Кой "закова" Бисеров?

Три превода към македонска банка в основата на разследването за пране пари
8 ное 2013 07:00,
217
Кой "закова" Бисеров?
Христо Бисеров. Снимка: Булфото

Три мистериозни превода за 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Христо Бисеров в Швейцария към други сметки на доведения му син Ивайло Главинков в македонска банка сложиха край на 23-годишната политическа кариера на бившия вече зам.-шеф на парламента.

Тези сметки и финансови операции не са били обявени пред БНБ, сумите не са декларирани и пред регистъра на ДАНС, както изисква законът, съобщава "24 часа" под заглавие "Бисеров си тръгнал заради 445 хиляди "лични причини".

Именно тези преводи са в основата на разследването за  пране на пари. Синовете му и шофьорът са с договори за милиони за продажба на зелен ток. Сигналът от Швейцария бил от 2012 г., в ГДБОП забавили проверката.

Своята позиция "Труд" представя със заглавие: "Въпросът Бисеров". Въпросът бил кой е "сготвил" г-н Бисеров. Доган? Станишев? Цветанов? Американците? И не е новина съобщеното за един виден политик - че е правил тайни преводи от Швейцария към офшорки на Сейшелите. Новина е това, което никой не иска да  съобщи: Защо точно Бисеров?

Още по темата
Водещото заглавие на "Стандарт" оповестява: "ЦРУ закова Бисеров". Според изданието сигналът е постъпил в ДАНС от чужда спецслужба.

"ДАНС и прокуратурата разгърнаха мащабна операция срещу  Христо Бисеров", съобщава "Сега".  Все още не е ясна схемата за пране на пари, но е сигурно, че от спецслужбите е изтекла информация към разследвания и други политици. След като е изключен през 2001 г. от СДС, Христо Бисеров се появява като депутат от ДПС през 2005 г. В ръководството на тази партия бе до миналата неделя.

Мистериозно оттеглилият се от зам.- шефския пост в парламента и в ДПС Бисеров е обект на мащабно разследване за пране на пари и данъчни престъпления. Прицелването в политик от толкова висок ранг за тежки престъпления е безпрецедентно за държавното обвинение. Заедно с Бисеров се разследва и доведеният му син  Ивайло Главинков. Делото срещу двамата е образувано светкавично по писмена справка, пратена в сряда от председателя на ДАНС Владимир Писанчев до главния прокурор Сотир Цацаров.

Оправдавайки се с класифицирани данни, от прокуратурата бяха лаконични и не дадоха подробности по случая. Така остана неизвестно за какви суми става въпрос, през кои държави е минавала схемата за пране на пари, както и какъв е произходът им. Не се разбра и откога ДАНС разработва Бисеров и дали папката му не е удобно пазена за подходящ момент. "Сега" научи, че  информацията в справката на ДАНС е за периода след 2008 г. Данните били 7-8 страници, в които не се сочел никакъв източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: ДПСХристо Бисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
26
 
! Отговори
всички пътища... преди 10 години
Всички пътища водят към Доана, Гоце и Къртишев и това е публична тайна. Най-мракобесническите сили вилнеят у нас-***, фашаги и талибани в коалиция срещу България. И срещу всяка законност. Истински кошмар!
154
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То има ли Българска политика изобщо? Целия ни пазар е европейски , банките са европейски , монополите европейски. Дреме им на чиждите служби за нас. Подхвърлят ни едни пари под формата на субсидии , дето се разпределят между шепа хора, наричащи себе си бизнесмени. Парламентът е само за зрелище. Малко да кривне и излиза , че е противоконституционно. А за народа дори и хляб няма. Бисеров просто ще освободи място за някой друг.
153
3
 
22
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Българи, намаляващи, обедняващи, затъпяващи, но все пак уважаеми,задавате грешните въпроси! - Кой? Къде? Ама как точно?Като куче, на което се подава къс изцъхнал хляб, вие се хващате на всяка медийна подигравка и започвате като пападали да повтаряте - КОй? коЙ?А трябва да питате, защо сте най-бедните над 4 континента, най-болните и мръсните в Европа, защо икономиката ви не работи за вас, а за други капитали !!!Защо сте толкова низки ?
152
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Хубаво е,когато Политиците си вадят Кирливите ризи,защо мисля така,Офшорка на Плевнелиев,Офшорка на Б.Борисов и Ц.Бориславова,нима никой не е очаквал,че Те ще отвърнат на удара,или е просто предупреждение,и Ние знаем за Вас,иначе Ц.Ц нямаше да има Изпреварваща Информация
151
0
 
