Кой "закова" Бисеров?

Три превода към македонска банка в основата на разследването за пране пари
8 ное 2013 07:00,
217
Кой "закова" Бисеров?
Христо Бисеров. Снимка: Булфото

Три мистериозни превода за 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Христо Бисеров в Швейцария към други сметки на доведения му син Ивайло Главинков в македонска банка сложиха край на 23-годишната политическа кариера на бившия вече зам.-шеф на парламента.

Тези сметки и финансови операции не са били обявени пред БНБ, сумите не са декларирани и пред регистъра на ДАНС, както изисква законът, съобщава "24 часа" под заглавие "Бисеров си тръгнал заради 445 хиляди "лични причини".

Именно тези преводи са в основата на разследването за  пране на пари. Синовете му и шофьорът са с договори за милиони за продажба на зелен ток. Сигналът от Швейцария бил от 2012 г., в ГДБОП забавили проверката.

Своята позиция "Труд" представя със заглавие: "Въпросът Бисеров". Въпросът бил кой е "сготвил" г-н Бисеров. Доган? Станишев? Цветанов? Американците? И не е новина съобщеното за един виден политик - че е правил тайни преводи от Швейцария към офшорки на Сейшелите. Новина е това, което никой не иска да  съобщи: Защо точно Бисеров?

Още по темата
Водещото заглавие на "Стандарт" оповестява: "ЦРУ закова Бисеров". Според изданието сигналът е постъпил в ДАНС от чужда спецслужба.

"ДАНС и прокуратурата разгърнаха мащабна операция срещу  Христо Бисеров", съобщава "Сега".  Все още не е ясна схемата за пране на пари, но е сигурно, че от спецслужбите е изтекла информация към разследвания и други политици. След като е изключен през 2001 г. от СДС, Христо Бисеров се появява като депутат от ДПС през 2005 г. В ръководството на тази партия бе до миналата неделя.

Мистериозно оттеглилият се от зам.- шефския пост в парламента и в ДПС Бисеров е обект на мащабно разследване за пране на пари и данъчни престъпления. Прицелването в политик от толкова висок ранг за тежки престъпления е безпрецедентно за държавното обвинение. Заедно с Бисеров се разследва и доведеният му син  Ивайло Главинков. Делото срещу двамата е образувано светкавично по писмена справка, пратена в сряда от председателя на ДАНС Владимир Писанчев до главния прокурор Сотир Цацаров.

Оправдавайки се с класифицирани данни, от прокуратурата бяха лаконични и не дадоха подробности по случая. Така остана неизвестно за какви суми става въпрос, през кои държави е минавала схемата за пране на пари, както и какъв е произходът им. Не се разбра и откога ДАНС разработва Бисеров и дали папката му не е удобно пазена за подходящ момент. "Сега" научи, че  информацията в справката на ДАНС е за периода след 2008 г. Данните били 7-8 страници, в които не се сочел никакъв източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: ДПСХристо Бисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
21
 
19
 
! Отговори
ха-ха преди 10 години
През 2012 начело на МВР бе Цвъки Пъпеша. Хайде сега да му повдигнат обвинение и за престъпление по служба загдето си е заключил в служебната каса сигнала за Бисеров .Ха честито!
174
5
 
31
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Някой предположи,че Бисеров е убит или безследно изчезнал по "лични причини" !!! Зам. главен прокурор и директор на НСлС Б.Найденов подаде оставка по "лични причини" !!! Дали няма да последват и други по "лични причини" ??? Дали Пеевски не е трябвало да отстрани "личните причини" и БСП със сестринските си партии ДПС,НДСВ,ГЕРБ,АТАКА,РЗС да живеят и управляват спокойно !!! Затова ли беше необходима НЕОГРАНИЧЕНА ВЛАСТ НА ШЕФА НА ДАНС за да може да раздава "лични причини" безнаказано ??? И все БКП.
173
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е бисеров???!
172
20
 
23
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Бисеров "забогатя" докато беше част от Сините, т.е. с СДС вкл. и по времето на Иван Костов. После когато премина през 2005-та година към ДПС, изглежда, че е започнал да изнася парите, а не само да "забогатява", а и възможностите му за грабеж намаляха чувствително. Все пак СДС имаха най-много за грабене и ограбиха най-много. Проблемът е, че НДСВ не тикнаха крадците от СДС в пандиза, за урок на останалите политици.
171
0
 
54
 
! Отговори
НЕК преди 10 години
Зеленият ток- най-добрият прах за пране на мръсни пари. Купувай народе.
170
2
 
