Шествие в подкрепа на Украйна: Не сме неутрални!

Протестиращите оставиха стари обувки в памет на жертвите на войната
Обновена: 7 апр 2022 20:10 | 7 апр 2022 19:33, Анисия Иванова
378

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Мирно шествие в подкрепа на Украйна се проведе тази вечер в София. Събитието е под надслов "Не сме неутрални". Основното искане на организаторите е изпращането на военна помощ за Украйна.

Повод за протеста са убийствата на цивилни в Буча.

Още по темата

Шествието започна в 18.30 часа пред храм-паметника "Александър Невски" и завърши пред Паметника на Съветската армия. Протестиращите разпънаха големи български и украински знамена.

Шествието премина и през Руския културно-информационен център, където протестиращите оставиха стари обувки в памет на жертвите на войната.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ли подкрепяте, дето изгориха в Дома на профсъюзите в Одеса председателя на сдружението на българите в Запорожие?
246
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога оставихте/ха стари обувки за загиналите деца в Донбас или за 14000 мирни жители, загинали от укро-нацистките бомбардировки? И защо тръгвате от една църква, подарена на България от Росия? Защо не тръгнете от нещо подате от Украйна на България?
245
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Криворожският евреин Зеленски с предишно име Грийнберг - Клоун и нищожество, треторазряден холивудски актьор, командирован в Украйна за заснемане на кърваво риалити шоу с бюджет 10-15 милиарда долара, с работно заглавие: Унищожаването на Православните Славяни.
244
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А гърците лягат пред влаковете с оръжие за Украйна, за да не допуснат оръжейни доставки за украинските фашисти.
243
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не сме неутрални, ние сме против украинския фашизъм - Азов, Айдар, Правый сектор, Бандера и всякакви подобни маргинали. След като украинските власти ги откърмиха, налага се руснаците да ги зачистят. С всички последствия за украинската държавност, това повече да не се повтаря.
242
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излагаме се. Единствени не пращаме оръжия. Имаме предостатъчно руски тенекии, които са за смяна. Нека ги пратим в Украйна поне в употреба да влезнат.
241
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да не сме неутрални по-точно?! Ако ни се отдава критичното мислене и можем да обработваме на сносно ниво информация,би трябвало да сме наясно, че нещата не са еднозначни и всеки в конфликта има своята правда и своята вина. Ако пък искаме да защитаваме своя интерес,да не се окажем гладни и в невиждана досега икономическа криза,е важно да не се врем между шамарите. Така че неутралността е смислената, честна и изгодна позиция. Останалото е най-обикновена първосигнална глупост. Или продажност
240
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забравихте ли зверствата спрямо вашите съграждани, долни американски uтrепки
239
9
 
31
 
! Отговори
w преди 2 години
Започва да ми писва от нахални украинци, които си мислят, че всички са им длъжници и всичко им е позволено.Къде е държавата?
238
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствено украинските знамена подсказват че не гледаме г--е--й парад.Иначе всичкото друго си е същото.
237
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забравихте ли? Как българите там бяха тормозени и тероризирани?Няма да забравим! Няма да простим!Българинът инж. Иван Милев жив изгорен в Одесана 2 май 2014 деец на българската общност;БългаринътАлександър Николов мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014;Опожареният Български културен домв Одеса на 2 май 2014 г.;Разкъсаните15 български знаменав Киев на 7 юли 2015 пред посещението на българския президент;Оскверненият преди 3 мартПаметник на българските опълченци 1877-1878в Болград поруганите им имена омазани с украинска жълта и синя боя на 29 февруари 2017 и написана
236
19
 
6
 
! Отговори
полюлео преди 2 години
До подкрепяте фашистиA стига сте я повтаря ли тая лъжа бе! Мирните граждани, загинали във организираната от Русия война са около 3600. Повечето жертви на руските бандити, като оня ""моторола", дето обича да стреля безразборно из Донецк . Общите жертви бяха 14000, включващи тези от украинската армия, руските *** и цивилните. От месец на сам, са няколко пъти повече!
235
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наглеците да си ходят където искат на мен великия лаянар връзкар *** български чорбаджията миризлив българин като ми каза - фабриките, болниците и училищата които са строени с парите на родителите ти са вече наши, аз се изнесох и сега имам удоволствието да съм нормален в нормална държава и да не общувам с лаянарски българи, и да съм свободен да правя каквото си искам но никога няма да ида да досаждам на някого и да му преча да си гледа работата и да го занимавам с глупости
234
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави ми впечатление, че сексуалните извратеняци и така наречените "демократи" са най-големите фашаги. Пращат в отвъдното всеки който не е съгласен с тях и после викат на другите агресори. Комшията тръгнал да ми трепе хората и ядрено оръжие да иска с цел да ме заплашва, отвърнеш му, Жендърчетата ти викат аглесор. Вие малки неориентирани диbiлИ е добре да научите значението на думата ЛОГИКА
233
6
 
10
 
! Отговори
Ковид преди 2 години
Сложили са си оная ваксина укроку...виенската.хахаа
232
7
 
6
 
! Отговори
Постна преди 2 години
Работа
231
5
 
4
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 2 години
Не са само украйнците, то при такъв съсед, трябва да избираш страна. Трябвало е да се избира между двама мустакати диктатори.
230
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви шествия бе излагате се вън на тия а стига вече писна то хотели привилегии помощи а за афганците и други нищо по лагерите те не са ли хора и малки дечица и стари и болни пфь гади ми се вече от такива ***....омивки и ***.
229
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление не сме неутрални, а сме с Русия в момента. Купуваме им газ, петрол, ядрено гориво. Така е ясно на кой помагаме в тая война.
228
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Бау и Украйна!