Багери на път за Бояна, рушат барбекюто на Доган

Караулката и оградата на сараите му също са незаконни
13 авг 2009 07:00,
262
Багери на път за Бояна, рушат барбекюто на Доган
Полиция охранява дома на Доган. Снимка: БГНЕС

 

Образувано е производство за събарянето на барбекюто, контролно-пропускателния пункт и оградата на сградата в Бояна, в която живее лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Решението на регионалното министерство за събарянето им е взето след преписка за законността на строежите, извършени в известния като "Сарая на Доган" имот във вилна зона Беловодски път в Бояна.

При проверка на документацията е установено, че за основната сграда има проект и скици, докато за прилежащите помещения - не.

Последващата проверка на ДНСК е установила, че оградата е изградена в отклонение от издаденото разрешение, а допълнителните строежи като КПП в имота и навес с барбекю са без документация.

Според нотариалните актове последният собственик на имота е фирма "Делта епсилон", в която дяловете са разделени между Красимир Дюлгеров и Румен Асенов.

Скандалният имот е регистриран като 4-звезден хотел "Витоша" на името на "Делта епсилон", а Дюлгеров е негов управител.

Строежът на сградите в Бояна започва през 2002 г.

Първоначално идеята бе там да се обучават млади кадри на ДПС.

Още по темата
21 май 2008 12:59
94

В него има 10 апартамента, ресторант, просторна зала за пресконференции, басейн, турска баня.

Преди две години лично Доган покани репортери в сараите си и в кабинета си.

Барбекюто му пък стана скандално известно след заканата на столичния кмет да го събори.

През август миналата година Бойко Борисов, в ролята си на кмет, поиска прокурорска проверка за имота на ул. "Беловодски път" 46 кв. "Бояна".

Борисов настоя магистратите да проверят чий е имотът, след като съветника от ДСБ Димитър Бъчваров обяви пред общинарите, че имотът е незаконен и съществуват редица нередности при строежа му.

И до ден днешен т. нар. Център за обучение за кадри на ДПС се пази от гардове и дори от жандармерия.

В медиите даже плъзнаха слухове, че "Сараят" е граден с европари.

Соколът обаче отсече:

"Кой е тоя глупак с европари, че да прави такива работи? Как стават тия работи?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ето колко много отговори на моя въпрос-каква е ползата за хората от БГ от медиите и от журналистите!Мяма полза!Само четем всичко като вицове и сетне коментираме.Но за това никой не ни плаща.А нашите коментари са по-интересни и полезни от клюкарските статии.Ако някой от управляващите ги прочете де........
219
8
 
32
 
! Отговори
МИТЯ преди 15 години
ТИЯ БАГЕРИ СА ТРЪГНАЛИ ДА ДОВЪРШАТ НОВАТА ОТСЕЧКА НА ОКОЛОВРЪСТНОТО. ТОВА БАРБЕКЮ УТРЕ ВЕЧЕ ЩЕ Е ЗАКОННО. НА ДОГАН ЩЕ МУ ПРЪДНАТ НА ОНАЯ МУ РАБОТА.
218
8
 
32
 
! Отговори
jiko преди 15 години
i kat mu razrushat BBQ-to ste mu pr...dnat na riazania. Kvi sa tez zalagalki, ili Boiko da go naema kakto tribva ili ...kvi sa teia smeshni raboti..to samo tva mu e nezakonno i otkradnato, li?
217
8
 
32
 
! Отговори
БМ преди 15 години
Абе кво стана с тия багеристи да не седнаха да ядат кебапчета преди да го съборят тва барбекю ,мен на пикник ми мирише нещо
216
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Багери на път за Бояна, рушат барбекюто на Доган -- стигнаха ли ве4в или още пътуват ?? да не би да ги е спрял ДАЙ ? ))))))))
215
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
За каква медия говориш,каква полза от товА?Е,чети да видим какво правиш след това .По-добре си чети нещо във връзка с твоята професия ,да станеш по-добър в това което работиш,или някаква художествена литература.Но това "медията' е тъпо-знаеш не знаеш,все тая,кучетата си лаят ,кервана си върви.....
214
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Dovchera zakrivaha nqkoi ministerstva ( svivane, poradi krizata ) , dnes otkrivat nova 'slujba za razbivane na dps'!
213
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Провален и корумпиран министър на ДПС иска директорски пост от Бойко Борисов Безработният щял да разбива ДПС, ако получи важна позиция в изпълнителната власт. Земеделският министър Мирослав Найденов му търси удобно кресло.
212
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
a az pak si misleh, che sa bili veche 'otboy' i Vie se gotvite da gledate deset minutnite *** po Natsionalnata Televiziq!
211
8
 
32
 
! Отговори
Гочоолу преди 15 години
Лили, дарлинг, що не вземете да се залюбите с анонимния обожател, та най-после и от този сайт някаква полза да има :))
210
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
oМРАЗА slanchitse, hem takiva dumi ne ti otivat na ustite ti ! Nejna, jenstvena trqbva da e JENATA, kato tsigulkata na Paganini!
209
8
 
32
 
! Отговори
Мрази нагли резаци преди 15 години
Дано за тоя буфтак турски това да е само началото...ама много семпло само една ограда и барбекю..Не че нещо ама тоя в последните години прекали..еее ама то да е само той да му одрежеш картофите, а то и българите същата работа, той поне знае, че иска България да стане Турция апък наште знаят само да краднат...друго си е то да си депутатче, министърче добр бизне викат било... ДАНО само Бойко да успее да управдае доверието ни, че иначе не знам то май гражданска война ще ни чака :))))
208
8
 
32
 
! Отговори
LILI преди 15 години
ЛЮБОВ ,УМРАЗА БАГЕРИТЕ ИДАТ :).....
207
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Uspokoy topkata, ha sega se zavarti okolo osta si..........eyyyyyyyyy hubavo dupentse imash! ela da se usamotim, daleche ot horskite pogledi, dumi i griji! Da jivee parvi may, pardon lyubovta ni !!!
206
8
 
32
 
! Отговори
Хи-хи-хи преди 15 години
От всичките вили, имения, хотели, СПА-центрове, сараи и др. на Доган ще му съборят оградката и барбекюто ?!?!?! Абе тия т.ашак ли си правят с народа ????
205
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ya lyublyu tebya! Ya turskiy chelovek,(100% muj) Lili!
204
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Lili, lyubov moq!
203
8
 
32
 
! Отговори
LILI преди 15 години
ХАХАХА КЪДЕ БЯХМЕ КЪДЕ ОТИДОХМЕ ....обожаваш м.п.ч. АНОНИМКО ИЛИ СИ ДАМА ЗА КОЕТО СЕ СЪМНЯВАМ ИЛИ СИ ГЕЙ :) ЗА КОЕТО НЯМА НИЩО ЛОШО САМО ДЕТО НЯМА ДА МОГА ДА ТИ ПОМОГНА РАЦИОНАЛНО:) ....................И ГОВОРЕХ ЗА ДР. ВИД БОНУСИ АМА АИДЕ :)
202
8
 
32
 
! Отговори
Див Петел преди 15 години
Ако багериста е бай Стоян от нашата бригада, като го знам че е снощен / заради мача / тъй ще развърти лопатата на багера, че покрай барбекюто и половината сарай ще иде. Дано се обадят на бай Стоян
201
8
 
32
 
! Отговори
Iznervena преди 15 години
Да го бутнат със се тоя турски *** под навеса, ще е най-добре.