Условна присъда от девет месеца за Спаска Митрова

Българката бе осъдена по дело за обида на съдебен състав
21 юни 2010 12:07, Красимир Ангелов
124
Условна присъда от девет месеца за Спаска Митрова
Снимка: БГНЕС

Деветмесечна условна присъда и глоба от 500 лева получи Спаска Митрова по делото, заведено за клевета и обида на съдии при предходното производство срещу Митрова в град Гевгелия.

Съдът в Кавадарци определи две години изпитателен срок за условната присъда на Митрова и я задължи да заплати разходите по делото, предаде БНР.

Очаква се Митрова да обжалва присъдата.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че обвинението срещу Митрова бе за клевета и обида на съда в родния й град Гевгели.

На предния процес тя е назовала съдиите “сърбокомунисти” и УДБ-аши, както в Македония назовават членовете на тайните служби на бивша Югославия, сочи обвинителния акт срещу нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
3
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Мисля, че е по-важно не толкова територията Македония да се присъедини към България, колкото тези заблудени и манипулирани хора да разберат с душата и съзнанието си, че са българи.И че самостоятелната им история, като държава, започва 1992 г.
69
2
 
6
 
! Отговори
:) преди 14 години
Ако българите са татари то и Гоце Делчев е татарин, защото сам се нарича българин. Що строите паметници на татари не мога да разбера ? :)))
68
2
 
7
 
! Отговори
Сашо преди 14 години
Тука е и мястото на голямата политика.Ако съумеем да съчетаем икономическите и военни интереси на държави като Германия,Франция ,Англия или Америка със нашите можем да спечелим не само Огражденец,ами и Македония.Наскоро македонците изгониха американския си посланник това беше ключов момент за натиск срещу Македония.Според Ньоския Мирен договр Македония е дадена на Кралство Юголсавия,което вече не съществува.
67
10
 
2
 
! Отговори
мк преди 14 години
само така за вас бугаротатрите да ви е.. м макята да ви е.... м
66
3
 
7
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Правилно им го е рекла!УДБАШИ! И аз ви го казвам. Ако за това осъдите всеки един българин, ще си напълните касичката за едногодишна издръжка на безродния ви и сърбомански съд, удбаши!
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До сашоНе е късно да се постави въпросът за въпросния връх пред съда в Хага. Просто съдиите трябва да проследят всички договори, с с които българия е увеличавала и намалявала територията си. В миналото например е имало съдеебен спор между албания и кралството на сърби-хървати и словенци за земите на манастира свети наум-1925г. Въпросът за връх огражденец е решим по мирен път -или с преговори, или със съд в Хага. повтарям-не е късно. Става дума за малка ивица земя, но това е българска земя
64
1
 
5
 
! Отговори
върнете връх огражде преди 14 години
аз също знам за случая с окупацията на връх Огражденец. Цар борис трети е считал, че проблема ще се реши след обединението с македония. Обединението никога не идва, и е дошъл момента да се върне окупирания връх-ньойския договор НЕ отнема върхът-това е факт. В букурещкия договор от 1913 наистина пише, че върхът е в българия, и заради тарикатското преместване на граничните пирамиди от хитрите сърби и мъчанието от наша страна върхът днес е незаконно окупиран.
63
1
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 14 години
До колкото знам според Нйоския дговор на България са и отнети ВРЕМЕННО територии ,според Ангорския договор Турция трябва да изплати обещетения на тракииските бежанци.Като се има впредвид и историческите граници на Първото и Второто българско царство,независимата Българска Екзархия и Сан Стефанска България ние бихме могли да спечелим в тези територии и парите от Туция обратно чрез ООН.
62
1
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 14 години
Хайде стига сме спорили за глупости. Ако смята, че е несправедливо осъдена, след обжалването да се обърне към международен съд! Все ще намери организация да спонсорира правдата й!
61
1
 
