"Възраждане": В България не трябва и няма да има еднополови бракове

Учителите могат да говорят за сексуална ориентация, но не да я налагат
16 авг 2024 12:51, Инна Ангелова
86
"Възраждане": В България не трябва и няма да има еднополови бракове
Снимка: Bulgaria ON AIR

След като държавният глава Румен Радев подписа указа за обнародване на промените в ЛГБТ закона, реакциите "за" и "против" предизвикаха дори протест. Според Даниел Проданов от "Възраждане", притесненията вероятно са в част от учителите.

"Но това е заради грешна интерпретация на закона. Досега в текстовете на този закон беше залегнала забрана за политическа дейност в училищата, както и за налагане на религиозни доктрини. Това не означава, че в училищата не се говори за политика и религия, а че не се налага определена религиозна доктрина", каза Проданов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Депутатът е на мнение, е учителите са свободни да говорят за сексуалната ориентация, но не може да налагат определен тип мислене или пък да поощряват нещо подобно.

Пропагандата на сексуалната ориентация

"Досега кой следи да не се налага политическа пропаганда в училищата? Не ми е ясно. Учителите, които трябва да спазват закона, имат всички морални и професионални качества да го правят. Преди няколко месеца се бяха появили материали около училищата, които разказваха за семейна двойка от две дами, които са емигрирали във Великобритания, тъй като в България не могат да се оженят", подчерта Проданов.

Той е на мнение, че тази история е тип пропаганда.

"Ние сме на твърдото мнение, че в България не трябва да има еднополови бракове и това няма да се промени, тъй като това е българската традиция. Разделение при децата има там, където някой не си е свършил работата и където учителят не си е свършил работата. Напрежението между децата винаги ще го има", добави Проданов за Bulgaria ON AIR.

А каква е границата между информация и пропаганда, Проданов отговори, че всичко лежи на съвестта и професионализма на директорите.

“Никой не е в опасност. Огромна част от обществото одобрява в училище да не бъде допускана такава пропаганда”, допълни Проданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един от тези във фейсбук освен еднополови бракове и осиновяване на деца иска и запазена квота за тези за работа в държавната администрация. Поне нахалство не им липсва. Вижте в фейсбук
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Учител до 38 - Всички помним, как при първото преброяване след т.нар. Възродителен процес някои се бяха самоопределили като ескимоси. Така че, няма да е чудно, ако някои деца на майтап напишат, че сечувстват от някакъв трети или тридесет и трети пол. Но някои пропагандатори и НПО-та ще решат, че отговорът е сериозен и ще направят от това капитал.
48
6
 
1
 
! Отговори
до 46 преди 1 месец
Не зная, на мен опция в)друго не ме подтиква към извращения. Не зная с какво мръсно съзнание сте учителите, ама май Бог трябва да пази децата ни от вас, ако опция на тест с отговори ви подтиква към сатанизъм и разврат. Мен най ме е страх от тия 55+ учители християни, съвсем са изфъскали
47
5
 
2
 
! Отговори
Не е сложно преди 1 месец
В училище се изучава предметът "Анатомия". Когато говори за човешкия мозък, учителката ще им обясни, че има случаи на мутации и ще им даде за пример малформацията в структурата на мозъка на хомосексуалните. Ще добави, че вследствие на това съответният човек изпитва влечение не към другия пол, а към своя. Ще им каже с 1-2 изречения какво може да се постигне в тази насока вследствие на медикаментозна терапия, защото в тази област се работи непрекъснато и има резултати.
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забраните са знак на страх, страха идва от незнание и несигурност, незнанието и несигурноста идват от руската пропаганда от комунизма, Тогава е трябвало работна ръка за полето, не е можело да си позволят да няма деца и гейовете са правили насила семейства. Сега трябват войници на Русия и да запълни милионите, които избягаха от режима там.
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приемането но този закон по руски образец е изключителна пр остотия.Надявом се да се осъзнаят по-бързо и до го отменят.Копейките се изтропаха на метеното.
44
5
 
