Багери на път за Бояна, рушат барбекюто на Доган

Караулката и оградата на сараите му също са незаконни
13 авг 2009 07:00,
262
Багери на път за Бояна, рушат барбекюто на Доган
Полиция охранява дома на Доган. Снимка: БГНЕС

 

Образувано е производство за събарянето на барбекюто, контролно-пропускателния пункт и оградата на сградата в Бояна, в която живее лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Решението на регионалното министерство за събарянето им е взето след преписка за законността на строежите, извършени в известния като "Сарая на Доган" имот във вилна зона Беловодски път в Бояна.

При проверка на документацията е установено, че за основната сграда има проект и скици, докато за прилежащите помещения - не.

Последващата проверка на ДНСК е установила, че оградата е изградена в отклонение от издаденото разрешение, а допълнителните строежи като КПП в имота и навес с барбекю са без документация.

Според нотариалните актове последният собственик на имота е фирма "Делта епсилон", в която дяловете са разделени между Красимир Дюлгеров и Румен Асенов.

Скандалният имот е регистриран като 4-звезден хотел "Витоша" на името на "Делта епсилон", а Дюлгеров е негов управител.

Строежът на сградите в Бояна започва през 2002 г.

Първоначално идеята бе там да се обучават млади кадри на ДПС.

Още по темата
21 май 2008 12:59
94

В него има 10 апартамента, ресторант, просторна зала за пресконференции, басейн, турска баня.

Преди две години лично Доган покани репортери в сараите си и в кабинета си.

Барбекюто му пък стана скандално известно след заканата на столичния кмет да го събори.

През август миналата година Бойко Борисов, в ролята си на кмет, поиска прокурорска проверка за имота на ул. "Беловодски път" 46 кв. "Бояна".

Борисов настоя магистратите да проверят чий е имотът, след като съветника от ДСБ Димитър Бъчваров обяви пред общинарите, че имотът е незаконен и съществуват редица нередности при строежа му.

И до ден днешен т. нар. Център за обучение за кадри на ДПС се пази от гардове и дори от жандармерия.

В медиите даже плъзнаха слухове, че "Сараят" е граден с европари.

Соколът обаче отсече:

"Кой е тоя глупак с европари, че да прави такива работи? Как стават тия работи?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
bager e tova, a ne perpetium mobile!
179
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Podpisvam se pod komentara ti! Na inteligentnite se otgovarq, neinteligentnite marsh da chistite obora, moje i da nijete 'Tyutyun' ot Dimitar Talev!
178
8
 
32
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
Кеф!
177
8
 
32
 
! Отговори
Amenhotep преди 15 години
Багера е тръгнал ама е пропаднал в дупка в софийските улици и докато се е опитвал да излезне му е свършило горивото (поради дупката в бюджета).
176
8
 
32
 
! Отговори
Бай Колю преди 15 години
Тодорке,интелигентна дама изглеждаш, затова си позволявам да ти отговоря!Не ми харесва начина по който се започва, още по малко ми харесва посоката в която тръгва БББ! Страшно много прилича на 1944 година. Че са крали бившите, ясно! Че трябва да има някакво възмездие, също! Абсолютно съм съгласен! Но не по такъв начин! Не, да се прави само това и нищо друго! Ето, най пресния пример с оградата. Тази ограда си стои там от години, точно сега се сетиха, че е незаконна и колко много пречи на ...всичко и всички! Точно сега, една независима контролна институция, каквато би трябвало да е строителния надзор, се сети да я провери и да нареди събарянето и! Явно, БББ успя да вкара достатъчно страх в тях и те тръгнаха да вършат бойкоугодни дела! Да погледнем областните управители, повечето са ченгета! Да си спомним, и как министърът на вътрешните работи оневини ония, които пребиха човек с ритници. Да не забравяме и доносникът-министър, назначен, след като сами приеха правила срещу доносниците. Какво да кажа пък за Цецка, която отмаря на плажа, след като сама забрани отпуските на депутатите! Прекалено много разминавания станаха между думи и дела за прекалено малко време! Ясно ми е, че голямата част от българите мечтаят за "здрава ръка", но аз не съм от тях! Аз се плаша от подобна переспектива! Не ми трябва такъв "железен" премиер, който да си прави каквото знае и да не уважава закона и още по малко морала, не ми се ще след години да имаме паметни плочи на жертвите на бойковизма, не ми се ще да се връща онова управление, лицемерното и ченгеджийското! Вече съм го виждал! Това си е мноето мнение, и ще си го изказвам, поне докато Генералът не забрани и това....
175
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ама защо трябва да се руши нещо вече построено за което са се изсипвали толкова много пари.Използвайте го за нещо от което имаме нужда.Преместете някой дом за сирачета там,поне ще живеят в доста по-добри битови условия.
174
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
tezi obrachi, dano nas ne ni zategnat okolo vratovete shtoto sam s alergiq kam vratovrazka!
173
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Багера е на път ама е спукал гума опаа имах впредвид верига.Така ,че малко ще се забави.И като бутнат оградата какво ще покажат на народа-просто ,че по нищто не се различават от всички преди тяхВиж ако бяха направили проверка на всички сгради и бутаха наред щях да съм доволен.Иначе сега цялата държава е впрегната да обслужва Бойко за лични сметки
172
8
 