41
 
! Отговори
frogyg преди 10 години
Самият факт, че ДПС открадна десетки милиарди с благословията на БСП означава, че вторите са не по-малки мафиоти от първите. Те затова винаги са заедно, де...
169
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Бисеров само тези преводи ли е правил? А само Бисеров ли е правил преводи? А само това ли е престъплението му? Кога ще разследват цялото ръководство на ДПС заедно с почетния му председател? Да не се окаже че само Бисеров е корумпиран,а всички останали са принципни и честни и милионите им идват от спестявания или по наследство.
168
3
 
29
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Който е застанал в пряк двубой срещу Борисов не е спечелил та и този пи вода......
167
2
 
42
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОФФ преди 10 години
ДОКАТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ "РОДИ" НЯКОЛКО СНАЙПЕРИСТИ-ПАТРИОТИ , ТАКА НАРЕЧЕНАТА "НАРОДНА ВЛАСТ" И ЧЕСТО ДА ИМА НАКАЗАТЕЛНИ АКЦИИ С РАЗСТРЕЛ НЯМА ДА ИМА ПРОМЯНА В МИСЛЕНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ОЛИГАРСИ ВМЕСТО ДА СЕ САМОЗАПАЛВАТЕ --- ПОНЕ СЕ ЗАПАЛЕТЕ ЗАЕДНО С НЯКОЙ УПРАВЛЯВАЩ !!!
166
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ги поразследват...колко да ги поразследват. В последните години всичките ни управници прекарват повече време в прокуратурата отколкото на работното си място. Ама нещо полза не виждам. Де да имах и аз вяра в правосъдието и прокуратурата, ама...
165
3
 
10
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 10 години
НЕКА ДА СЕ ПОКАЕМ В"ИМЕТО ХРИСТОВО",И ВСИЧКО ОСТАНАЛО ЩЕ НИ СЕ ПРИБАВИ.АМИН
164
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Ей мало....к, още ли не ти е ясно кой пусна Галеви!?
163
7
 
10
 
! Отговори
choss преди 10 години
До Генади - нека сега и другите пораследватнапример Станишев и Моника с милионите на ХохегерДоган със сараите и хидро консултациитеМестан с хотелитеЖан Виденов с имотите му в Испанияи т.н.А защо изпускаш ДОН"Буда" и участието му в незаконното производство на цигари в съдружие с Пашата. А производството и търговията с наркотици? И на Боце ще дойде редът.
162
1
 
29
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Л. Гоцев, В. Вълков и Бр. Аспарухов от кръга ' монтерей ' ли вербуваха Доган за доносник на ДС ?Д. Пеевски свои собствени пари ли управлява или пере парите на Доган и Йосич ?Кой ? Кой ? Кой ? Кой ?Има ли Доган собствена банка и хотели и колко са те - 3, 30 или 300 ? Откъде той има толкова пари и имоти ?
161
1
 
37
 
! Отговори
Дедо ви преди 10 години
Струва ми се,че вече няма накъде.Трябва въоръжена война.Да ги избием всичките,мамка им.Иначе ще се джемдосат по чужбина,а ние ще гледаме като коте га е..ат майка му.СМЪРТ ЗА ВСИЧКИТЕ-----ПРЕДИШНИ И СЕГАШНИ!!!
160
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още едно доказателство колко са прави студентите и другите, които протестират срещу тази дълбоко корумпирана, продажна, безотговорна, мафиотизирана партиина олигархия ! ОСТАВКА !
159
9
 
17
 
! Отговори
Питащ преди 10 години
Ами че защо Цв Цв си е трайкал тогава,а сега се разровиха,когато за 4път искат имунитете на Цв Цв и излезе доклада за незаконните полети на правителствения самолет през времето на Тиквата. А на вс отгоре студентите гърмят че Корупцията е в Парламента? Защо точно сега? Защото е според нечий сценарий
158
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До аданоДай боже! От твойте уста - в божите уши!
157
0
 
15
 
! Отговори
Целокупна България преди 10 години
Вече имам 3/три/ изтрити коментара с въпроса: сигурни ли сте, че Бисеров е още жив /?/, което само по себе си е достатъчно показателно.
156
0
 
27
 
! Отговори
ПОБЕДАаа... преди 10 години
ДПС + АТАКА = ПОБЕДАаа...ЕВАЛА бе ПАРТИЯТИйо...МАШАЛА бе ЛИДЕРЮ... ЮРИйй ние сме ОТЗАД...