Ева Борисова: Сексуална пропаганда в училището няма

Сегашната ситуация е изключително притеснителна, казва тя
23 авг 2024 22:23, Нели Христова
157

"Възраждане" с "черни списъци" на учители. Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата.

"Сегашната ситуация е изключително притеснителна, а защо се стигна до "черните списъци" могат да кажат хората, които правят "черни списъци". Това, че по този начин се комуникира и се заплашват учителите, се показват истинските мотиви на вносителите на този законопроект. Направих си труда да прочета мотивите и интересното в това е, че тези законопроекти се виждат като някаква форма с борба с демографската криза, което е супер впечатляващо. Това, че ще кажеш, че някой е лош, не ти помага ти да си добър", каза Ева Борисова от Асоциация "Родители" в студиото на "Денят ON AIR".

Самата тя призна, че е доста консервативна.

"В никакъв случай не бих се определила като много либерален човек, но текстът сам по себе си написан по този начин, е изключителен проблем и последствията ги виждаме всички. Политиците много подценяват интелигентността на избирателите си", допълни Борисова.

"Възраждане" няма нищо патриотично в себе си"

Според Александър Сиди от ВМРО правенето на списъци не е прерогатив на хората, които подкрепят тази политическа формация.

"Тя го прави единствено и само за политически дивиденти. Правенето на списъци започнаха либералите. И това не е списък, това са хора, които са излезли със своята позиция и се казали, че не подкрепят този закон. "Възраждане" няма нищо патриотично в себе си, но не те са тръгнали да правят тези списъци. Други хора са си ги направили. Това, което правят обаче "Възраждане", е безумие, но този закон има смисъл, защото реакцията срещу него показва, че има едни неправителствени организации, които се хранят с тези теми", подчерта Сиди за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Костадин Костадинов е получил политическите си дивиденти.

На прага на учебната година

"Фашизъм е да излезеш и да кажеш: "Вие сте лоши, защото сте го подписали", това означава, че не приемаш другата гледка точка. И така се прави много по-лошо, защото този закон, който по принцип има смисъл, ще бъде неглижиран и оспорван, и отменен", добави представителят на ВМРО.

"Ние сме на прага на учебната година и много може да си говорим за насилието в училище. А именно това ще повиши насилието в училище и ще доведе до напрежение както между родители, така и между деца. Категорична, че сексуална пропаганда в училището няма. Психолозите трябва внимателно да говорят с децата, да внимават с всяка дума, която употребяват", коментира Борисова.

Александър Сиди пък е категоричен, че училището не е мястото, където трябва да се говори по тези теми.

"В нашата държава си купуваме кувьози с капачки"

"Реакциите на хората, които следват тази политическа формация, е безумна. Говорим за смисъла на закона и за това, че законът забранява нещо, което го няма. ПП не бяха ли тези, които дойдоха да защитават световния ред, мир и право, и техният лидер не беше ли канадски гражданин, когато нямаше право. Така че нека първо да видим текстовете на ПП. Най-великият юрист там - Христо Иванов, се оттегли", лаконичен бе той.

Според него НПО-тата нямат място в училище.

"Това е пропаганда срещу българското общество, това е опасно. Ние сме държава, с която купуваме кувьози чрез капачки. За разлика от политическите партии, НПО-тата си публикуват докладите. Ние имаме едни деца, които минават през много тежки периоди и травми. Училището е мястото, където те трябва да се чувстват спокойни. Този закон всява страх да се говори", поясни тя.

