Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки

Решенията ще се взимат според ситуацията, заяви доц. Ангел Кунчев
24 юни 2020 08:53, Александър Попов
355
Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки
Снимка: БГНЕС
Ако заболеваемостта расте заплашително, е отворена възможността за връщане на най-сериозните мерки. Много се надяваме това да не стане", заяви тази сутрин в ефира на Нова тв доц. Ангел Кунчев.
 
Решенията щели да се вземат според развитието на ситуацията.
Още по темата
"Всички възможни мерки са на масата", категоричен бе той и отново призова за спазване на настоящите противоепидемиологични мерки.
 
"Вирусът продължава да циркулира и крие рискове. Последните 2 седмици показаха, че удря там, където не се спазват правилата. Има сериозно повишаване на заболелите, това е факт. Няма как в рамките на седмица да има анализ дали е отслабнал вируса, но е факт, че има по-малко хора в болници. Разбира се, че ако расте заболяваемостта ще се върнат строгите мерките, но това би предизвикало недоволство у хората, заради икономическия сектор. Търсим баланс, затова не затворихме хората, както в Гърция. Вижте всичко е проблемно, и премахването на мерките, и това че хората неглижираха", коментира още Кунчев. 
 
Той уточни, че глобата, която ще бъде наложена на премиера, за това, че беше без маска в Рилския манастир, ще е 300 лева. Ще бъдат глобени и репортерите, и операторите, които не са спазили правилата.
 
Предписания са изпратени и на парламента, защото там също правилата не се спазвали съвсем стриктно.
 
Доц. Кунчев обясни, че не повече от 20% от заразените влизат в болница и не повече от 4-5% имат нужда от интензивни грижи.
 
"Всеки влизащ в болница обаче е добре да бъде тестван с PCR. Подкрепям Лекарския съюз в това искане", заяви доц. Кунчев.
 
"Продължаваме да се чудим как точно се предава вирусът. В едно семейство един заразен и не го предава на останалите. А в Перущица пасторите за нула време заразиха толкова хора. Изведнъж решихме, че проблемът е свършил, слагаме точка, тръгваме на море. За съжаление не е така. Колкото повече се срещаме с вируса, толкова повече хора ще имат имунитет, но не можем да направим като в Швеция, защото там нещата са страшни. Не знам, какво ще стане есента, и никой не може да каже, но ако има няколко дни с по 200 болни, това означава, че вируса се разпространява дифузно и силно", коментира още доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
4
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
До Анонимен 276 Няма ,няма ,ама има такова икафче и цял свят видя разплутата сви,нкя и златата и евраците! Пък вие лапайте мухите и чекайте замаявките с увеличението на пенсиите ,великите строежи и тн и тн. Айде наздраве и умната!
265
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъра е прав на всяко ново отваряне се увеличават заразените.И какво все ще затваряме отново и отново ли или ще седим така с десетилетия.Лекарство няма ваксина също а и има спор дали изобщо ваксина може да се разработи щото е неефективно да се прави реимунизация на 3 месеца.Какво правим никой нито СЗО нито Тръмп нито Пастьор нито Леополдина нито Макс Планк нито Кох имат идея какво да правят тва са пълни глупости.
264
3
 
16
 
! Отговори
BlingBling преди 4 години
Ама къде е генерал Маийтапчииски по познат като яко ще се мре ?
263
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сакиИмат и си го активираха - Слави Трифонов - лакея на Бойко, чиито лакеи като Тошко Йорданов псуватт Веселина Томова и истинската опозиция. За радост се издъниха и го направиха и в чалга-7-8 ефир.
262
0
 
5
 
! Отговори
European преди 4 години
Как беше в Гърция?
261
1
 
22
 
! Отговори
саки преди 4 години
Само да припомня.Един път стомна-Барселона.Втори път стомна-шкафчето,банка.Третата път стомна-чупене на главата!Избор вече нямате!1
260
2
 