42
 
! Отговори
селянин преди 10 години
Забележете : Това се случва благодарение на европейските ни партнъори,инак не бихме научили.И като става въпрос за ДПС,какво се случи с Емел Етем?Защо изчезна безследно и защо няма повдигнати обвинения срешу нея?
150
0
 
13
 
! Отговори
назнайващ преди 10 години
Предателите винаги беват "заковавани" като предатели - и от бившите свои и от сегашните
149
0
 
28
 
! Отговори
BIG AL преди 10 години
А ако в вярно , че ЦРУ му е обърнало внимание , то добре си вършата НАШАТА работа , на нашите "служби " ::)))Докога , другари , от ДС-ДПС-БКП- мафията ???Интересно , дали даваме сметка , какво значи ТОВА за България и нейното ИМЕ по света , другарии???Става дума за зам. председател на Народното събрания !!??Пак ли с общи приказки ще замажете всичко, другарииии???P.S.Предлагам да си наемем ,десетина агенти на ЦРУ и ***- за да тръгне България напред ::)
148
1
 
19
 
! Отговори
78014 преди 10 години
Ето кой назначи Пеевски!Той трябваше да прикирие тези далавери!
147
0
 
13
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Чужди спец служби вече поеха нещата в свои ръце, имам приятното чувство, че тепърва започва да става интересно.. Добрата новина - 1 депутат по-малко от ДПС.. Ам липсва да каже нещо по темата.. Да попитам всички негови привърженици защо ли..
146
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българската политика се контролира и управлява от чужди служби. Те имат информация за всички политици от целия спектър на политическото пространство и вадят необходимата информация за да насочат политическия живот в страната в необходимото за тях русло. Не става дума за никакво "партньорство" с никакви "партньорски" служби - нас просто ни използват. Думата "партньорство" се използва, за да се внуши на тъпия електорат, че става дума за някакъв вид приятелство, когато става дума само за интереси.
145
12
 
13
 
! Отговори
fgh преди 10 години
Цветан Цветанов е знаел всичко но си е трайкал преди една година
144
0
 
25
 
! Отговори
Корадо Катани преди 10 години
Защо ДАНС информира Доган той какъв играее?
143
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заковете Станишев!!!
142
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знаменателното в случая според мен е, че всички - и т.нар. управляващи и опозиция, бяха много единни за това Бисеров много бързо да се разкара от политиката и да стане "гражданина" Бисеров.И няма как да не е, щом исторически Бисеров е свързан с всички, вкючително и с извънпарламентарните "блокове" и т.н.
141
2
 
28
 
! Отговори
адано преди 10 години
Даааа, най - накрая се случи, след има - няма 20 години изгърмя един по - високопоставен политик. Вероятно на ЕС им омръзна дивата вакханлия, царяща в БГ, омръзна им да ни чакат сами да си подредим къщичката и обърнаха дебелия край на тоягата. Имам чувството, че това е само началото.
140
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бисеров си подаде напълно съгласувано оставките от всички постове, за да изчезне при братя Галеви. Сега той официално е "гражданинът" Бисеров и всички партии си измиха ръцете и не носят отговорност за делата му. В същото време местната мафия дава ясен сигнал към своите, че договорките от началото на прехода ще продължат да се спазват.
139
0
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 1 (148) преди 10 години
Няма да влизам в спор с теб, камо ли да те обиждам. Ти си знаеш. ;)Само ще ти кажа, че в политиката нещата се знаят няколко хода напред, а ти би трябвало да си много наивен, ако мислиш, че действията на политиците са случайни, непреднамерени, а и още повече недообмислени.
138
1
 
20
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Само диктатура Пиночет оправя Бисеровците!Другото е ШИТНЯ !!!
137
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Овце, тя проКУРатурата, ако има волята и независимостта, ще си свърши работата...Това, което е притеснително, е че вие продължавате дребните си скандали и интриги...Вие сте далеч от това, когато отивате да гласувате на избори, да имате идея и представа за това какви политики предлага вашата партия, има ли тя програма, дебатирана ли е тя с опоненти...Вие гласувате като слепи глупци, за някакви образи, имена, циркаджии, цветове и измислени опозиционери.Никога няма да ви се оправи живота...
136
5
 
20
 
! Отговори
tomahawk преди 10 години
Разправяте се за глупости !По-важното е, че ДПС са мастити мафиоти !!!Следователно любимата ви БСП управлява с помоща на мафията и лудите от бАтака!