Проверено. Министър Дянков длъжник на НЗОК

Финансит №1 отказа да назове сумата, която ще внася
7 ное 2009 07:33,
171
Проверено. Министър Дянков длъжник на НЗОК
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Симеон Дянков съвсем случайно разбрал, че е длъжник на здравната каса.

"Аз съм напуснал страната през 1989 година и когато чукнах ЕГН-то си, се оказа, че дължа пари на здравната каса.

От закона, с който се запознах, разбрах, че трябва да платя в крайна сметка сума за здравни осигуровки от 2007 година до сега.

Не лесен обаче е пътят, по който трябва да направя плащането. Оказа се, че трябва да предоставя акта си за раждане. Той беше в САЩ.

Дойде миналата седмица, но аз имам намерение да извървя целия път и да разбера колко време ще ми отнеме плащането на здравната осигуровка. Според моя преценка, това ще е няколко седмици", разказа Дянков при снощната си среща си с бизнесмени в Добрич.

Министърът обаче не пожела да назове колко точни дължи на НЗОК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
2
 
! Отговори
Жо преди 14 години
ДВЕ ПИЦАРИИ в София предлагат Пица "Дянков"- печено тесто с половин маслинка отгоре. Не публикувам адресите на пицариите, за да не стане реклама.
100
1
 
2
 
! Отговори
Един Луд преди 14 години
Защо да плаща? Има си правителсвена болница.Там не искат егн.А защо не искат? Къде е здравният министър? А ми нои? Смее ли някой да нареди всички прегледи и лечения на финансовата акула в тази болница да ги заплати като неосигурен? Бълха го охапала.После разказвай защо пицата е тънка.Дрън.Дрън ярина, както казва народа.
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако не се лъжа има сътрудници, ще им свирне и те милите ще търчат по опашките да платят задълженията да представят документите и т.к. ......Но винаги има Copy, Paste, Delete :)
98
1
 
2
 
! Отговори
komunist преди 14 години
lele male. pyrvo iskashe da sloji parite na dyrjavata v chastni banki ot BNB, pici pokazvashe , ta sega i ne si platil zdravnite. Kak e ministyr na finansiite sys zadyljenie kym zdravnata kasa?Moje bi e stanalo niakakva greshka?
97
1
 
2
 
! Отговори
Георги преди 14 години
Като отидете при лекар питат ли ви за ЕГН и ви казват че дължите осигоровки за колкото не сте внасяли.Ако сте на работа ви удържатнякакъв процент от заплатат.Та умници няма личен избор а вие май бъркате избора с ЛИЧЕН ЛЕКАР двете са коренно различни неща.Затова и НОЙ въведоха с въвегдане на ЕГН ти излиза и дали си плащал здравни осигоровк.Та г-н Дянков ще неще ще ги плати ако иска да дава точен пример за изряден данакоплатец живеещ и работещ и ползващ нашите родни услуги били то и по тромави.
96
1
 
2
 
! Отговори
do Diankov преди 14 години
Otivash v NAP i za 5 min podavash molba i te otpisvat.Poslev v MVR da ti dadat dokument ot 1999 do sega kolko vreme v godinata si jivjal v chujbina(pone 181 v godinata).Struva 2 leva i 5 drna.Posle se vrashtash v NAP i za 5 min si osvoboden ot vsichko daljimo.Mnogo e lesno i ne plashtash nishto da te svetna Diankov
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
РУСЕ. Данъчните върнаха 1100 лева данък "здраве" на гурбетчия. До момента това е най-голямата сума, възстановена от Териториалната дирекция на НАП - Русе. Тя е изплатена на данъкоплатец, който е бил извън страната повече от 183 дни през календарна година от 2000 г. досега. Човекът е плащал здравноосигурителни вноски за своя сметка. Тези, които не са го правили от 1 юли 1999 г., но и не са ползвали в България медицинска помощ по здравна каса, могат да се освободят от задължението да внесат вноските за това време.
94
1
 
