Хаджигенов след ареста: МВР не знае какво прави, пуснахме жалба в съда

"Изразяването на гражданска позиция, като в случая, няма как да е престъпление"
Обновена: 8 апр 2022 19:32 | 8 апр 2022 19:30, Красимир Ангелов
185

Политическият пиар Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов бяха арестувани от полицията по-рано днес. Причината бе кофа червена боя, която беше изсипана пред табелата на централния вход на Руското посолство в София.

Двамата бяха арестувани и отведени до Първо районно управление с патрулка. И двамата обаче са освободени вече, а прокуратурата обяви, че не смята да им повдига обвинение.

Още по темата
С кофа червена боя в ръка адвокат Николай Хаджигенов тръгва към сградата на Руското посолство в София. Още на тротоара пред централния вход е спрян от полицаи.

Малко след като демонстрацията приключва, на място пристигат още униформени, които ги задържат. Почти през цялото време Николай Хаджигенов излъчва на живо в социалните мрежи.

"Знаете ли какъв е проблемът? Че нищо не се е променило в МВР не от времето на Цветан Цветанов, а от времето на развития социализъм. Има нула компетентност. Час и 40 минути задавах въпрос на какво законово основание ми искат личната карта. Не можаха да ми отговорят“, заяви адвокат Николай Хаджигенов след освобождаването си от ареста.

"Полицията действа, както обикновено - неграмотно. Полицаите нямат отговор на въпроса защо сме задържани. Към момента причината е хулиганство. Прокуратурата на Гешев не вижда причини за престъпления, защото е ясно, че няма такива.

МВР не разбра, че изразяването на гражданска позиция, като в случая, няма как да е престъпление. Има как да е престъпление в Северна Корея, в Путинова Русия, при Ердоган в Турция. Подадохме жалби в Софийския районен съд срещу задържането ни", каза адв. Хаджигенов.

"Направи ми впечатление, че 2 килограма блажна боя и една табелка изглежда за властта ни струват повече, отколкото кръв. За мен това е много странно", коментира Бабикян

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви го ... На правовата държава, правото на частна собственост, свободата на словото и личната неприкосновеност!!!Всички западни идеали зачеркнахте за 2 месеца, няма нужда от съд, присъда НИЩО не ви интересува. После пак ще започвате да обяснявате, че всеки има права.Ами и посолството си има права и собственост...
85
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи според господина, ако аз сега взема кофа с боя и отида пред къщата му да полея всичко е ОК?Гражданска позиция, гражданин съм по лична карта, имам позиция, че не ме кефи и си заливам!!!Нали така.
84
1
 
10
 
! Отговори
До 92 преди 2 години
От къде да знае Хаджигенов? Ами той е едни просто адвокат по бракоразводни дела. Нищо не знае. Няма спечелени дело. Също така ако помните Гешев го направи смешен в една от комисиите, когато отиде на изслушване. Пълен въз е Хаджигенов. Ялова работа.
83
0
 
10
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Преди време един господин "изрази гражданска позиция" хвърляйки домати по парламента. За което лежа в ареста,а след това ако не се лъжа го съдиха. Та защо твойто Генчо НЕ е незаконно,а неговото е незаконно?! Все пак и в двата случая става въпрос за нанасяне на щети по чужда собственост,което спокойно може да се определи като хулиганство.Относно искането от полицията на лична карта,явно си пропуснал част от часовете в юредическия факултет. ЛК в за удостоверяване на самоличност.
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия двамцата са истински украйци ,веднга да им дадат по 40лв на ден
81
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
"изразяването на гражданска позиция" става с ДУМИ И ДЕКЛАРАЦИИ!!!!!!...Нанасянето на вреди на ЧУЖДА собственост си е чиста проба ХУЛИГАНСТВО!..А за него има трактовка в НК...Хаджигенов би трябвало да знае това!
80
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха що, бе, Хаджиженчооо, що не взе лака за нокти с който си рисуваш краката да пишеш по стената?
79
0
 
12
 
! Отговори
льо-льо преди 2 години
не знаели какво правят, ами дай да хвърляме боя по офисите на политическите партии тогава, а - ***!
78
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А любовницата на Бабикон Мария Скапон къде беше? Не отиде ли и тя с как за нокти да дращи по табелата? :D :D Циркаджииии! Нищо не става от тях. Толкова плоско, че няма повече на къде. Две талпи са и като чамови дъски се измятат. Това са мутрите, където викаха Нас не ни е срааааах. Упс страх :D На Черепа наемниците от протеста.
77
0
 
20
 
! Отговори
Истината преди 2 години
В този военен конфликт между Русия-Украйна, ние поне спечелихме малко. Разбрахме кои от нашите политици са пълни продажници.
76
0
 
20
 
! Отговори
Станислав преди 2 години
Утре ще пробвам на офиса на тези двамата да им излея една кофа червена боя на витрината и вратата в знак на изразяване на гражданска позиция и тогава ще ги видим дали така ще говорят. А и полицаите по всяко време може да ти искат лична карта без никакво обяснение, това си им е законно право да проверяват документи за самоличност.
75
0
 
12
 
! Отговори
Букмейкър преди 2 години
Провеждам залагания дали партията на тези двамата в бъдещите избори ще събере 1%.
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евтин пиар си правят и търсят евтини дивиденти. Хаджиженчо и Бабавикян ще видят НС през крив макарон, но сега идват избори до месеци и се започва с пиар акциите. Евтиния с 2 кутии боя за няма 20 лева вдигнаха врява да напомнят, че са живи. В момента дами и господа политическите трупове се надигат за място в 48 НС.
73
0
 
14
 
! Отговори
Американска поръчка преди 2 години
Ще ви светна какво става. Очаква се в близките дни или даже часове, от подземията на Азовстал да се изкарат живи или мъртви висши натовски офицери - американски, френски и немски. Ако са живи, те ще дават показания как са ръководили системното убиване на деца и жени в Донбас последните години. Затова са тези акции по цял свят. Затова и укрите удариха гарата с Точка У, а се опитаха да обвинят руснаците. Това е за отклоняване на общесвеното мнение. Лaкeите просто бяха на работа тази сутрин.
72
0
 
11
 
! Отговори
мдаааа преди 2 години
Е що па една добра дума не е написана за тия ПЕЗЕВЕНКИ...
71
0
 
15
 
! Отговори
До 78 преди 2 години
Пуснаха ги след 2 часа и почнаха да дават интервюта.
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за пр.стотията нема почивни дни
69
0
 
11
 
! Отговори
Изпуснахме го преди 2 години
Не е добре у главата човека... а е дрът срама нема ли!!!
68
0
 
17
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
А онези учениците дето пишеха по паметника на армията не ги ли задържаха за 24 часа А тези божковисти ги пуснаха Отровите когато тичахте и замервахте обществени сгради лошият Бойко ви остави да пикаете цял месец на ОРЛОВ МОСТ И да пречите на хората да ходят на работа А сега оревахте света
67
1
 
22
 
! Отговори
Соросоидна измет преди 2 години
Истинските политици обединяват народа, а посредствените го разединяват.