Разликата в цената на тока била факт, призна Семерджиев

Случващото се обаче имало своето обяснение
164
Разликата в цената на тока била факт, призна Семерджиев
Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Снимка: БГНЕС

"Това е факт, който има своето обяснение, но предстоят да се направят анализи, за да се установят точните причини”.

Това бе обяснението на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев пред bTV по повод скандалните разкрития на премиера Бойко Борисов как държавата продава ток на електроразпределителните предприятия.

Според Семерджиев основните причини са, че миналата година, когато са определени параметрите, при които работи НЕК, са допуснати компромиси, или че НЕК като компания не е спазила определени изисквания.

По думите му цената на тока се определя за една година, като доста неща са странни в целия процес, но независимо от това се взимат мерки.

Още по темата

"Гарантирам, че по съвсем друг начин ще се правят цените на тока от 1 юли 2010 г.", обеща председателят на държавната комисия.

Той съобщи още, че се прави проверка на НЕК в момента, а предстоят и проверки на електроразпределителните дружества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
8
 
! Отговори
човек от народа преди 14 години
А някой до сега да е осъден за злоупотреби????
131
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Абе защо всички чакат Борисов да им свърши, или да им наложи да си свършат работата?!? Защо не вземе всеки да си върши съвестно задърженията? На премиера ли е работа да изпраща данни за нарушения в прокуратурата? Егати и прокурорите, егати и разследващите, а и тези, които трябва да защитават правата на потребителите... Нима трябва да търсим за всеки един отговорен пост по един Бойко Борисов?
130
0
 
10
 
! Отговори
H8C0RE преди 14 години
А Шушулов дали не е за затвора?
129
0
 
7
 
! Отговори
H8C0RE преди 14 години
"Текат проверки"И потекли ми едни проверки... като буйни реки шумни!
128
0
 
7
 
! Отговори
Този шмекер, преди 14 години
очевидно си получава заплатата от някое ЕРП.
127
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нещо подобно е и със сметките на мобилните оператори ---тъмна Индия ......,време е да ги подхващат и тях !
126
0
 
14
 
! Отговори
бай чепик преди 14 години
Гледах сутринта Лорчето дъра,дъра и не му залепи въпроса,който всички крещяхме"ти до сега к'во прави бе мишко...само брадяасвали".ББ НАРИТАЙ го този ***!!Така се побеждава на избори.
125
0
 
8
 
! Отговори
Отново преди 14 години
Местен монопол = Национален картел = Надупен потребител
124
1
 
7
 
! Отговори
дърт Счетоводител преди 14 години
Ми така е бе приятелю. Нали за това служи ДКЕВР-а, да регулира цените и да ни защитава там където има "естествен монопол". Тук е ролята на държавата и на нейния орган ДКЕВР. Включително и с проверките. Имат правомощията, да действат. *** НЕК-а, ЧЕЗ-а, ЕОН-а и прочие. Който не му отърва, да си ходи в Чехия, Англия и на м...... си. Мераклии за инвеститори в електроразпределението винаги ще има.
123
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АКО СЪМ НА БОЙКО ТОЗИ ВЕДНАГА ГО ПРАВЯ БЕЗРАБОТЕН А ПРЕДИШНИТЕ НА ПРОКУРОР
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
NEC da poeme dupkata v Bugeta, ili J*bem vi maiku fasisticku
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А БЕ ТОЯ *** НА СНИМКАТА ДОВЧЕРА ЧАКА БОЙКО ЛИ ДА МУ КАЖЕ ИСТИНАТА ...А ОТ ДНЕС БАК БОЙКО ЛИ ЩЕ ЧАКА ДА МЕУ СВЪРШИ РАБОТАТА
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а бе тоя не ни ли увещаваше до скоро да не казваме такаса електромер а такса мощност и има ли нещо общо с генерал атанас семерджиев аман от ***
119
0
 
9
 
! Отговори
ор преди 14 години
За това, че ЕРП-тата отчитат разходите за инвестиции и като разходи за дейността им, се знае отдавна. За "грешните пари", които даваме за вода и топло - също. Изпълнителната власт и правоохранителните органи си правят оглушки - ни чули, ни видели. Странно! Цял народ знае, само тези, които са компетентни да решат нещата, не знаят! Айде бе! Какъв им е интереса? Навързали са се като свински черва и гарван гарвано око не вади!
118
1
 
26
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Тоя *** направо си призна,че шепа властоимащи позволяват българския народ да бъде щавен с цената на 30 сребърника...Защо винаги трябва Бойко да им вади далаверите на светло, а те въеднъж не си свършат работата законно и в полза на обществтото? Прав е само за 1 тоя ***-верно при миналото правителство са ни източили държавата.Ама и ние българите сме овци-не виждаме че при заплата 300 лв,плащаме 100 лв ток, и си търпим.Ей затова такива като тоя *** тепкат и се потят по телевизията.
117
0
 
8
 
! Отговори
aritmetika преди 14 години
Сметката ми за тока, изразена в проценти.61,0% -дневна и нощна еленергия1.6% - зелена енергия31,2%- пренос6,2% -достъпи като прибавите върху това 20% ДДСще разберете защо ток за 50лв става 100лв.
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** си държавата......
115
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
BOKLUCI, DOLNI GADOVE!
114
1
 
8
 
! Отговори
иво преди 14 години
А бе пич, престани да говориш глупости. Все някой друг преди вас ви е виновен. А тези месеци ти спа ли или се редеше на опашката за големите мангизи, които енергийната мафия ви плаша. Що не вземете по една крава и на село от сутрин до вечер. Не те бива за работа. Повишението на тока щяло да бъде символично. Та от тази символика аз плащам на ЦЕЗ тази година два пъти по скъп ток в сравнение с миналата. А след милата ти символика, сигурно ще стане три пъти по висока цената на тока.
113
0
 
2
 
! Отговори
bobo преди 14 години
e te se izsraha, a sega kato doidoha da gi ruchkat shteli da pochvat da garantirat i kontrolirat.... *** mu maikata Josef....