И двамата се съгласиха, че в българското училище няма място за пропаганда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от Образование
Вижте верните отговори от втората задължителна матура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
2
 
! Отговори
Камен преди 3 седмици
Трябва да се приеме закон, който да забрани изучаването на руски език в детските градини и руската пропаганда.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Бачкатор до 47 Аз съм чел във фейса, че има марсианци, които имат па 16 цици. Ти верно си бавен, да вярваш на глупости от фейса.
54
1
 
13
 
! Отговори
Да командори преди 3 седмици
Гледах предаването. Най-зловещото беше,че госпожовицата от НПО-то изкара, че училището,респективно МО не били кадърни да се справят с проблемите и НПО-тата трябвало да са им ментори. Че за какво са ни тогава Министерство на образованието, учители,преподаватели и директори , за какво са ни министерства и Министерски съвет? Направо Хамерика за България да командири?!
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма и така трябва да остане, затова гласувахме закона.
52
9
 
5
 
! Отговори
Камен преди 3 седмици
Трябва да се приеме закон, който да забрани изучаването на руски език в детските градини и руската пропаганда.
51
2
 
5
 
! Отговори
До 59 преди 3 седмици
В детските градини няма учители. Разликата между 91 хиляди и 55 хиляди е почти двойна. Лидерът ви с тесни раменца и тънки краченца като момиченце, пак ви лъже с цифрата. Ама ние сте голи охлюви.
50
0
 
2
 
! Отговори
До 53 преди 3 седмици
НСИ ми казва, че в общообразователните училища са точно 55 850. Другите учители са в детските градини. Вижте и по възраст може ви каже НСИ колко точно са. Има търсачка.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Камен - Еее, малко по-долу са ти написали по-належащ закон за приемане, свързан с теб!
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Права е! Учител съм от 24 години - не ми се е налагало да давам нито една анкета на ученици, нито листовки, нито някога да говоря за каквото и да е ЛГБТ. Копейкин си прави безплатната предизборна пак с врякане и заплахи тип вятърна мелница. Този човек загуби не 900, загуби всичките учители.
47
7
 
4
 
! Отговори
Камен преди 3 седмици
Трябва да се приеме закон, който да забрани изучаването на руски език в детските градини и руската пропаганда.
46
3
 
7
 
! Отговори
Содомия до шия има преди 3 седмици
Син води зет. На Запад това вече е нещо нормално. Содимизират се масово. Халките им разтегнати като стари шушони. Не могат да се сдържат и акат като птички, където ги завари там. Боксерките им окаляни. Европейски ценности.
45
0
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 3 седмици
Може да направи ДНК тест и да се окаже, че е като господин Лин Ю-тин или господин Халиф Имане..Пази, Боже!
44
1
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 3 седмици
Откога в България имаме 91 хиляди учители? Кой ви каза, ме в България има 91 хиляди учители? Побелялото ви лидерче с тесни раменца и тънки краченца като момиченце ли?
43
2
 
6
 
! Отговори
Връщай дъгата ма преди 3 седмици
Върнете дъгата на децата бе извратеняци с вас! Първо си присвоихте детския символ, а сега искате да заробите и изкривите и детската психика. Това ще стане ама в друга държава, не в нашата!
42
2
 
9
 
! Отговори
Колко и платиха преди 3 седмици
Фондация ФАЩ за България са зад такива. На тая хонорарът и колко е?
41
1
 
1
 
! Отговори
Бачкатор до 47 преди 3 седмици
Не, но съм чувал от фейсбука.
40
1
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 3 седмици
Бил ли си изобщо в щатите!
39
9
 
3
 
! Отговори
Камен преди 3 седмици
Трябва да се приеме закон, който да забрани изучаването на руски език в детските градини и руската пропаганда.
38
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едните викат няма,другите мълчат. Защо от 91000 учители само 400 са срещу закона? Другите защо не протестират? Във Варна има хиляди учители, а само 26 са против закона. Ако няма щяха 91000 да кажат, че са против, нали? Значи 89 700 учители приемат закона, а тези великите педагози са против?? Подиграват ли се с нас? Хахахахахаха Хахахахахаха Подиграват се. Сега ще си сърбат попарата. Влезнаха в обяснителен режим. Значи не им е чиста работата.
37
2
 
4
 
! Отговори
39 ти преди 3 седмици
*** да живееш в Украйна! Ще се чувстваш прекрасно, като фекалия в собствени води!