Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки

Решенията ще се взимат според ситуацията, заяви доц. Ангел Кунчев
24 юни 2020 08:53, Александър Попов
355
Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки
Снимка: БГНЕС
Ако заболеваемостта расте заплашително, е отворена възможността за връщане на най-сериозните мерки. Много се надяваме това да не стане", заяви тази сутрин в ефира на Нова тв доц. Ангел Кунчев.
 
Решенията щели да се вземат според развитието на ситуацията.
Още по темата
"Всички възможни мерки са на масата", категоричен бе той и отново призова за спазване на настоящите противоепидемиологични мерки.
 
"Вирусът продължава да циркулира и крие рискове. Последните 2 седмици показаха, че удря там, където не се спазват правилата. Има сериозно повишаване на заболелите, това е факт. Няма как в рамките на седмица да има анализ дали е отслабнал вируса, но е факт, че има по-малко хора в болници. Разбира се, че ако расте заболяваемостта ще се върнат строгите мерките, но това би предизвикало недоволство у хората, заради икономическия сектор. Търсим баланс, затова не затворихме хората, както в Гърция. Вижте всичко е проблемно, и премахването на мерките, и това че хората неглижираха", коментира още Кунчев. 
 
Той уточни, че глобата, която ще бъде наложена на премиера, за това, че беше без маска в Рилския манастир, ще е 300 лева. Ще бъдат глобени и репортерите, и операторите, които не са спазили правилата.
 
Предписания са изпратени и на парламента, защото там също правилата не се спазвали съвсем стриктно.
 
Доц. Кунчев обясни, че не повече от 20% от заразените влизат в болница и не повече от 4-5% имат нужда от интензивни грижи.
 
"Всеки влизащ в болница обаче е добре да бъде тестван с PCR. Подкрепям Лекарския съюз в това искане", заяви доц. Кунчев.
 
"Продължаваме да се чудим как точно се предава вирусът. В едно семейство един заразен и не го предава на останалите. А в Перущица пасторите за нула време заразиха толкова хора. Изведнъж решихме, че проблемът е свършил, слагаме точка, тръгваме на море. За съжаление не е така. Колкото повече се срещаме с вируса, толкова повече хора ще имат имунитет, но не можем да направим като в Швеция, защото там нещата са страшни. Не знам, какво ще стане есента, и никой не може да каже, но ако има няколко дни с по 200 болни, това означава, че вируса се разпространява дифузно и силно", коментира още доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
8
 
31
 
! Отговори
НАМА ДА СТАНЕ преди 4 години
ЩЕ ВЪРНЕТЕ МЕРКИТЕ, АМА НЯМА КОЙ ВЕЧЕ ДА ВИ СЕ ВЪРЖЕ..
245
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В океаните на цялата планета освен пластмасата добавихме и купища маски и ръкавици а скоро ще има и предпазни екрани и гащеризони.Тези мерки ако продължат още 23 години всички ще гушнем чемшира ! - човек каквото сам си направи цялата Вселена не може да го измисли.
244
3
 
11
 
! Отговори
село майка преди 4 години
ТОЗ КУНЧЕВ БРАСНАЧКА НЯМАЛИ,,,,,КАТ НЕРЕЗ Е КОСМЯСАЛ....БОЧЕ ....ДО КОГА БРЕ...НАЛИ ТРЯБВА ГО ИЗКАРАМЕ ВСИЧКИ....НАПРАВИ ТАКА ДЖИНГИБИ; ЗАБРАНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ДА СЕ СЪОБЩАВАТ...ПЪК КОЙТО Е ТЕЖКО БОЛЕН ДА ВЪРВИ У БОЛНИЦАТА....НА 1000 ЧОВЕКА ДЕСЕТ ДА ГО ИЗКАТА ТЕЖКО.....НАЛИ РЕОРГАНИЗИРА БОЛНИЦИТЕ.....тА СТЕ ПЪТНИЦИ НА ИЗБОРИТЕ НЕМОЖ ГО ОБЪРНА...
243
5
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Трябва да бъде разстрелян за Измяната си към Отечеството този на снимката не да обикаля по ТВ.
242
15
 
7
 
! Отговори
ето това е преди 4 години
До Чекмеджето ГЕРБНе е сигурно и ти дали си прочел някаква книга изобщо. Карантината се махна заради такива мрънкачи и недоволни като тебе, дето протестираха, че носели маски, че имало забрани. Сега всеки да се спасява, нали това искаше народа, ето ви права и свобода, само една маска ви остана. Дано не се озорите много с нея
241
8
 
