"Възраждане": В България не трябва и няма да има еднополови бракове

Учителите могат да говорят за сексуална ориентация, но не да я налагат
16 авг 2024 12:51, Инна Ангелова
86
"Възраждане": В България не трябва и няма да има еднополови бракове
Снимка: Bulgaria ON AIR

След като държавният глава Румен Радев подписа указа за обнародване на промените в ЛГБТ закона, реакциите "за" и "против" предизвикаха дори протест. Според Даниел Проданов от "Възраждане", притесненията вероятно са в част от учителите.

"Но това е заради грешна интерпретация на закона. Досега в текстовете на този закон беше залегнала забрана за политическа дейност в училищата, както и за налагане на религиозни доктрини. Това не означава, че в училищата не се говори за политика и религия, а че не се налага определена религиозна доктрина", каза Проданов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Депутатът е на мнение, е учителите са свободни да говорят за сексуалната ориентация, но не може да налагат определен тип мислене или пък да поощряват нещо подобно.

Пропагандата на сексуалната ориентация

"Досега кой следи да не се налага политическа пропаганда в училищата? Не ми е ясно. Учителите, които трябва да спазват закона, имат всички морални и професионални качества да го правят. Преди няколко месеца се бяха появили материали около училищата, които разказваха за семейна двойка от две дами, които са емигрирали във Великобритания, тъй като в България не могат да се оженят", подчерта Проданов.

Той е на мнение, че тази история е тип пропаганда.

"Ние сме на твърдото мнение, че в България не трябва да има еднополови бракове и това няма да се промени, тъй като това е българската традиция. Разделение при децата има там, където някой не си е свършил работата и където учителят не си е свършил работата. Напрежението между децата винаги ще го има", добави Проданов за Bulgaria ON AIR.

А каква е границата между информация и пропаганда, Проданов отговори, че всичко лежи на съвестта и професионализма на директорите.

“Никой не е в опасност. Огромна част от обществото одобрява в училище да не бъде допускана такава пропаганда”, допълни Проданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
лгбт би трябвало да бъде закрито със закон. А членовете и въведени в запрещение.
29
0
 
3
 
! Отговори
Жалки преди 1 месец
педелвайси, абе не боли ли когато ви ... из0дзадзе?
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С това катинарче си бил на ръба да сключиш еднополов брак поне 2 пъти проданов. Не се прави.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не повдига реалния и истински въпрос към гей обществото, една сделка. Легализация на гей браковете, но пълна забрана на ЛГБТ+ движението и всякви негови разделения. Пак някой е взимал некви грантове просто, дали от Русия или САЩ, все тая.
26
1
 
0
 
! Отговори
до 22 преди 1 месец
Ко речи? Това няма много смисъл и не се разбира. Разбира се само че пиеш от сутринта днес
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До българина - работата е отвсякъде криндж. Защо спряха да говорят за чалга културата? За мен чалга културата = ЛГБТ+. Няма никва разлика, същата простотия и разврат
24
0
 
8
 
! Отговори
Ти остави това преди 1 месец
то ТикТик отдавана пропагандира наркоживота сред децата, ама никой не вижда. Райския газ е само началото.
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам новини за вас Възраждане -доста гейове си живеят заедно. И имат деца даже.
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Костя Копейкин и Цомчо що си правят 69 тогава.
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако като родител ще обичаш детето си по-малко или ще имаш проблеми ако е гей или различно, това не говори много добре за теб. Българина има много кофти манталитет и това е една голяма крачка назад за нас. Закопаваме се пак на дъното с тия русофили.
20
9
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Щом.от възраждане скачат така яростно срещу гейювити , значи със сигурност са латентни гейюви ! Страх ги е , че ще им хареса !
19
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пропаганда сред децата не трябва да има, но когато са вече пълнолетни си абсолютно тяхна работа как си живеят живота. В този ред на мисли, защо да няма еднополови бракове? Щом ще ги направят щастливи.
18
10
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Ами как тогава ще се оженят Цомчо и Коце ?!
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Костя Копейкин и Цомчо що си бъркат по дупките всекидневно тогава.То разбирам правят опит да си родят детенце,ама ямво някой от тях е ялов.
16
2
 
8
 
! Отговори
българина преди 1 месец
не съм съгласен, учителите нямат право да говорят за нишо друго освен предмета, който им е възложен. За останалите теми от живота си има семейна среда! пределно ясно да си го набият в главите стипендиантите на америка срещу България. По същата логика могат да насаждат за зоофилията или некрофилията които са извън закона. Затова никакви теми извън учебника, просто е, както е последните 200 г
15
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както се въвеждат закони така се и отменят. Кога наличието на закон срещу нещо е спряла българина? Кофти, че само се закопаваме по-дълбоко в русофилските назадничави драми, това си е вече срамно
14
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейкин и Цончо само в съвместно съжителство ли ще живеят?
13
8
 
12
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Опазил ни от еднополови бракове. Ние сме загубени, задръстени и старомодни, да не ни занимават с подобни шорошки изв.ращ.ения. Трябва да сме горди с този закон. Гърчолята, дето ги знам как протестират и колко са луди, щото съм бил на техни протести, в началото на годината приеха закона за еднополовите бракове, та се притеснявах, че и тук ще стане така. Но учудващо, поне за мен, наш'те видни корумпета от парламента проявиха разум, да не повярва човек...
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Таман Делян Пеевски се бе нaтoчил да вземе своята булка Бойко Борисов и в последните минути от плажа на Росенец развалиха сватбата. Той пък от своя страна Борисов се уплаши, че Европа искала да го направи жена и съвсем избяга по тъча и се скри под полите на жени ГЕРБ. Там Сачева и Петкова да го бранят от евроатлантизма на неговите ЕНП партньори.
11
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Да!!!!!!!! Браво!!!!!!