Сухи треви се подпалиха над “Кайлъка”

На мястото са изпратени пожарни
13 авг 2024 16:45, Инна Ангелова
18
Сухи треви се подпалиха над “Кайлъка”
Снимка: Boqn Nikolov, Facebook

Сухи треви и храсти горят в местността Плочата над парк “Кайлъка“ в района на крепостта „Сторгозия“ в Плевен. На място са изпратени три противопожарни екипа, взети са всички необходими мерки за овладяване на ситуацията. Това информира в разговор с кмета на Общината д-р Валентин Христов, комисар Станислав Атанасов, директор на „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Плевен.

Огънят е излязъл за кратък период над ресторант "Люляците“ в парка, в посока хотел „Кайлъка“, но е овладян, допълва Нова. Засега няма данни за нанесени материални щети на вилните постройки в района. Продължава да се работи интензивно по гасене на пожара, като единият от екипите е в парка до ресторант „Двете сърнета“.

“Няма опасност за парка, взетите мерки са с цел превенция. Разполагаме с нужния ресурс, за да се справим със ситуацията”, допълни комисар Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Общество
Диетолог: През лятото да се намали консумацията на месо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
СУХИ преди 3 седмици
ТРЕВИ ПОДПАЛИХА НАД КАЙЛЪКА-ТАКА ТРЯБВА ДА Е ЗАГЛАВИЕТО
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
другаре... не Плевен загина, България загина, останаха само София, Пловдив и Варна щото само за тях държавата полага грижи!
11
2
 
4
 
! Отговори
Плевен ЗАГИНА преди 4 седмици
До До падение плевенско! По какво оценяваш хубоста на градовете в сев.България? Мисля че човек който не може да оцени себе си и тежката ситуация провокирана от такива лъжци като теб няма права да журира градове по красота! Второ не се казва Търново защото е Велико Търново! Обърни внимание на най-важното Плевен наистина загина!Критериите ти са много примитивни да не кажа неандерталски! Запомни ПЛЕВЕН НАИСТИНА ЗАГИНА!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
изгоряха ни горите, язовирите празни... много добро управление на държавата, бравус, как да не си вдигнат заплатите
9
2
 
6
 
! Отговори
До падение плевенско преди 4 седмици
Не знам защо, но говориш глупости.Плевен е от най-красивите градове в България. С прекрасен център - с отлично здравеопазване, заради Медицинския.Единствените по-хубави градове от Плевен в Северна България са Варна и Търново. След тях на трето място слагам Плевен.Лошо е само, че няма работа и младите бягат, но в повечето бг градове е така.
8
11
 
3
 
! Отговори
Падение Плевенско преди 4 седмици
Обещавам да бъда максимално обективен за четящите моя пост!Плевен е най-пропадналото селище на стария континент! Селище мръсно,грозно,неугледно! Без инфраструктура,без тротоари,пълно с глутници бездомни кучета! Селище без ръководство,без администрация,без лобисти! Селище никога не управлявано от местен човек и никога не случило на градоначалник! Содом и Гомор са райски кътчета в сравнение с Плевен!Да не дава всевишния да замръкнеш или осъмнеш в този ад наречен Плевен...
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колко подпалвача хванахте досега!!????държавата спи!!!!
6
1
 
3
 
! Отговори
Доброволци преди 4 седмици
Ако беше сух канабис, всички наркомани шяха да хукнат да гасят.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това не е просто пожар, а е умишлен палеж, така както се виждаше от Плевен. Пожар с фронт от 300 метра при отсъствие на вятър (<1 м/с от изток-югоизток) и открит огън видим от Плевен към "Сърнетата" и "Люляците". Още има вторични незагаснали огнища и вероятно в посока към хотел "Кайлъка" както може да се оцени от Плевен.
4
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
СУХИ ТРЕВИ БЯХА ПОДПАЛЕНИ!! САМО ДА СЕ СПИПАТ ТИЯ ПУТИНСКИ ПОДПАЛВАЧИ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПОВДИГНАТ ОБВИНЕНИЯ В ТЕРОРИЗЪМ!
3
1
 
8
 
! Отговори
Фют преди 4 седмици
Да те пожарите сами се палят .Особено в местност плочата ,там хич не ходят хора.
2
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нали имаме целогодишно , БА-НА -НИ , г-н ''професоре'' Петър Стоянович ... Г-н ''професоре'' , кога най-после ще се ожениш , или ''атлантиците'' , станали за една нощ такива , не сЪ женят ?
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нека да гори , то няма държава отдавна , да му мислят четирите посолства които управляват територията ---Бг !България не е на народа !