава на избори, а не от стотина протестиращи.
58
1
 
11
 
! Отговори
РЕНДЕТО преди 10 години
Браво за коментар 44 доста се чудех къде прекалено често се налагаше този образ,а то било Манолова -Маяяяяяяяяя.
57
1
 
17
 
! Отговори
Тая клецарова..... преди 10 години
Каква е КЛЕЦАРОВА??????????
56
0
 
11
 
! Отговори
festo преди 10 години
Жабока явно нито си е допил , нито си е доспал , нито се е н***еб***Л.
55
3
 
15
 
! Отговори
Един от многото преди 10 години
Студентите са млади, образовани хора и трябва да изразяват своята гражданска позиция, а как да стане това е лично право на избор, но не бива да се нарушават правата и на другите, които имат друга гражданска позиция, това е демокрацията". А демокрацията не е ли предпоставка за легитимно правителство, питам аз. Писна ми да се лепят етикети за протеста, какъв бил, колко е незаконен и как нарушавал правата на другите. Къде в историята на света има законосъобразна революция, Г-жо Клисарова?
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази защо още не се е саморедуцирала ????????
53
2
 
22
 
! Отговори
haho преди 10 години
Е то шубето е голям страх а?Страх ви е,че веднъж да ви изритат от властта и няма да припарите фо нея а?
52
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Именно тая *** въведе турски в училищата, което не посмя да стори никой 10 години назад и то при пирет закон. Именно същата червена лелка за малко да махне Ботев от учебниците, а после се оправда, че станало без нейното съгасие и натопи други. Именно тая си избра зам. министърка със звучно име, което по-отива на Делиормана, отколкото на някой българсик окръг и същата тая зам. министърка при предното управление на Станишев разправяше как Левски бил просто бандит и си е получил заслуженото.
51
2
 
31
 
! Отговори
общи приказки преди 10 години
Др.Клисарова, ВСИЧКИ от бкп.бсп искате "ДЕБАТИ"- преливане от пусто в празно! Затова студентите, като и онези преди тех- искат ВАШАТА ОСТАВКА!Какво направихте и за какво получавате заплати?1.Пеевски идр.2.ПОмощи за *** раждаемост.3.Земите.4.Пушенето5.Атомна енергетика.И Зинаида каза, че земите, пушенето са АПРИОРИ приети от РБългария с приемането в ЕС.ТОВА ВАШЕ правителстов прави всичко възможно да бъде КОНТРА на ЕС, с надежда... към РУСь,Евразия.Затова ОСТАВКА!
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля, че човека, който би оправил проблемите в БСП, би ги научил, че да си политик не е като да си недосегаем, би им показал грешките и би ги напътствал да не правят нови, би им припомнил, че въсщност там, където са са на работа, а народа е строгия шеф, който може и да уволнява е човек с психологически профил близък до този на Брайвик, според мен.Всички други разбрани подходи на цивилизовани люде вече сме ги видяли. Резултат никакъв.
49
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички тези протести ще постигнат само по -голямо влошаване на ситуцията в страната!Да се отива към избори,нищо че няма приет бюджет!После след новитеизбори пак на протести.Тези които не влязат следващия парламент да се подготвятТо българина друго не може май.А окупаторите да си посипят с пепел главата.
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абеее *** такава, погледни се на кво приличаш, червен ***, ще ми разправя как не трябва да се занимавам с политика. Какво предлагаш тогава Клисарова ли си каква си там а? Да си изкараме 4-те години учение и да си траем като пчелички пред всевластната червена кралица Станишев (или който е там подред за поста главна Пионка)? Нищо, не ви се сърдим, знаем че ви е страх от нас, веднъж ви свалиха студенти, ще го направим пак, но искренно се надявам този път полицията да не ви изкарва по тунелите.
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто върлите олигарси, наричащи себе си незнайно защо "социалисти" трябваше да ядат яките народни шамари както в повечето бивши соц. страни и нещата щяха да се оправят. Вместо това "нежна революция", "етническа толерантност" и "мирен протест".В резултат на това "социалистите" прибраха парите на хората да мислят повече за хляба, отколкото за революция, превзеха съда, прокуратурата и ДАНС, вкараха и ДПС, въпреки че е противоконституционна за гласове и сега с топ не може да ги помръдне никой.
46
14
 
8
 
! Отговори
пак ли ще ви излъжат преди 10 години
Този филм го гледаме вече четвърт век! Протест след протест! И след всеки протест става по-зле!Няма морал, няма и да има!В свят, в който всичко е пари, всичко е пазар, всичко можеш да купиш и продадеш, включително майка си и баща си, детето си, няма как да има човешки ценности!Този протест обслужва луди политици, за които хората и националният интерес нява значение. Обслужва мафията!
45
3
 
22
 
! Отговори
гражданка преди 10 години
Ами щом сте министър на образованието другарко Клисарова,логично е да отидете при студентите и да проведете един разговор, както им обеща Орешарски - ама то се иска смелост да застанеш пред децата - те вече не са ония захлюпените, уредените от мама и тате, я на активен борец, я това онова, те са смели и напористи и най-вече - искат да си останат в БЪЛГАРИЯ!Искат достойна реализация срещу толкова достойно заплащане! /не схващате ли?
44
3
 
37
 
! Отговори
Само така преди 10 години
Браво на студентите - аз ги подкрепям напълно. Надявам се обществото да вземе пример от техния протест и да предприеме нещо сериозно накрая - смяна на системата.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dnes.bg, вие други глаголи освен "зова" знаете? От всичките ви статии или "зоват" или "крещят"? Не ви ли срам с този беден речник...