Светлана Каменова: Тин и Халиф са родени с генетични изменения

Това заяви тя след завръщането си
6 авг 2024 18:30, Стела Стоянова
36
Светлана Каменова: Тин и Халиф са родени с генетични изменения
Снимка БГНЕС, архив

"Двете боксьорки (Лин Ю Тин и Имане Хелиф - б.р.) са родени с аномалия и това им дава предимство. От една жена това не може да бъде изравнено. Така знам аз, а медицинските специалисти ще кажат каква точно е ситуацията".

Това заяви след завръщането си в България от Олимпиадата националката Светлана Каменова. В Париж тя отстъпи след изключително спорно съдийско решение срещу тайванката Лин.

"Чувствам се прекрасно. Прибирам се при приятели, семейство, близки.

След втория рунд смятах, че мачът е в лек превес в моя полза, затова исках да ми свалят ръкавиците - защото не смятах, че резултатът не бе такъв.

В този момент, на този толкова емоционален етап, аз смятах, че ги печеля тези два рунда. В третия рунд вкарах още повече чисти удари. По-скоро ме демотивира, че след втория рунд бе 5:0 за нея (Лин Ю Тин), а не смятах че това е така", коментира Каменова, която бе категорична, че няма да се отказва.

"Не мога да кажа. Така са преценили така са направили, не знам", отговори Каменова, когато бе попитана защо Международния олимпийски комитет (МОК) е допуснала на ринга двете боксьорки.

Заради непокриване на критериите за полова принадлежност Лин и Хелиф не бяха допуснати миналата година на световното.

"Цялото говорене преди мача със сигурност ми повлия, Няма как да е иначе. В такава ситуация човек е изключително податлив психически. Ти се готвиш да дадеш най-доброто от себе си, трябва ти максимална мобилизация. Нормално е такива неща да те разфокусират", каза още Каменова,
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тази и треньора ѝ са истинско посмешище! Сваляш ръкавиците без да мишкуваш и бойкотираш, а е да чакаш. И особено като знаеш, че нямаш никакъв шанс срещу мъж, а и че Италия ката се отказа. Да...ама то... щото... Смешно!
14
1
 
8
 
! Отговори
Абе.... преди 1 месец
....ние си ги наричаме *** у нас, пък не знам, особено ме е яд когато мъже бият жени и тва е законно от един бивш френски президент, харесващ ***.....
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са си мъже, какви генетични изменения Светланке :))
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
значи, лин и хелиф миналата година не са минали тестовете за пол, но тази година са се преобразили достатъчно, така ли, че много се обърках вече, аз мислех че са си чисти евнуси
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не пътувайте до Франция. В Париж е пълно с олимпидери.
10
3
 
11
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
сатанатовеца е същият тип, кат оня тайванеца... Готов е да се бие със жени.... Всичките краваромучалки са таквиз... ===)))
9
28
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Да се нахвърлиш да плюваш по човек заради гените му - трябва да си съвсем откачил безбожник, но руската просташка пропаганда и в това завлече един немалък контингент от иддийоти... Тая Светлана е пълно нищожество и ***.
8
10
 
2
 
! Отговори
Жалко, преди 1 месец
За другия път вече нямаш фенове!
7
3
 
12
 
! Отговори
Глупости преди 1 месец
И на теб ли ти запушиха устата! Жалко! Колко струва достойноство!??
6
16
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Срам ме е от тая иддийодка. На всичко отгоре изглежда по-мъж от тайландката.
5
1
 
11
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Светле, трябваше да го изтупаж два пъти с опакото на ръкавиците, да го изпружиш, кат жартиера жендъра, и в нашите очи, а и в цял свят, щеше да си повече от олимпийски шампион... ===)))
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 3 Италианката добре, но по-ме накефи една световна шампионка, която като разбра че ще се бие с единия от двамата мъже...забравих й името и каза: Аз срещу мъже не се бия. Изобщо не излезе на ринга , а си взе куфарчето самолета и си замина от скапааания Париж.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Италиянката постъпи правилно, защото веднага усети несправедливостта, и си тръгна с достойнство.А тук наши треньори и президенти казват браво, ти се би достойно. Че какво е достойното да ти се подиграват в лицето и да не направиш нищо, при положение, че демонстративно може да откажеш мача, и това ще придаде още видимост на нечестността. Трябва ли дас е стигна като англичаните дето ги колят мюс литата, да си мълчат, а сега като протестират да ги спукват от бой и осъждат?
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светлана надигра тайванския джендераст. Оня три пъти пада на пода умишлено. И в трите рунда го доминираше и накрая гавра със Светлана. аз съм сигурен че ако не беше джендераст а жена на негово място с такава игра...Светлана побеждаваше и отиваше на полуфинал. Но нали ЛГБТ са номер едно сега и никой не може да ги барне и си правят каквото си искат в тяхна защита. ОТВРААААТ!
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо като видя в края на втория рунд, че ти доминираше над тайванеца и видя резултата в полза на тайванеца продължи и третия рунд? Хем казваш на треньора си да сваля веднага ръкавиците, хем след това продължи докрая. Ми ти си за евааанеее, скъпа моя Светлано! Трябваше да постъпиш мъжки- хвърляш им ръкавиците и си хващаш самолета, а не да се гаврят докара на срещата с теб. К'во ревеш сега? Изобщо не трябваше да излизаш за тази среща маааааа...