Адвокат Абровски: Водата трябва да стане национална концепция

Без вода земеделие не може да се прави, посочи той
10 сеп 2024 21:29, Красимир Ангелов
26

България поиска активиране на средства от земеделския резерв на Европейския съюз заради щетите от сушата.

"В последните години основното нещо, на което политиците обръщаха внимание, са парите. В един момент земеделските производители започнаха да се фокусират в парите", коментира адвокатът по земеделско право Пламен Абровски в предаването "Денят ON AIR".

Първо трябва да свърши сушата, жътвата, да се направят калкулации, обясни той.

"Ако сме достатъчно бързи, през декември ще получим пари. Ако изпуснем бюджета за тази година, парите за догодина ще ги получим от следващия бюджет. Брюксел работи бавно", посочи адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

"Без вода земеделие не може да се прави. Въздухът, храната и водата са трите елемента, изключително важни за поддържането на живот. Особено царевицата - тотал щета, слънчогледът започнаха още преди месец да го жънат. Това е страшно. Знаеше се, че ще има жега и безводие. Нямаме национални цели", каза адвокат Абровски, който не изключи и възможността за фалити в сектора.

Водата трябва да стане национална концепция и да няма значение кой оттук нататък ще бъде министър, настоя той.

"Правилният път е напояване - една част, другата е водоснабдяването на населението с вода. Много разговори съм имал със земеделски производители, които казват, че вода до тях не стига, защото я дават за производство на ток. Надявам се, че след изборите през 2025 г. най-накрая ще имаме стабилно управление", заяви Абровски.

Гледайте целия разговор във видеото
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Общество
Ниското ниво на Дунав затруднява корабоплаването в българския участък
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кога трябва да стане това, преди началниците на ВИК да краднат всички пари или след като изпразнят дружествата напълно
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Адвокате, трябваше да видя в речника, за да съм сигурна че не сте променили значението на думата "концепция". Пълна безсмислица е това написаното. Не стига и това, ами си прибавил "национална" към всичката глупост. Това се знае в цял свят. "Без вода земеделие не може да се прави. Въздухът, храната и водата са трите елемента, изключително важни за поддържането на живот.". Това го знаеше даже онзи "тъпия Тодор Живков", и работеше по въпроса, докато не дойдохте вие, под формата на "скакалци".
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Въздухът и той не е безплатен... Нали го вдишвахме с "ПЛАТЕНИ МАСКИ" за да се разболяваме? Понеже в най-горната част на белите дробове на всеки човек живее бактерията, която причинява "Бронхо Плевмония". При издишване тя излизаше и обратно я вдишвахме. Белите дробове се наводняваха. Хората се разболяваха от Бронхо Пневмония и ги пишеха, че са умряли от Ковид. А тия дето си биеха инжекции, умираха от сърдечен удар.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А въздухът защо е безплатен? Сложете и на него такси .....
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Водовземните съоръжения, които не са регистрирани в срок до 28 ноември 2022г. , не могат да бъдат ползвани и подлежат на ликвидация за сметка на техния собственик, който носи и административнонаказателна отговорност. Та то до 1944г ...ние БЪЛГАРИТЕ СМЕ БИЛЕ СВОБОДНИ..... Спомням си като малък на село и нашата къша и съседната имаха един Геран... и там идваше и вадеше от герана най - старият човек, който съм виждал на над 110 г - Баба Герга и се усмихваше... и ми даваше да си пийна бистра водица!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
МОСВ напомня: ЗА регистрация на изградени кладенци за собствени потребности на гражданите е необходимо да се подаде заявление, което съдържа: 1) Трите имена на собственика на имота. 2) Данни за поземления имот: идентификатор, адрес, трайно предназначение, начин на трайно ползване. 3) Дълбочина на кладенеца. 4) Диаметър на тръбата или отвора на зиданите кладенци. 5) Начин на черепене на водата - с кофа или помпи. 6) Цел, за която се ползва водата... Това е ТЕРОР НАД БЪЛГАРИНА!
11
0
 
