В критично състояние с опасност за живота – как e станал инцидентът с детето в Созопол?

Качило се е на прикачно устройство на почистващата машина
3 авг 2024 09:08, Елка Василева
132
В критично състояние с опасност за живота – как e станал инцидентът с детето в Созопол?
Кадър: БНТ

Момченцето, пострадало при тежкия инцидент снощи на централния плаж в Созопол, е прието в болницата в критично състояние. 9-годишно дете е било прегазено от тежка машина, която е почиствала пясъка. Какво разказаха близките на пострадалото дете?

Още по темата
"Спрял е рязко багерът и се е заклещило".

 А те самички ли са били?


"Ами…не мога да ви кажа".

Колко време ги изпуснахте от поглед?

"Две-три минути. Те просто пред нас вървяха и…".

И се качиха на трактора?

"Не сме го видели това".

А вие къде бяхте в същото време?

"Ами след тях. Те бяха двамата с братовчед си и другото дете изтича и ни каза и ние тръгнахме", разказа пред БНТ Евдокия Чайкова, баба на пострадалото дете.

 „Нараняванията са повече в областта на главата и гръбначния стълб, и краката, навсякъде“, каза Христина Ставрева, леля на пострадалото дете.

"Едното детенце се качва на прикачното устройство зад машината и някъде около 2-3 секунди, губи равновесие и пада в самата машина, която е хидравличен барабан, който се върти обратно по посока на движението и събира отпадъците на плажа", разказа Михаил Ковачев, управител на плаж Созопол – Централен.

Операторът усеща, че става нещо и спира на момента. Слиза, гаси машината и оказва първа помощ на детето.

"Операторът е дългогодишен наш служител. Досега не е имал такива случаи. Взета му е проба за алкохол и за наркотици, които са отрицателни", допълни концесионерът на плажа.

Видеозаписите от случващото се са предадени на МВР. Детето е с опасност за живота и борбата на лекарите продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
34
 
7
 
! Отговори
test test преди 1 месец
Не оправдавам близките на детето но в *** е *** неземна. В нормалните държави се взимат превантивни мерки за ***. Например така да се затвори опасното пространство, че да не може някой *** да се навре въртре и да иска! Нявсякъде е пълена анархия и безхаберие!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пришете под снимките кой кой е, бе! Сега аз това предполагам, че е бабата или лелята, не знам. И ако е така, не са бхаратци.
12
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи не е прегазено, а е било заклещено. Операторът е нямало как да види какво става зад гърба му. Дано се оправи детето.
11
1
 
23
 
! Отговори
Чалга дивак преди 1 месец
От играчка става плачка!
10
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще видим. Ако направят "протест" пред болницата значи са чисто бхаратци. Но по принцип ще искат да изкарат тракториста, фирмата и болницата виновни и най-накрая разбира се държавата. От някъде трябва да капнат кинти.
9
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно са били дръво пияни. Тия машини ся движат с 1, 2 километгра в час. Супер бавни са. Лапето е слабоумно, без инстикт за самосъхранение, бъдещ тротинеткаджия или джигит. Издебнало е водоча, качило се е отзад, а сега олеии Боже. Водача не е виновен. Родителите са предпочели биричките. А детето им е неграмотно.
8
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Детето няма работа около машината, къде са родителите да му обяснят, че няма право да е там, а още повече да се катери по нея. Жалко за детето.
7
0
 
58
 
! Отговори
Нелепи оправдания преди 1 месец
на безотговорност на родители и близки на детето ! Тази машина да не е била като "игла в купа сена", че е била незабележима за всички които са вървели след децата или са биле като животни не осъзнаващи какво се върши ?
6
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България се случват неща, където никъде другаде не се случват. Защото народът е уникален.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама какво става с вашия часовник - вече минава 9?
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Георги Илиев Митев 3. Аха. Последните няколко....над 30 години. То винаги е било пълно с криминални елементи целогодишно. Лятно време довтасват и бхаратците на "лагер" в храстите.
3
24
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Алчността и снобизма водят до тежки криминални прояви . Южното ни Черноморие се слави с тези си изяви особено в последните няколко години след като започнаха изнудването на държавата от всички живеещи по цялото ни Черноморие.
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има видеозаписи, тоест тумбата е снимала на талафоните "геройството". Вървели са пред тях и "не са видели това". Сигурно са вървели напред и непрекъснато са гледали назад. Перфирено зрение нямат, уши нямат че бръмчи машина и т.н.
1
2
 
72
 
! Отговори
Тригер преди 1 месец
От бабата взета ли проба за алкохол и наркотици?!