Багери на път за Бояна, рушат барбекюто на Доган

Караулката и оградата на сараите му също са незаконни
13 авг 2009 07:00,
262
Багери на път за Бояна, рушат барбекюто на Доган
Полиция охранява дома на Доган. Снимка: БГНЕС

 

Образувано е производство за събарянето на барбекюто, контролно-пропускателния пункт и оградата на сградата в Бояна, в която живее лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Решението на регионалното министерство за събарянето им е взето след преписка за законността на строежите, извършени в известния като "Сарая на Доган" имот във вилна зона Беловодски път в Бояна.

При проверка на документацията е установено, че за основната сграда има проект и скици, докато за прилежащите помещения - не.

Последващата проверка на ДНСК е установила, че оградата е изградена в отклонение от издаденото разрешение, а допълнителните строежи като КПП в имота и навес с барбекю са без документация.

Според нотариалните актове последният собственик на имота е фирма "Делта епсилон", в която дяловете са разделени между Красимир Дюлгеров и Румен Асенов.

Скандалният имот е регистриран като 4-звезден хотел "Витоша" на името на "Делта епсилон", а Дюлгеров е негов управител.

Строежът на сградите в Бояна започва през 2002 г.

Първоначално идеята бе там да се обучават млади кадри на ДПС.

Още по темата
21 май 2008 12:59
94

В него има 10 апартамента, ресторант, просторна зала за пресконференции, басейн, турска баня.

Преди две години лично Доган покани репортери в сараите си и в кабинета си.

Барбекюто му пък стана скандално известно след заканата на столичния кмет да го събори.

През август миналата година Бойко Борисов, в ролята си на кмет, поиска прокурорска проверка за имота на ул. "Беловодски път" 46 кв. "Бояна".

Борисов настоя магистратите да проверят чий е имотът, след като съветника от ДСБ Димитър Бъчваров обяви пред общинарите, че имотът е незаконен и съществуват редица нередности при строежа му.

И до ден днешен т. нар. Център за обучение за кадри на ДПС се пази от гардове и дори от жандармерия.

В медиите даже плъзнаха слухове, че "Сараят" е граден с европари.

Соколът обаче отсече:

"Кой е тоя глупак с европари, че да прави такива работи? Как стават тия работи?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
iskam samo da kaja, che mediqta e vajna sila za noviq svetoven red, no nevejestvoto e po-vajnata i ot mediqta, sila!
199
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ey tuy bonusite sa 'veliko neshto' ! Az gi obojavam, ako shte da sa izrastatsi kato м.п.ч., no ne vqrvam Lili da si s neshto podobno, po skoro si s bonus-vdlabnatinka!
198
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Как да го кажа за да не обидя някого,ама всички сме големи балами.Тези писници тука вече не струват нищо-една клюка ,това е.Друг е проблема-даваме пари на хора ,от чиято "професия "никой няма полза.Те си я измизлиха,те ни промиват мозъците,сетне им се плаща.Професия "журналист"-надали има нещо по-ненужно.Ако има някой който да каже нещо в тяхна подкрепа,моля!!!
197
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ne pristignaha li ve4e??!! mnogo put mnogo ne6to
196
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
до тодорка: Обръщаме ти внимание на правописа, не за да се заяждаме.Не е нужно да си на изпит по български език за да пишиш правилно,това просто е до обаща култура и можеш само да се гордееш че знаеш правописните и граматични правила на езика ни
195
8
 
32
 
! Отговори
;] преди 15 години
vsichkite ste prosti da sporite s nqkoi anonimen i da se vprqgate, pod edna shibana statiq...
194
8
 
32
 
! Отговори
LILI преди 15 години
ЩОМ *** ПИТАШ ША ТИ КАЖА -АМ ГЛЕДАМ ГО ПРЕЗ НЕТА ЩОТО ДО ТАМ НИ ДОКАРАХА ВСИЧКИ *** & ДОСЕГА БАТЕ ...............И НЕМОЖЕ БЕЗ ВРЕДНИТЕ ЕПИТЕТИ ЗАЩОТО СА ЗАСЛУЖЕНИ ИМА И БОНУСИ АМА СА ЗА ПОСЛЕ:)
193
8
 
