Не всички роми са на гърба на обществото, твърди Еюп

"Има роми, които работят, търсят, намират, има и джебчии"
2 авг 2010 07:45,
153
Не всички роми са на гърба на обществото, твърди Еюп
Снимка: БГНЕС

"Решението се търси постоянно и постоянно трябва да се работи по въпроса за интеграция на отделни социални слоеве. Ромското малцинство е най-голямото в ЕС. Ако се говори, че не е интегрирано, то значи е и най-изолирано".

Това каза пред БНР Кемал Еюп, председател на Комисията за защита от дискриминация в коментар за интеграцията на ромите.

"Европа набляга за спазването на правата на човека, затова има директиви, както от ЕС, така и от Съвета на Европа, и се следи за спазването на правата на човека", допълни Еюп.

Още по темата

"Когато нарушават обществения ред и обществото не може вече да търпи това, естествено е, че ще ги върнат в тяхната си страна", категоричен бе той.

"Всеки, който престъпва законите, получава санкция. Въпросът е, че става дума само за ромите в момента. Български служби са поканени там (Франция, която обяви, че ще върне в родината им стотици български и румънски роми - бел.ред.), за да уредим въпроса с хората, които ще бъдат експулсирани, това е въпрос на взаимодействие.

Аз съм „за” да има статистически данни, примерно да знаем колко роми имаме, колко от тях работят, колко деца от такъв произход не посещават училище, иначе как можем да направим перспектива за икономиката на нашето общество, както и в социалната сфера?", попита Еюп.

"Аз съм против всички роми да се причислят към обществена група, която е на гърба на цялото българско общество", допълни още шефът на Комисията за защита от дискриминация.

"Има роми, които работят, търсят, намират, има и джебчии. Към отделните групи трябва да има отделна целенасочена политика. Имаме стратегии, програми, но работата там ми се струва, че замира. Ние сме пъстроцветно общество, такова сме били, такова и ще бъдем. Когато има неравно третиране, обикновено това води до дискриминация", категоричен бе Кемал Еюп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ФранцияНикола Саркози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
1
 
! Отговори
Knock преди 13 години
Роми - в смисъл *** ли/
96
3
 
7
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 102Добре ,че е бил Ататюрк(*** с Български корен) да ви цивилизова малко диваци с диваци вземи прочени малко история не само това което маниполатора Доган ви казва!
95
2
 
4
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 102Затова ли сте крали Български деца от малки да им промивате мозаците ,че са Турци и да колят после Бъгларите бре.Не си чувал нищо за кръвен данък нали?Ти нямаш Турски корен това го твърдят Турците в Турция ти си един болен предател с промит мозък от Доган!
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахаха има напредък , щом и НПО-тата вече говорят "не всички са еди-какви-си" , значи самите те ,вече приемат , че БОЛШИНСТВОТО са точно такива - престъпници. Да има ***,които работят , ама на нас те н ни пречат. Искаме грозната уродлива *** , която краде и убива да се вкара в пътя или да хваща гората.
93
2
 
8
 
! Отговори
до:98 преди 13 години
Щото нашите баби не са били като вашите *** магистралки.За това! И ако е имало изнасилени момичета,то те или са се самоубивали,или са убивали децата родени от насилие.И да не са ги убивали, бъди 100% сигурен,че са били възпитавани на омраза към насилниците!...Ама да се обяснява на природно *** дори такива елементарни истини,пак няма да разбере.
92
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 13 години
до 98Националноста зависи от самосъзнанието а не от днк-то.Глупав си за това по добре замълчи
91
2
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 98А ми ти от де знаеш ,че си Турчин бре като сте се месили с нас!
90
2
 
10
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 13 години
Има два начина за социализиране на ***-доброволен и принудителен.Доброволният е бавен,но по-стабилен от гл.точка на начин на живот,принудителният е по-бърз и ефективен, но изисква пряко ангажиране на полиция и политици.Политиците предпочитат нищо да не правят,защото им е изгодно да използват *** като манипулируеми гласоподаватели.
89
12
 
0
 
! Отговори
рокамбол до sts преди 13 години
a от къде знаеш че си 100%бг след като 500 години сте били бод робство турско нашите дядовци и вашите бабовци са си е,,,,,,,,,,,и хахахахахаха
88
5
 
2
 
! Отговори
втора ръка преди 13 години
Българите са втора ръка хора за ЕС - затова и е отредена ролята на боклукчииска кофа и за каква икономика се пише тук - няма такова нещо - територията на България е продадена и ще се използва за ядрена площадка на любимите ни САЩ - това е положението щем не щем ще им го лапаме миризливия след като сме си отворили гнусната алчна уста
87
3
 
5
 
! Отговори
BG преди 13 години
Като си против българите айде махай се от тази държава,отивай в Афганистан,нали си тарикат.Изчезвай да видим къде ще те искат.И не говори за Левски защото нищо незнаеш
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не са извести *** които да живеят самостоятелно,все трябва да са на гърба ,корема ,в червата и т.н. на друг жив организъм.
85
3
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Няма държава в която да не са се намърдали ***, и няма народ който да не ги презира
84
3
 
8
 
! Отговори
левскар преди 13 години
Пич има такива повярвай ми,имам съсед ***,чист спретнат възпитан,но тези са адски малко,от 1 млн *** наистина читавите са 1000 или 2000
83
10
 
0
 
! Отговори
рокамбол до вс. бълг преди 13 години
добре че ние ромите сме в бг има с кой да се захванете ина че щахте да се трепите сами както е било винаги от времето на в.левски който. товасте вие българите,жалки
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
'Не всички роми са на гърба на обществото, твърди Еюп'- така е ,не всички ,само живите.
81
2
 
11
 
! Отговори
$ преди 13 години
Когато Франция събаря гета Европа казва , че всяка държава има право сама да решава такива проблеми! Когато БЪЛГАРИЯ иска да събори същите незаконни гета,Европа казва,че това е дискриминация! В БГ гадните *** разчитат точно на това!!!!
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Ана - *** и 7 езика? да позная кой са някои от тях ? Бг, ***, турски ... а другите си ги санувала някъде
79
2
 
5
 
! Отговори
Peter преди 13 години
Има сигурно макар никой да не ги е виждал тия *** дето работят и живеят честно. Пък и да има 1 на 100 тва не ме топли и не ме кара да не ги слагам под общ знаменател.
78
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 13 години
Знаеш 7 езика а не знаеш български.Какво е това "па"? Езиците сигурно си ги научила от международните тирове на,които си се качвала