МВнР: Отменят се полети от и до Бейрут

Това става на фона на ескалацията на напрежението
29 юли 2024 19:12, Красимир Ангелов
10
МВнР: Отменят се полети от и до Бейрут
Снимка: БГНЕС

Във връзка с развитието на обстановката в региона на Близкия изток, Министерството на външните работи (МВнР) уведомява за отмяна на полети на редица авиокомпании от и до международното летище на Бейрут, Ливанска република, съобщиха от ведомството.

Европейски авиопревозвачи съобщиха днес, че отменят полети до и от Бейрут на фона на ескалацията на напрежението между Израел и групировката "Хизбула", предаде Ройтерс.

Някои полети на летището в Бейрут бяха отменени или забавени, като ливанската авиокомпания "Мидъл Ийст Еърлайнс" заяви, че нарушенията в разписанието ѝ са свързани със застрахователни рискове, в момент когато напрежението между Израел и въоръжената групировка "Хизбула" нараства, предаде Ройтерс.

МВнР напомня на българските граждани за своето предупреждение от 22 юни 2024 г. за преустановяване на всякакви пътувания до Ливан и незабавно напускане на страната.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут, на следните телефонни номера: +961 5 452 883; +961 5 453 658, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +961 5452883; +961 71266985. Сигнали могат да бъдат подавани и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: EMBASSY.BEIRUT@MFA.BG.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ливанМВнРБейрут
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другата воюваща страна, кво, безопасна ли е за туризъм?
7
6
 
2
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Турция трябва да се намеси и да укроти - разюздалите се евреиКрайно време е някои да ги постави на мястото им , а нетаняхо да бьде арестуван и изправен пред трибунала за военни престъпления в - хага
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я, защо?? За да не видят , че има все още и нормални държави в отличие от Бантустана ли? Това ли плаши Празноглавчев?
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2 Нали знаеш, че през 15-ти век турците са спасили сефарадските евреи. Та те са си приятели. Недей да слушаш кво си бае бай ти Ердоган.
4
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
ЕС държавите
3
6
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Що тъй? Когато РС държавите обсъждаха сигурността на полетите над Украйна, холандското правителство съзнателно, въпреки предупрежденията, не издаде препоръка да не се лети над източните и райони. Защо сега да не се лети над Ливан, пък ако падне самолет тамън ще може да се вдига врява ... Аааа не става така, не може да се обвинява една държава!
2
13
 
8
 
! Отговори
До1 преди 1 месец
Ако се намеси Турция така ще под пука евреите че и САЩ няма да могат да, ги отърват
1
8
 
8
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 месец
Скоро терорягите от Хизбула ще гасят *** си хахах,а копейките тук ще плачат за рях