5
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 6 дни
*** ко всички гласувате за тез,и които всеки ден теглят заеми за да купуват америаканско оръжие, за тази година е за 2 млрд долара, същите ви казват че няма пари за водата, при положение че 50 държави имат станции за обезсоляване, Алжир Мароко Австралия, Францим Испания Израел СА кой ли не! като гласуват за небългари опраййте се, всики сте генетични о го ферени
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Спомням си, че по различните области в България на местата по дворовете от където каките с Менци изваждаха вода имаха различни имена - които ги наричаха Герани, Кладенци! Сега като написах в интернета Геран и Кладенец, се появиха статии че трябвало да се регистрират ГЕРАНИТЕ и КЛАДЕНЦИТЕ към накаква си МОСВ - Министерство за "опазване"????? на Околната Среда? Ако собственикът на Геран не го регистрира подлежат на ликвидация за сметка на техния собственик????КОНТРОЛ????
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не е вярно, че през соца са взели гераните на хората! Гераните и до сега ги има, но хората измряха и няма кой да ги поддържа!
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Едно време в двора на всяка къща на село имаше ГЕРАНИ от които с кладенци си вземаха вода за пиене, за миене, за поливане.... някой къщички си имаха своя изворна вода... от рекичките..... По времето на Соца забраниха Гераните, Чешмичките, да се ползва вода от Реките.... и Комунистите написаха, че това е ДЪРЖАВНА - ???НАРОДНА??? ВОДА и забраниха на НАРОДА БЪЛГАРСКИ ДА СИ ПОЛЗВА ВОДАТА ОТ СВОИТЕ СОБСТВЕНИ ЗЕМИ КОИТО ПРОТЕЖАВАШЕ, понеже му отнеха ЗЕМИТЕ и ГЕРАНИТЕ и ЧЕШМИТЕ и РЕКИТЕ!
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ми то по времето на Соца, забраниха хората да имат герани. Унищожиха чешмичките около селата и градовете. Едно време хората са отглеждали всичко, понеже са имали свои ниви. Глад не е имало. Изкоренихте земите на Селяните! Направиха си ТКЗС -та. По времето на Соца си Направиха язовири да поливат реколтите по ТКЗС... Сега кой ГоведаРоби ще ти работят за поддържане на язовирите и да поливат с вода от тях земите в ТКЗС-тата? От реката Дунав прекараха мръснаВода по градовете....
6
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ми то по времето на Соца, забраниха хората да имат герани. Унищожиха чешмичките около селата и градовете. Едно време хората са отглеждали всичко, понеже са имали свои ниви. Глад не е имало. Изкоренихте земите на Селяните! Направиха си ТКЗС -та. По времето на Соца си Направиха язовири да поливат реколтите по ТКЗС... Сега кой ГоведаРоби ще ти работят за поддържане на язовирите и да поливат с вода от тях земите в ТКЗС-тата? От реката Дунав прекараха *** вода по градовете....
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Сетил се той. Да пита хората от по Татово време как строяха язовир след язовир, не само в България а навсякъде чак в ЮАР.
4
0
 
6
 
! Отговори
Кинчо преди 6 дни
Шишко трябва такива като вас да лежат в затвора и да слабеят.Едно време е имало 5 блока на АЕЦ Козлодуй и те са давали ток на помпите на напоителни системи,сега ги няма нито блоковете нито напоителни системи,а на всеки язовир и всяка река по няколко веца и о чудо вместо а толкова веца тока да е евтин,той хиляда пъти по скъп и ядене няма да има.Таковахте мамата на всичко,как може за хартиии да посегнете на водата ,храната,електроенергията? Наистина сте уникални т.ъ.п.а.цииии.
3
1
 
5
 
! Отговори
Cnpu ga тpueш, бe! преди 6 дни
Bcuчku gъpжaвu ynpaвлявaнu oт agвokaтu ca ckanaнu мaфuoтcku keнeфu!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Водата просто трябва да я има там където я няма!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Трябва ама не е евроатлантическо