Разликата в цената на тока била факт, призна Семерджиев

Случващото се обаче имало своето обяснение
164
Разликата в цената на тока била факт, призна Семерджиев
Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Снимка: БГНЕС

"Това е факт, който има своето обяснение, но предстоят да се направят анализи, за да се установят точните причини”.

Това бе обяснението на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев пред bTV по повод скандалните разкрития на премиера Бойко Борисов как държавата продава ток на електроразпределителните предприятия.

Според Семерджиев основните причини са, че миналата година, когато са определени параметрите, при които работи НЕК, са допуснати компромиси, или че НЕК като компания не е спазила определени изисквания.

По думите му цената на тока се определя за една година, като доста неща са странни в целия процес, но независимо от това се взимат мерки.

Още по темата

"Гарантирам, че по съвсем друг начин ще се правят цените на тока от 1 юли 2010 г.", обеща председателят на държавната комисия.

Той съобщи още, че се прави проверка на НЕК в момента, а предстоят и проверки на електроразпределителните дружества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
23
 
! Отговори
Tok преди 14 години
Цената на тока в България е прекалено висока и това е ясно на абсолютно всички.Все пак тук се произвежда този ток,тук се намира АЕЦ Козлодуй.Не може да плащаме ток,все едно се внася от Китай.Ама българският потребител страда и винаги ще страда,ще плаща неоправдано висока цена .....
111
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Веднага да вкарат в бюджета поне (минимум ) 5 милиарда -заради последните 5 години ...и после да видим дали ще има финансова криза в България и заплати по 300 лева Веднага да влиза прокурорасрок за испълнение 1 месец - за всеки просрочен ден лихва 10 %
110
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Според българското законодателство тези дружества не регулират нито цената, по която НЕК им продава електроенергия, нито пък крайната цена, по която я продават на потребителите. Това се прави от специален, независим по закон регулаторен орган енергийният регулатор. И именно на него се пада честта да решава задачката, която според Бойко Борисов можел да реши всеки завръшил в Банкя ученик." Кой кого лъже? И ББ да не се прави на ощипан.
109
0
 
4
 
! Отговори
кокона маруца преди 14 години
Къв ми е пуФкав плъшок!:))
108
0
 
22
 
! Отговори
Кларита преди 14 години
На мен ми е през ...да не кажа кое, какво е вашето обяснение! Върнете парите на хората, *** проклети, от вас живот не ни остана!!! Не ми се обяснявайте, ами веднага въведете ред в тази държава и въздайте на всеки заслуженото! И нека новите упражляващи да не се показват заедно със съмнителните фигури, като този, не ми се споменава и името му, защото само губят от такава компания. КРАДЦИТЕ - КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО, ВЕДНАГА!!!
107
1
 
13
 
! Отговори
NIKI преди 14 години
Недей да ГАРАНТИРАШ НИЩО!Просто ПОДАЙ ОСТАВКА!Ти си ПРОСТО ОЩЕ ЕДИН..........КЛАТИ - ***........!!!
106
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Липсващите количества електроенергия Сърбия си доставя от Румъния. За зимния сезон е договорен внос на 500 милиона киловатчаса за 22,8 милиона евро!ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ЕДИН КИЛОВАТ Е 0,0456 ЕВРО ИЛИ 0,089 ЛВ.!!!!!!!!А ПРИ НАС В БЪЛГАРИЯ СИ ГО КУПУВАМЕ /ПРОДАВАТ НИ ГО/ НА 0,19186 БЕЗ ДДС ЛВ?? ДНЕВНА -НОЩТНА-ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ-ПРЕНОС И ДОСТЪП!!!!!!!!!!!????????
105
0
 
12
 
! Отговори
ор преди 14 години
Леле леле, каква мисъл ми мина през главата! Може да намалят цената на тока, което ще е най-разумното! Централите ни ще работят, ще се увеличи потреблението на ток, хората и бизнеса ще получат глътка въздух. Номерът, поради свито потребление, такса електромер не мина. ДКЕВР трябва да бъде принуден, да задължи регулираните от него, да работят за печалба от оборот, а не от раздути разхоти и огромни надценки. Това ще бъде чудо невиждано, но е единствено правилното. Иначе ни чака верига от фалити.
104
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 14 години
ОТГОВОРЗАщОТО ВСИЧКИ СА ЦИЦАЛИ ОТ ЕДНА ЦИЦКА И СА МЛЕЧНИ БРАТЯ... СЕщАШ ЛИ СЕ?
103
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ВЪПРОС ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ПРОДАВА ТОК НА ЕРД КОЙТО ГО ПРОДАВАТ НА НАС ? ЕРД НЕ СА ЛИ НЕНУЖНИ В СХЕМАТА??? нито инвестират в инфраструктура нито я поддържат ....
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То кчто гледам място по стените няма да остане.... Всичките са за там... Поне Сопот могат някой лев за патрони да искарат - антикрисисна мярка Н 54852/СА
101
0
 
10
 
! Отговори
Мен преди 14 години
Този взе едно ми каза в очите, че "това е факт, който има своето обяснение, но предстои да измисля отговора, така че да не се усетиш и тогава ще ти го кажа.
100
0
 
14
 
! Отговори
Николов преди 14 години
Г-н Семержиев,Слушах ви тази сутрин и се чудя къде живеете. Нима смятате че хората са толкова ***, че да не разберат стремежа ви да защитите крадците. Ако има поне капчица свян у вас, независимо че сте на този пост от няколко месеца, ще си подадете оставката незабавно. Идете си заедно с всички крадци, но разликана е тази, че крадците трябва да отидат в затвора, а имуществото им да се конфискува
99
0
 
6
 
! Отговори
Вене преди 14 години
Още едно цицалче.Заедно с Шушулков до стената.
98
0
 
5
 
! Отговори
7 преди 14 години
Там е проблемът всъщност. Ако е да намерят българите със сметки в Швейцария и да им конфискуват цялото имущество, което ще запълни дупката в бюджета, правителството измисля куп непопулярни мерки - - как да вдигне ДДС, осигурителните вноски, други данъци, да намали заплатите, да вдигне всички консумативи. Но няма дори да пипне истински богатите. Всъщност това правителство май се оказа по - лошо от предишното
97
1
 
10
 
! Отговори
Калин преди 14 години
а ще върнат ли присвоеното или ще си останат комунисти!
96
1
 
16
 
! Отговори
Да проверят преди 14 години
имотното състояние на предишните членове на ДКЕВР, там ще се окаже заровено кучето. А какво стана с българите с швейцарски сметки, няма ли да им видим имената.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
e prosvetna i na teb radvame se o6te 1 se s1budi :)
94
0
 
23
 
! Отговори
човек преди 14 години
от самото начало на промените се твърди че държавата е лош стопанин , затова приватизираха почти всичко . новита енергийни монополисти не само че не подобриха качествата на тока , ами като се замисля досега в нашия район не са правили планови ремонти подмяна на далекопроводи , освен аварийно . една година се дърляме напълно безсмислено , включително и коментирайки тук тримесечното отчитане . а тя цялата дандания е за цената и кой да вземе комисионните .
93
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да не говориш за константин шушулов шушу-мушу?