2
 
! Отговори
? преди 14 години
А дали щеше да ти е ясно за какви пари става въпрос ако го бяха написали в денари ???
60
2
 
10
 
! Отговори
връх Огражденец преди 14 години
Съгласно БУкурещкия Мирен договор връх ОГражденец в планината Огражден е на територията на България. По време на 1 световна война сърбите тайно преместват граничните камъни, без никакво правно основание на 8 км на изток, и днес този връх се води,че е в Македония. Връх огражденец не е отнет по никой договор, дори и по ньойския договр е в България.Въпреки това граничната бразда е маркирана навътре в България, и върхът е под Македонска окупация днес.Съгласно никой договор този връх не е бил отнеман
59
3
 
1
 
! Отговори
:) преди 14 години
Много ти е лесно от България да даваш акъл. Що не се разходиш из скопските кафета и да те видя същото ли ще мислиш после.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От кога в македония еденицата е лев? Нека някои господа си направят добре сметката като решат да подкрепят следващия път македония за.... каквото и да битло. Първи ги признахме и сега ни го връщат и не само това. Иначе нищо против обикновенните хора там, и те си патят като нас.
57
1
 
9
 
! Отговори
до номер 57 преди 14 години
Номер 57-не е обида, ако казаното е истина. Дори в утрински вестник признават, че във въпросния съд поне един от съдиите е бил удбаш!Удба и днес контролира не само съдебната им система, но и медиите им!Факт- е С.М. е осъдена от сърбомански съд.
56
2
 
11
 
! Отговори
Сашо преди 14 години
Македония беше подарена на Югославия от съветите и Георги Димитров,за да затворят устата на алчните сърби.Защо сега "деморкатична" Събрия не изкара истината на яве.
55
3
 
14
 
! Отговори
БОРИС ИЧОЌАЕВ преди 14 години
Процесът срещу Спаска Митрова е показателен. Той е предупреждение към всички, които се чувстват българи в Македония.Скопие наказва Митрова, защото тя не се страхува, а държавата Македония се крепи страха.Пресъдата е донесена от централата на УДБА в Белград а съдът в Кавадарци само я обйави.Така функционира съдебната система на Македония още от Балканските войни, па до днес.
54
8
 
6
 
! Отговори
Защо не ? преди 14 години
Палавата Лила - БГ консул в Чикаго.. Палавата Спаска - БГ консул в Торонто.... може и на хубава работа във Външно... със заплата 7 500 евро.. да си пие кафенцето и да си клати краката от сутрин до вечер с Б Димитров.... като бонус ще и се даде и бесплатно уютно жилище в Бояна от българска строителна фирма...
53
9
 
4
 
! Отговори
anti преди 14 години
В интервю от вчера Спаска каза, че ги е нарекла "удбаши", при това писмено, като е цитирала някой си. Е хайде моля ви се, тя самата си признава,че ги е обидила пък вие се пенявете, че я тормозели като българка. Как пък никой друг не тормозят,само нея. А да, и ония от Радко, дето ръсят същите простотии. Ако се махнат тези случки, какво остава от т.нар.тормоз на българите в Македония - НИЩО. Затова престанете с националистическите изхвърляния и възпитайте хората си "там" малко поне.
52
2
 
7
 
! Отговори
Делчо Гоцевски преди 14 години
Гоце Делчев е бил български учител, по български език в българското училище в ЩИП. На подписани от него дипломи издадени за негови ученици ясно си пише-"Гоце Делчев-учител по български в българското училище ЩИП". В писмото на Гоце Делчев до Никола Малешевски Г.Делчев ясно заявява , че е българин. Докато сърбоманите не признаят, че великият Гоце Делчев е българин-няма шанс да получат българско съгласие за прием в ЕС!
51
3
 
8
 
! Отговори
Авитохол преди 14 години
До "*** татари" - много знаеш браток, много си "чел". Браво! Де да те чуеше дедо ти главата ти щеше да скъса!