5
 
! Отговори
Учител до 38 преди 1 месец
Ненормалнико!Самият въпрос в анкетата дали си друго, освен мъж или жена, е пропаганда! Най-малкото възбужда нездрав интерес към отвратителното сатанистко зло, с което се опитват да облъчват децата на България.Но! Има Бог! Той ще възмезди продалите се на злото души за 30 сребърника.Бог ще пази децата ни и България!
43
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи, в съседните Румъния и Гърция страни узакониха еднополовите бракове, а тук държим на "традицията". А коя е традицията на българите - това най- добре може да го опише Иво Сиромахов във фейлетон.:))
42
4
 
4
 
! Отговори
до 45 преди 1 месец
Единствените умствено ограничени тук сте тия, които не виждат по-далече от носа си. С кого си лягаш не определя какъв човек си и какво можеш. Или искаш да кажеш, че ти, рецидивиста от Люлинската панелка от мама си постигнал повече от Фреди Меркюри или Джордж Майкъл?
41
2
 
5
 
! Отговори
До 39 преди 1 месец
Май е драма на меките китки щом извадиха евтините лозунги,ама те са много ограчинени като тях са самите,то и никой не очаквал друго от умствено ограничени индивиди
40
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички предсказвате смело бъдещето с увереност, но не знаете кога и как ще умрете. Какво значи "не трябва" и кой определя какво трябва. Нищо не трябва, еволюцията решава какво гени попадат в бъдещето. Фактите са че не можете да гарантирате нищо и завинаги и живота ви в един момент ще приключи. И след това е цяла вечност, оставете това да попие в главите. Че вие сте еднодневки.
39
7
 
11
 
! Отговори
хетеро преди 1 месец
Аз съм хетеро човек, който няма нищо против гей браковете. Просто не ми пука кой с кого си ляга, стига да се държи добре с мен. Също така ско някой ден децата ми решат, че са такива, няма да ги обичам по-малко и да се откажа от тях. Това е единственото здравословно мислене по въпроса, всичко друго е проблем и идва от омраза и вътрешна несигурност и страх.
38
0
 
11
 
! Отговори
Трончо преди 1 месец
Не вменявайте цялата отговорност за проблемите в обществото на учителите. Къде е семейното възпитание?
37
10
 
2
 
! Отговори
Надарен преди 1 месец
В на Цомчо дуппиту,дуупиту,вътре,вътре,вътре,целия сух,да го боли,да вика,да търси майка си и баща си.
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 37 Не се самозалъгвай! Тук специално номерът на сбърканяците нама да мине! Толкоз!
35
12
 
5
 
! Отговори
Русофилски драми преди 1 месец
А кво правим когато Костя Копейкин и тоя Даниел Проданов се харесат и поискат да се вземат? Копейкин ли ще приеме фамилията Проданов или обратно?
34
4
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 1 месец
Друго може да значи котка, куче, саксия и тн. Човек трябва да има опции. С какво ви възмути това толкова? И как това в главата ви наби идеята, че вече не сте мъж или жена, щото на анкета има такава опция?
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новото поколение или както по Пеевски вече е модерно "Новото начало" е съвсем друго, друг манталитет, други ценности, друг морал. Реалността е пред вашите очи, вижте какво става в ТикТок, Инстаграм, Фейсбук, Новите деца са съвсем други. Текущите забрани са само за да си "успокоят" тесногръдието, че са забранили нещо , но то вече е сред тях и скоро ще заеме техните работни места.
32
9
 
5
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 месец
А, не така! Костя и Цомчо как ще се вземат?
31
2
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 1 месец
Страх те е, че мъжа ти ще замине ли? И мен би ме било страх ако краката ми бяха като небран бостан като твоите и имах брадавици там, де слънце не огрява