Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас

Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв., смята той
Обновена: 20 юли 2023 11:02 | 20 юли 2023 11:02, Нели Христова
792
Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас
Снимка: Facebook

Известният готвач Борис Петров коментира разразилия се в социалните мрежи скандал за семейство, което платило 650 лева сметка за три пържоли в ресторант на морето. Шеф Петров заяви, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

"Толкова е тъжно да живееш между глупаци", написа известният готвач.

"Тъй като от известно време се върти един клип с едно семейство което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и родно, качвам тук две снимки от магазин за месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант", пише още известният готвач.

Още по темата
Той пояснява, че въпросното семейство яде селектиран Рибай, вероятно Блек Ангъс Небраска USA, като цената за килограм на това месо е 200 лева в магазина, както в България, така и в Европа.

"Надценката от 75%, която го прави 350лв. е дори ниска. Ако сложите всички данъци и осигуровки на един ресторант, печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там, ядете Скариди-Лайнарки  по 5 лв. и викате евтино. Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв.", смята Петров.

 "Не искам да съм адвокат на измамите по Черноморието, но случаят не е такъв. Той просто показва колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки", заяви готвачът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


792
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
661
0
 
0
 
! Отговори
Баба преди 10 месеца
Никъде не пише че ъгловата от100 гр е сурова ЗАЩОнапример ни пише цена 309гр готова и цена АЗ КАТО ПРОЧЕТА ПЪРЖОЛА 35.⁰00РВ ОТ КЪДЕ ДА ЗНАМ ЧЕ ЦЕНАТА Е ЗА СУРОВО МЕСО А И ЩЕ МИ ДОНЕСЪТ 300,490 ГР.
660
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези пържоли са от крокодил 😂🤣🤣
659
0
 
3
 
! Отговори
Това месо на 100% преди 10 месеца
е замразено,ако е вносно,няма кой с реални аргументи да ме убеди , че е прясно охладено.А управителя на това заведение не бих му поверил и тоалетна да управлява . А тази кръчма на крайбрежната само като видях ч,е сервира пържоли и миди си казах къде е цацата с лимоновия сок,да ми претендира за нещо повече показва до къде може да стигне наглостта на мутропотеците в България
658
0
 
7
 
! Отговори
Няма значение преди 10 месеца
Този шеф откъде е разбрал какво месо са яли? Щото като му чета фекалната струя най-вероятно и може би бе са доказателства. А и проблемът е бил в измамата в менюто с обявена цена на 100 гр. А не на ястие както би трябвало да е по закон. Така че некадърното лайнарско отроче с гръмката титла шеф като не знае за какво става въпрос защо не си затваря плювалника?!
657
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този много качествен БЛЕК АНГЪС да си го кльопат у тях . Не го искам ! Няма да го купувам и не защото нямам пари . А ,бе, шефе, защо унищожиха нашето животновъдство?
656
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Обслужвате!!!
655
0
 
7
 
! Отговори
Обикновен преди 10 месеца
Пълни нещастници, които не могат нищо друго да работят, научили 100 рецепти, недоучили и били върха! Смешници! Колко закона и нормативни актове може да цитирате, доколко сте запознати с физиката и химията. А нещо от механиката. НИЕ ви даваме хляб, вие ни обслужвате и не ни интересува мнението ви!!! Нещо не ви харесва, сменете си работата, не към клиента!
654
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този шеф Петров е просто отвратителен. :-(Как може да обиждам всички така?
653
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България отдавна е демокрация и всичко се определя от масата хора, а не от някой, който сам се смята за повече от другите!Проблемите са в заведението, а не в клиентите!!!
652
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Мазу не предлагат стек да ти отрежат от голямо месо, че да го предлагат на грамаж!Предлагат вакумирани стекове с ТОЧЕН грамаж на опаковката!Така че какъв е проблема да напишат в менюто - цена за 100 гр 35 лева - порция стек между 300 и 500 грама.И нямаше да ги чуем по новините!Предлагат ми стекове, но не знаят как се предлагат. Айде де!
651
0
 
3
 
! Отговори
А преди 10 месеца
Вие ни поднасяте храна, вие получавате храна. Толкова е просто готвачи!
650
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тез не разбраха ли, че ако поръчам медуза, имат право за ме попитат как да е приготвена. Да нагазят в морето да уловят, за да е свежа. И изпълняват! Парите сам съм си изкарал с това, което ми е в главата или умението на ръцете, те да си ги заслужат!!!
649
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига с тия пържоли да си прави сметката като поръчва пише цените.Кучето скача според тоягата.А за другите далавери на общините мълчим.В Бургас да речем глобяват велосипедисти а вело алея няма или не се подържат или са опасни .евала на София проумяха ,че не е редно да глобяваш преди да имаш инфраструктура и разрешиха бавно но не невъзможно.А в Бургас и законите не важат имат си техни
648
0
 
5
 
! Отговори
Сова преди 10 месеца
Не ме учудват коментарите на всички БГ шеф мастъри. Гарван гарвану и очите им! Започнете от заведението, в което се случва това !
647
1
 
5
 
! Отговори
Ей преди 11 месеца
седнете си на д-то и си вършете добре работата. Влизаме в заведенията, защото не ни стига време и желание сами да сготвим. Ние ви храним, ако досега не сте схванали!!!
646
1
 
9
 
! Отговори
Лудиа преди 11 месеца
Ти пък голям умник се пишеш.
645
0
 
17
 
! Отговори
Marseille преди 11 месеца
Този набеден готвач иска ли на му докатжа че ръси глупости ?? https://ferme-oberfeld-alsace.fr/17-tarif-viande-au-detail-angus
644
2
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 11 месеца
Абе ***,като ми донесе пържолите изпечени,ти преди тва показали ми,колко тежи едната пържола,та да ми казваш че била 460грама,приблизително и че изяденото било 1400гр.общо ,и да ме караш да плащам по 35лв.кг. ,след тва ,а гнусльо?.
643
0
 
22
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Готвачите са за да ни хранят, обслужват и обгрижват, а не да ни дават пътеводна светлина. Някакви мижави самонарекли се шефчета. Че и с претенции.
642
5
 
8
 
! Отговори
Teo преди 11 месеца
Когато отида в ресторант, гледам менюто, и преценявам какво да си поръчам на база на възможностите и вкусовете ми! И не се сърдя на никого, ако по сеялндурски кажа - абе я ми донеси най-хубавото ти кравешко и най-якото шампанско за мен и за госожата и получа сметка 1000 евро за кило блек Ангъс и бутилка Дом Периньон. Лично аз съм фен на бразилската пиканя ... но кой ли ме пита!