"Възраждане": В България не трябва и няма да има еднополови бракове

Учителите могат да говорят за сексуална ориентация, но не да я налагат
16 авг 2024 12:51, Инна Ангелова
86
"Възраждане": В България не трябва и няма да има еднополови бракове
Снимка: Bulgaria ON AIR

След като държавният глава Румен Радев подписа указа за обнародване на промените в ЛГБТ закона, реакциите "за" и "против" предизвикаха дори протест. Според Даниел Проданов от "Възраждане", притесненията вероятно са в част от учителите.

"Но това е заради грешна интерпретация на закона. Досега в текстовете на този закон беше залегнала забрана за политическа дейност в училищата, както и за налагане на религиозни доктрини. Това не означава, че в училищата не се говори за политика и религия, а че не се налага определена религиозна доктрина", каза Проданов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Депутатът е на мнение, е учителите са свободни да говорят за сексуалната ориентация, но не може да налагат определен тип мислене или пък да поощряват нещо подобно.

Пропагандата на сексуалната ориентация

"Досега кой следи да не се налага политическа пропаганда в училищата? Не ми е ясно. Учителите, които трябва да спазват закона, имат всички морални и професионални качества да го правят. Преди няколко месеца се бяха появили материали около училищата, които разказваха за семейна двойка от две дами, които са емигрирали във Великобритания, тъй като в България не могат да се оженят", подчерта Проданов.

Той е на мнение, че тази история е тип пропаганда.

"Ние сме на твърдото мнение, че в България не трябва да има еднополови бракове и това няма да се промени, тъй като това е българската традиция. Разделение при децата има там, където някой не си е свършил работата и където учителят не си е свършил работата. Напрежението между децата винаги ще го има", добави Проданов за Bulgaria ON AIR.

А каква е границата между информация и пропаганда, Проданов отговори, че всичко лежи на съвестта и професионализма на директорите.

“Никой не е в опасност. Огромна част от обществото одобрява в училище да не бъде допускана такава пропаганда”, допълни Проданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от Образование
Норвежци, американци, общества: 16 млн. лв. са получили НПО-та от МОН
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако сега не действаме уважаеми родители , скоро ще искат да имат стаи за м**а*.стурбация в училищата, както в германия, германските училища ги имат
69
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
подкрепям
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Въzzраждане
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Знаете ли кой видях вчера на женския пазар? Волен. Търсеше си черга за гаража-срудио и каза да предам поздрави на Копейкин. Щял да му покаже как да си настрои микрофон и трипод за тикток като не мине 4%
66
4
 
4
 
! Отговори
до 64 и 65 преди 3 седмици
След 10-20 години няма да го има този проблем. Гласоподавателите на Възраждане са пенсионери.
65
7
 
5
 
! Отговори
до 64 преди 3 седмици
Тръгнали сме си вече. И аз не съм ЛГБТ, но ме плаши факта, че има едни 10% които не искат ЕС и искат да се върне комунизма и да станем част от Русия. Много по-спокойно се живее в държава, където всеки има права и ги знае. В България е ад.
64
7
 
5
 
! Отговори
Гражданин на Европа преди 3 седмици
Най-добре тези 10-12% млади хора и в работоспособна възраст да напуснем и да откажем да бъдем данъкоплатци на тази "държава"! Казвам го като западно мислещ, човек, който не е гей, а загрижен кои ще са следващите човешки права, които ще отпаднат? Дали с един замах няма да бъде унищожено и малкото направено след 1989? Или май вървим към "1984" на Оруел по руски стандарт?
63
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бъдещето е на нас цветните . Вие сте недемократична отживелица .
62
0
 
3
 
! Отговори
до Учител преди 3 седмици
Време ви е за лекарствата пак. Възползвайте се и от ранното пенсиониране ако може. С цялото ми уважение, ама сте изплискали легена.
61
1
 
0
 
! Отговори
До 51 преди 3 седмици
Прав си. На транссексуалните от хормоните няма начин да не са разтропали чивиите и не могат да работят по-сложно работа. А и държавата като им плаща ще облекчат НПОтата
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
не усещате ли как Възраждане предизборно скачат с провокации? Свиди ги да дадат пари за гласуване и играят по струните на десните националисти и хомофоби. Винаги пада голям вой два месеца преди вота - преди беше за паметниците,хазарта, еврото и гейовете, сега пак е за гейовете, хазарта и еврото чакат още. Насъскват необразованите, вдигат пушек и на ти безплатна кампания и прибират за ипотеките каквото остане.
59
4
 
13
 
! Отговори
Учител преди 3 седмици
Тези злостни нападки само доказват, че Злото е побесняло. Но българските деца винаги ще имат нормално християнско семейство с майка и баща. Няма да се допусне осиновяване от еднополови. Това няма как да се случи на българската свещена земя. "Различните" нека си живеят, както искат. Никой не ги притеснява за нищо Но, да ни оставят на мира и най-вече децата!
58
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ний трретиполовите къде да се позиционираме в брака?
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Заради слугинажа на другите политици,Възраждане може да излезе и първа политическа сила.Не споделям техния проруски наклон,но в случая са прави и изразяват настроенията на почти всички българи.
56
5
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Във Възраждане еднополовите спят в едно легло без да сключват брак. Сега така е модерно.
55
1
 
1
 
! Отговори
Утре преди 3 седмици
Трябва да има и хетеро бракове . Демоде . За етнографията.
54
5
 
3
 
! Отговори
до 54 преди 3 седмици
Вярно е! Ако Путин каже на Коцето че го иска, Коцето ще се даде без да чака втора покана. Малка копейкотърсачка е той.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой каза ? Съседния блок младоженците и кума и кумата все с бради . Имат и цветни татуировки по глезените.
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е най-малкия проблем на държавата мен ако питате. Да започнем с Пеевски, русофилите и мафиотите.
51
11
 
7
 
! Отговори
до 50 преди 3 седмици
Предпочитам гейове в администрацията пред лелки от БКП и русофили, които са свикнали някой да ги носи на гърба си и нищо не правят по цял ден.