20
 
! Отговори
Есен преди 4 години
Есента ще има болни от всякакви щамове, ама вие само ковиди виждате. От инфлуенцата и сега умират хора, *** ги пишете ковид, с грешните си тестове.Причина за смъртта - ковид, с придружаващи симптоми на пътно-транспортно произшествие!
259
0
 
3
 
! Отговори
SrybА преди 4 години
А защо не се затвори границата със Сърбия? Само превоз на товари да остане. Останалото са черноработници за Западна европа - отиват - идват - ей го отде е вируса, от германските кланици и други подобни.Заяо останалите трябва да плащаме за това? Някой да се е заразил в супермаркет, та да ходим всички с фереджета?***, европейски и управленски!
258
1
 
10
 
! Отговори
следващият, моля.... преди 4 години
До вируса се завръща!Вируси бол! Кой ли ще е следващияг кьорфишек? Малка животинка - бетон руши!
257
0
 
6
 
! Отговори
вируса се завръща! преди 4 години
въпреки голямото желание на туроператорите на бетономорието!
256
0
 
3
 
! Отговори
До тоя с ел. колите преди 4 години
Знаете ли колко е замърсявщо производството на тези коли? Ако им дремеше дори малко за глобалното замърсяване, съвсем друго щеше да направят. Владея медиите и правителствата. Искаха да изпробват до колко могат да подчинят света.
255
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали този *** ще говори същите глупости когато Тиквата си замине?
254
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 269Замърсяването не е само от колите. Дори дишането замърсява, също така и кравите срат много. Не се шегувам - има препоръки на някои да не се яде телешко.Не е много ясно каква е историята , но едно е сигурно - повече не може да продължава така - тази алчност и консуматорско общество трябва да се озаптят.
253
0
 
20
 
! Отговори
Откъдя накъдя преди 4 години
Ей, много апетитни тези милиарди от ЕС, бе!?!Няма трупове, няма камиони и Брюксел се изкашля предупредително. И Щабът отвърна с гръм.Апропо, примерът с Швеция не е подходящ. Там животът не е спрял. И ако има "заразени", то 90 процента са от т.н.мигранти.Абе все правехте сравнения с Белгия - държава, малка като България, където обаче не взели навременни мерки като нас, и положението станало ужасно. А защо отменихте карантината за идващите оттам? Да не би някой да понатисна нещата?
252
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички сме наясно , че тези мерки са с цел да се ограничи глобалното замърсяване на планетата.И ето едно предложение ! - всички държави по света да съставят план по който да подарят на всяко семейство по една електрическа кола и да спрат сегашните таралясници , защото хората не са виновни , че карат коли които замърсяват.Никой не си произвежда колата сам ! - купува каквото му предлагат производителите.
251
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доц. Кунчев да направи разлика между ЗАРАЗЕНИ и БОЛНИ. Заразените без симптоми са 80%, заболелите 20%. от които само малка част по-тежко и минимална част умират.
250
0
 
13
 
! Отговори
Handel преди 4 години
До анализатор 264Може да е бил само по ХЕИ-тата, ама ззнаеш ли каква сладка работа е там. Боко ги подбира все такива като него за да може да ги контролира да не им хрумне някаква богохулна мисъл.
249
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сложете пак КПП-тата и ще има вече гражданска война другите мерки не притесняват хората
248
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само любовта и единството между хората могат да спасят планетата ! - а мерките за изолация разделят хората и ги озлобяват един срещу друг.Стигнахме до там , че сега е по-срамно да кихнеш отколкото да п.р.ъ.д.н.е.ш !
247
6
 
27
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Този на снимката няма един ден лечителски,да лекува хора.След завършване е сапо по ХЕИ,и други такива организации.Не е работил в болница нито един ден.Вижте в гугъл информацията за него.И този говори за епидемии,пандемии,лечение,меркти и т.н.,без да ги разбира.Знае толкова,колкото и аз,дето съм със средно образование.