31
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
Кунчев, играеш си с нещо много страшно. Ако март хората приеха всичко на шега, че ще си починат десетина дни, то сега вече знаят, че ги чака затваряне, безработица и глад, и този път ще скочат на бой. Бъди убеден в това.
240
6
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Щабът няма друг избор. В противен случай трябва да обявят поражението си, невъзможност да се справят и да бъдат разформирани и заменени с нов екип...
239
8
 
17
 
! Отговори
православен патриот преди 4 години
На мафията и дойде дюшеш тоя измислен еврейски вирус !!! Трябва да понатрупа достатъчно евраци и кюлчета поне до изборите ако въобще има такива !!!!
238
18
 
2
 
! Отговори
Херо Мустафа преди 4 години
Троловете и руските хибридки пак са се активизирали
237
5
 
20
 
! Отговори
ТОЗ И ТОЙ Е СЕКТАНТ преди 4 години
ТОЗИ НА СНИМКАТА И ТОЙ ПАСТОР ОТ САТАНИСТКАТА СЕКТА КОРОНАВИРУС .ВСИЧКИ МЕДИИ УЧАСТВАТ В САТАНИСТКИТЕ ПОСЛАНИЯ РАЗНАСЯНИ ОТ ПАСТОРИТЕ НА НАЙ-ГНУСНАТА АНТИЧОВЕШКА СЕКТА КОРОНАВИРУС.
236
3
 
18
 
! Отговори
!!! преди 4 години
До КоронаПрави си! Не само умираме от сърдечно-съдови, белодробни и онкологични болести. Забрави за стреса, който ни насаждат съвсем съзнателно подобни ме-ке-ре-та като този "велик лекар" продажник! Та само заради мръсен въздух на ден губим по един автобус българи - факт!
235
3
 
20
 
! Отговори
зорко око преди 4 години
Кунчев, нещо теносан ми се виждаш. Пи ли едно узо и за нас карантинираните?
234
6
 
34
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Какво ще връщаш щама бе, ***! Изкараха го сякаш всички заразени ги чака сигурна и мъчителна смърт за няколко дни. А то дори заразените не са заболели, камо ли починали! И няма излекувани, то не се лекува. Има оздравели. Продажници такива, а и се наричате лекари. Не сте ли полагали лекарска клетва? Какво се казва в нея? Ама добичетата зомбирани им вярват. Колко хора почиват у нас всеки 24 часа? Колко са от тоя вирус? На някои им изнася обаче друго. Защо ли??? Милен ви го каза! Лека му пръст!!
233
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Петров"Вади ми очите този генерал" с това че ми налага тъпите си мерки и ме принуждава с административни мерки да ги спазвам. Първо няма нужда от маски, после са задължителни или глоби, после не са задължителни, сега пак задължителни или глоби. Като не му е известен вируса да си стои в лаборията и да го изследва, но да не ме занимава с хипотезите си.
232
1
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш преди 4 години
Верно бе, че то българина е кротък като овчица, какви ги пиша и аз! Само за българина не важи това за мъжкото дупе.
231
8
 
6
 
! Отговори
До 246 преди 4 години
Къде ще се вдигнат, бе, я у село на къра като не спазваш правилата.
230
7
 
21
 
! Отговори
Ти да видиш преди 4 години
Ако бъдат върнати мерките от Април, хората ще се вдигнат вече! Един път се пука мъжко дупе. Кауфлади, лидъли ...... ще станат принудително, безвъзмездни дарители на хранителни стоки!
229
29
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
защо изобщо отменихте въведените мерки с този недисциплиниран народ каксмятате че трябва да се процедира затворете границите защото заразата идваотвън къде са сега индииците от кланицата в германия които са се прибралив българия
228
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
т.нар "президент" не споменава нито дума за далаверите между пламеновците. Защо бе радеф? Ако беше Боко щеше да оревеш орталъка! Когато е твой човек затънал във корупция- нищо а? Гешев ти е виновен. Докога така с двойния аршин? Малко ти остава. Няма да петниш повече президентската институция.
227
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Насочете полиция и жандармерия за контрол по спазване на противоепидемичните мерки.Направете глобата по 50 лева и плащане на място.Ако няма пари акт 200 лева,без право на обжалване.На този недисциплиниран народ-това трябва.Няма такива работи като,,аз взимам 400 лева".Колко пари трябва да даде заразеният от такива за антибиотици ?Стига ги молихте да сложат маските.На зла круша,зъл прът!