Хаджигенов след ареста: МВР не знае какво прави, пуснахме жалба в съда

"Изразяването на гражданска позиция, като в случая, няма как да е престъпление"
Обновена: 8 апр 2022 19:32 | 8 апр 2022 19:30, Красимир Ангелов
185

Политическият пиар Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов бяха арестувани от полицията по-рано днес. Причината бе кофа червена боя, която беше изсипана пред табелата на централния вход на Руското посолство в София.

Двамата бяха арестувани и отведени до Първо районно управление с патрулка. И двамата обаче са освободени вече, а прокуратурата обяви, че не смята да им повдига обвинение.

Още по темата
С кофа червена боя в ръка адвокат Николай Хаджигенов тръгва към сградата на Руското посолство в София. Още на тротоара пред централния вход е спрян от полицаи.

Малко след като демонстрацията приключва, на място пристигат още униформени, които ги задържат. Почти през цялото време Николай Хаджигенов излъчва на живо в социалните мрежи.

"Знаете ли какъв е проблемът? Че нищо не се е променило в МВР не от времето на Цветан Цветанов, а от времето на развития социализъм. Има нула компетентност. Час и 40 минути задавах въпрос на какво законово основание ми искат личната карта. Не можаха да ми отговорят“, заяви адвокат Николай Хаджигенов след освобождаването си от ареста.

"Полицията действа, както обикновено - неграмотно. Полицаите нямат отговор на въпроса защо сме задържани. Към момента причината е хулиганство. Прокуратурата на Гешев не вижда причини за престъпления, защото е ясно, че няма такива.

МВР не разбра, че изразяването на гражданска позиция, като в случая, няма как да е престъпление. Има как да е престъпление в Северна Корея, в Путинова Русия, при Ердоган в Турция. Подадохме жалби в Софийския районен съд срещу задържането ни", каза адв. Хаджигенов.

"Направи ми впечатление, че 2 килограма блажна боя и една табелка изглежда за властта ни струват повече, отколкото кръв. За мен това е много странно", коментира Бабикян

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ее, да го бяха направили няколко дни по-рано. Оня ден на протеста като спирахме депутатите, и няквите от организаторите ни казват "не ги пипайте, не ги бийте", пък то виж че можело щом демонстрираш гражданска позиция? Така ми се искаше да го цапна един. Или поне можеше да му се изхрача в лицето, че беше достатъчно близо, ама нее, дай ше ги пазим щото сме културни! Пък то, ето на, можело да си изразим гражданската позиция!
65
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си тук в сайта четох преди време: 64-годишна заляла с червена боя храма "Света Петка" в София. Тогава жената я пуснаха с подписка. Тези двамата трябва да ги задържат за 72 часа защото се води като организирана престъпна група когато извършител на престъплението е повече от 1 човек. Защо са пуснати? България е отвлечена държава. Законите се тълкуват според нарушителите. Това е двоен стандарт. Нищо лично нямам. Дори не ме интересуват двата клоунаа.
64
1
 
19
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
С тая надпревара,кой ще оближе по-добре кравешкия,на следващите избори,евроатлантиците ще гледат парламента,през крив макарон!
63
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А онези деца ги арестуваха. Тези двамата са едни уmайки вредни за обществото. Хаджигенов е абсолютен пдихопаm.Бабикян е бащата на фалшивите новини в България. Тотално неадекватни, но спонсорирани от клиенти на прокуратурата.
62
1
 
24
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 2 години
Това е хуганство , за което в закона се предвижда арест и затвор ! Измекярската им партия агонизира от безсилие и простотта !
61
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егаси, увреждането на чуждо имущество - не е ли престъпление в България ?
60
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оо, значи е позволено така да боядисваш ако е израз на гражданска позиция? Супер! Защото и аз искам да боядисам няколко неща! Имам цял списък.
59
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси и *** нарите. Хем грозни, хем нагли. На всичкото отгоре се и жалват. Така се изложихте, че хората ще ви запомнят стова дребно хулиганство
58
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ако хвърлим боя по домовете на тези двама сладури, ще се води граждански протест и те няма дори да се разсърдят, така ли?
57
0
 
14
 
! Отговори
ПолитТруп преди 2 години
Когато всички те мислят за политически труп, но се опитваш да ги опровергаеш с някой перформънс.
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР ги пусна,но някоя психо клиника трябва да ги прибере тези двамата вандали. Няма да разберем колко струва на дядо георги тази акция,с колко набъбнаха сметките на тези двама мишоци.
55
1
 
22
 
! Отговори
Хасфалт преди 2 години
При таково ниво в политиката, нищо чудно, че сме американска колония и последна дупка на кавала в Европа.
54
0
 
26
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Не ни занимавайте с глупостите си, палячовци!
53
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия загуби войната, приемете го. Русия загуби войната морално, медийно и на фронта. Това е изненада само за простите руски ***, за нормалните хора - очакван завършек.
52
0
 
24
 
! Отговори
София преди 2 години
Тия двамата имат много изкривени разбирания за понятията свобода и свободия. Жалко, че уж и двамата се водят образовани, явно като Сирилчо Харвардското - образовани само на хартия, иначе в главата няма никой.
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че са хулигани е ясно. Но помните ли как Еленко Божков спря метрото през 2020? Тогава за нула време го пуснаха. Еленко Божков беше терорист в Метрото. Но по- важното е, че Еленко Божков е съветник на Радев по онова време, вероятно и междувременно. Двойни стандарти навсякъде. За това България никога няма да се оправи. Винаги ще има наши и ваши колкото и Кирчо да ви заблуждава, че нямало наши и ваши. То се вижда дали няма-кумове и кумици, любовници и роднини назначават. МОШЕНИЦИ-ОСТАВКА!!!!
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам за тез, интелигентни люде УЖ
49
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47Русофилството важи само за старците в БГ, мейби не го знаеш това :)))
48
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале, какви простаци!?
47
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да опънат отсреща едно бяло платно на което да се прожектират постоянно зверствата които са извършили, там онова момиченце дето е без една ръка и труповете дето дори не са ги погребали ами са оставени на гарваните, ей така да се въртят и дано и тях това да ги сполети на по късен етап.