2
 
! Отговори
Егати и лъжеца преди 14 години
Тоя пицар лъже,та се къса.Ако са му искали акт за раждане,то обяснението е само едно,че няма ЕГН.А ако няма ЕГН,то тогава не е български гражданин.А ако не е български гражданин,то няма право да е министър.А иначе ако има ЕГН,процедурата по узнаване на дължимите здравни вноски отнема времето за три кликвания с мишката...И не повече от 10 мин,да ги внесеш в която и да е банка...
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Според министъра Симеон Дянков популярният образ, който наложи - бюджетът за тази година като празна кутия, а за 2010 г. - малка и постна пица, бил успешен. Малкият му син, който е на 5 г., дори му казал: Тате, аз мислех, че се занимаваш с финанси, а гледам, че само пици разнасяш.Щом СИНА му така мисли - децата винаги казват реалното!!!
92
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Къв личен избор бе задължително е. Ментиш хората болшевик такъв.
91
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Здравната система в бг е солидарна. Той е развивал дейности тук. Посещавал е бг!В САЩ и незаконния емигрант си плаща!Тези който живеем в бг и не ползваме здравни грижи можем да плащаме понеже избор нямаме. Но Дянков не може ..тц тц , тея гербери са най долните от всичките комунисти.
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как напуска страната? Ами платил си е данъците. Доколкото знам здравното осигуряване е въпрос на личен избор ;-)
89
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Този Дянков не става за министър. Предходните си бяха по министри от него. Въртяха номера, но си плащаха поне.Този даже не ще да си плаща. От къде го изюкопаха това нещо Дянков и го лансираха така. Специалист бил на какво. С какви ли постижения може да се похвали в Фонда ...в коя страна са го чували.
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, ***, я пак се върни и прочети какво пише! Ти разлика между здравни осигуровки и данъци правиш ли? Освен това няма логика да си плаща здравните осигуровки тук при положение ,че е живял в САЩ! И вместо да лаеш си напъни мозъка да осмилиш, че се е върнал с идеята да прави реформи, които други "умни" лакоми кратуни като Ники Василев и Милен Велчев не направиха, макар че и те тръбяха, че се връщат с тая цел, ама Горския с лакомията си ги увлече и тях...
87
1
 
2
 
! Отговори
Антонов преди 14 години
Еее министърчето ти как напускаш страната като искаше да вкараш всеки длъжник кам държавата да не напуска страната.Ти на чужд гръб си правиш рейтинг.ХВАЩАЙ ЛИСТ И ХИМИКАЛ И СИ НАВЕЖДАЙ *** НАД БУМАГИТЕ И МИСЛИ КАК ДА ИЗВЕДЕШ СТРАНАТА ОТ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ а не ни занимавай ствойте проблеми как е труден пътя да си ги платиш ние просто смъртните всеки ден се сблъскваме с тези проблеми и не ревем като вас.Работа мойто момче за това си избран не да хленчиш като не ти изнася оствката и аут.
86
1
 
2
 
! Отговори
Наско преди 14 години
Брее много завистливи хора имало тука, взеха да пишат къде живеел Дянков и колко телевизора имал. Ами естествено ще има, няма на палатка да живее, нали е заместник премиер.
85
1
 
2
 
! Отговори
PATRIOT преди 14 години
I PREDI I SEGA BULGARIA SI OSTAVA KENEFA NA EVROPA ,VIJTE KAKVO PRAVITELSTVO IMAME , PREMIER-BANDIT I REKETIOR : MINISATR NA FINANSITE KOITO NE SI PLASHTA DANACITE S GODINI ! B. DIMITROV- DONOSNIK NA SLUJBITE S DOSIE DOKAZAN! I O-SHTE EDIN KUP 4ENGETA VUV VLASTA *** DURJAVATA DOBRE SI GO VKARAXTE GERBER4ETA POSRANI .BOIKO SHTO NE VURNE MANDATA .KAK DA IZPUSNE KOKALA EDIN PUT SE VLASTVA POSLE NIKOI NQMA DA GO VZEMA NASERIOZNO . ZASHTO NE OTIDI V BELGRAD NA DELOTA NA JOCA AMSTERDAM? LUJCI
84
1
 
2
 
! Отговори
пешо преди 14 години
от коментарите до тук излиза че тези които не живеели тук не трябвало да плащат здравни вноски но всички те идват тук за да ползват зъболекари и лекари този дянков да каже колко праща за ползването и режийни разходи в дом 7 за това мълчи за други золуми щеше да ни поглуши ушите с прекрасния си тембър
83
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Не позлвам здравни грижи. Посещавам частен кабинет и си плащам!Въпреки това Дянков ме рекетира с здравни вноски. Ами ще си плаща. Даже на прокуратура Борис Велчев ще уреди нещо, колкото и да е сбъркана здравната система в страната ни. Дянков е задължен да си плаща,както все други!Ае комунистически номера!
82
1
 
2
 
! Отговори
NERON преди 14 години
AKO MINISTAR V EVROPEISKA DURJVA GO GEPIAT 4E NE SI E PLATIL DANACITE TOLKOVA GODINI -AVTOMATI4NO SI PODAVA OSTAVAKTA I ZA NEPLATENI DANACI V PANDIZA-KAKVU PRIMER NI DAVAT GERB -DA YKRIVAME I NEPLASHTAME DANACI I TOQ LAINIAR E MINISTAR NA FINANSITE E TOVA AKO NE E POPULIZAM KAKVO E BE BOIKO BORISOV. POVE4E NQMA DA PRAVIA GRESHKA DA GLASYVAM ZA GERB -KAKUV PRIMER NI DAVAT SAMO I TO V NA4ALOTO NA MANDATA.DIANKOV PODAI SI OSTAVKATA