32
 
! Отговори
Дон Балон преди 15 години
Още ли,полиция охранява "дома"на Доган,или това е стара снимка.
171
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Говори се, че Доган е милиардер, те ни занимават с караулката му!!!!
170
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
samo za M.Ochite ne si prava, nego prezident shte go pravqt!
169
8
 
32
 
! Отговори
тодорка преди 15 години
Сори за грешките в бързината
168
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
А ще бутнат ли бивши министри на земеделието? Ама още от времето на НДСВ, когато пак бяха в коалиция.
167
8
 
32
 
! Отговори
тодорка преди 15 години
Щом бутнаха ,народа най голямото барбекю на което лапаха *** и догонжви възродители ,щом бутнаха ПИЦа на станишив смотаняка ,и него не можа да завърши полека лбека всичко ще си дойде на мястото.Почва се Обръчите на тези хайдуте се затягат около вратътим.До сега се кипреха с тях сега ще правят компания на м.Очите
166
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
За да не питат плебеите за АЕЦ-а,газопроводите и други сериозни неща,които като не станат ще ни върнат в 1944 год ще им дадем зрелище-Багери ще бутат сараите.Припкайте да си вземете парченца за сувенири,а когато сняг забръска който има ток за компа може пак да хвали великите гербери
165
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Az sam anonimniqt, radvam se za tebe Todorche! Lyubovta ni prodaljava bez weekend'i ..... vechna shte e!
164
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Pristignaha, pristignaha, ama bageristta neshto se klati; gladen bil, shte ostane za sledobeda.
163
8
 
32
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Доган трябва да отиде в затвора! Това, обаче, което правят е излагация, двоен стандарт и прах в очите на хората. Въпреки, че съм фен на ГЕРБ, това, което се случва сега е смешно. В България на всеки втори в Бояна и Банкя трябва да му бъде бутната оградата, барбекюто, бараката за дървета или кокошкавника. Това което правят са кокошкарси работи. Явно Доган доста добре се е подкопал. Колкото и странно да звучи. Борисов, Янев и Сидеров няма да бутнат Сокола. Но пиянството няма да му прости.
162
8
 
32
 
! Отговори
nameless преди 15 години
Когато на някой трябва да се покаже къде му е мястото се започва с такива неща... И ако е достатъчно умен да разбере посланието си наляга парцалите...
161
8
 
32
 
! Отговори
тодорка преди 15 години
Бай Кольо,все от някъде трябва да се почне .Но се пова.До сега казах защо не се почваше.Има време и за друго и за другите да се започне.На анонимния отговарям .Да .Във всяко едно отношиниеСамо не съм доволна а отвратена от червените мародери.Ти по-скоро задай този въпрос на гея Сергей.Заради неговото разкритие от медиите УИНКЕНД тойвдигна на крак цялата ДАНС,Галерия.