32
 
! Отговори
до Бай Колю преди 15 години
А ти замисли ли се, защо след като се знае от толкова много време за тези нередности, няма нищо направено по въпроса?Че кой смее да пипа на супер Доган нещата, като после ще го изтръпнат?!?Или и яхтите на доганчо са "чисти"?!?"Един от лидерите на управляващата тройна коалиция се държи като собственик на лъскавия плавателен съд с името "Хермес", който се продава в интернет на цени от 2 309 500 евро с ДДС или по - малко от 5 млн. лв."
192
8
 
32
 
! Отговори
тодорка преди 15 години
До анонимните VСори за грешките.Тук не съм на изпит по Б.Език.Важното е че се разбира съдържанието.Коментирайте по същество а не думата с едно или две ТТ да е.За дупките в бюджета за кражбите на челвените мародери ,а не да почвате с Простащината Бойко Мухобойко.Ами ,че Сергей ГЕЙ и какво от това.
191
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
PRISTIGNAHA LI BAGERITE V BOYANA ILI OSHTE PUTUVAT.... KOLKO VREME IM TRIABVA?..tazi 'partenka' aktualna li e ?
190
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ДО ТОДОРКА: Абе Тодорке,скъпа,пиши по-бавно,че явно от бързината да си изкажеш мнението се скъса да пишеш неграмотно!!! Дразниш!!!
189
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ЕЕЕ, хубава работа сега, вземи се успокой малко! Наивничка и екзалтирана изглеждаш. Айде, пак след 5 месеца пей същата песен!и един съвет, точно ти- думата "неграмотници" не използвай!
188
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Prava si Lili , kancheto e tvoe bg kanche, ama ti shto go gledash prez neta? i ako moje bez 'vrednite epiteti'
187
8
 
32
 
! Отговори
тодорка преди 15 години
Дупките в София ги запуши кмита ,но ви отпуши червени мародери многобройните дупки в хазната ,в които сте бъркали и грабири.Тези дупки не се запушват лесно с две три лопати асфалт,а с цената на мизерия на този народ който ви изгони.Що не ревете *** червени за тези дупки,а тръгнали даот некадърност да пишат че рилските езера се начирали в Сахара.Неграмотници тръгнали с политика да се занимават.
186
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
похвалиха те, че изглеждаш ителигентна. запомни, пише се -УПЛАШИЛ!;)
185
8
 
32
 
! Отговори
тодорка преди 15 години
Бай Кольооооооооооооо ,спокойно много си се оплашил.Щом не си крал ,спокойно.Бойко бил вкарал в тях страх Изглеждаш ми наивен .Стпах имаха от червените ,казах го.Не смееха Забраняваха да гледат в чинията на на станишев и доган.Сега им казва действайте по правилата.Що се хващаш за Б.Дим.А не за възродителя Доган Голяма е разликата.Видя ли я Цецка по бански или четеш на Ир.Кр.вестниците или тези червени *** по нета.И така да е .За една седмица ,а преди по всички празници с мерцедеси с милиони
184
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Стига сте писали на с турски букви във форума. Аман!
183
8
 
32
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 15 години
*** ТО ТОВА КАНЧЕ МНОГО ГОЛЯМО БЕ ТО ЦЯЛ КАЗАН СЕ ОКАЗА И ЗАЩО ДА НЕ ГЛЕДАМ ТОВА СИ Е МОЕ БГ КАНЧЕ .АКО Е В ТЪРЦИЯ П.... МУ МАЙНА ДА СИ СТРОЙ АКО ИСКА ИМПЕРИЯ АМА ДА МИ СЕ ШИРИ ТУКА И ДА МИ КАЗВА ЧЕ ТОИ РАЗПРЕДЕЛЯЛ ДА ИМА ДА ЗЕМА :) ПИЖАМАТА И ФЕСА АМА БЕЗ КОЛАН (ДАН СЕ ОБЕСИ)
182
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Dano, dano i ti otviknesh da gledash v kancheto na drugi, onemqla koy shte ni dranka gluposti.
181
8
 
32
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 15 години
ДАНО ОГАДИТЕ СА ПЪРВОТО НЕЩО КОЕТО ЩЕ ЗАГУБИ МЕМЕТ - КАТО МУ ВИДЯХ ИМОТИТЕ В НЕТА ОНЕМЯХ .ТОЯ ДИРИБЕЙ СЕЕ ЗАБРАВИЛ ОТ ЛАПАНЕ -НЕКА СЕГА СИ ПЛАТИ ЗА ВСИЧКО ..............И ДА СЕ МАХА ОТ ПАРЛАМЕНТА И ОТ СТРАНАТА НИ