Проф. Радулов: Протестът на полицаите е незаконен

МВР вече 20 години непрекъснато се политизира
14 авг 2024 16:11, Петър Бойчев
14
Проф. Радулов: Протестът на полицаите е незаконен
Снимка БГНЕС

Служителите на МВР протестират незаконно, организирани са от хора, близки на сегашния министър. Това заяви пред БНР проф. Николай Радулов - експерт по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР.

Той обясни, че те нямат право на протест, освен със синдикални искания, които се правят, когато е необходимо да се подчертае нуждата от повишаване на заплащането или подобряване на условията на труд.

"Това е нещо, което като че ли през последните 1-2 години пробива -  министрите да организират собствената си защита, така че да излиза от състава, че те трябва да останат или че хората много ги харесват.

Този протест е организиран от близки хора до министъра. Това не е тайна между полицаите - няколко полицаи от Специални полицейски сили, които са работили с министъра. Това е един от признаците на политизация. МВР през последните 20 години постепенно, но непрекъснато се политизираше", коментира специалистът.

Проф. Радулов смята, че всеки опит да се промени процедурата, по която се подбира служебно правителство, е противоконституционен, а от гледна точка на Закона за МВР - и незаконен.  

"Има си институции, които избират ръководствата на държавата. Има си институции, които се грижат по време на избори да има неутрално служебно правителство. Законът не трябва да се нарушава".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Общество
Правят восъчна фигура на Дан Колов в къщата му музей в Сенник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 3 седмици
Полицията трябва да служи на Държавата и Народа, а НЕ на Мафията!
10
1
 
3
 
! Отговори
456 преди 3 седмици
Така е,да бъдат наказани!
9
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
МВР винаги си е била още от соца в зетьо-шуро- баджанашка организация,в която работят семейства ,а през соца ,цели родове. Тръгнали да протестират.? Ами кажете им,на който не му харесва да напуска.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако не ги бяха демилитаризирали преди 10 години всеки протест можеше да им завърши с по 20ка пандела, а във военно време с разстрел. А сега всеки татуиран тутманик, къде не можа да се набута по мафиотските структури тръгна да става полицейн да носят стълби и да крият нарко пласьорите...
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този ли беше купен с биткойни, за да стане независим депутат? Беше в партията на Слави доколкото си спомням и след това се отцепиха, купени от Киро и Асен. Той ли ще ни разяснява кое е законно и кое не? Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахаха
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Че то отдавна е политизирано. Пазят политиците с три корона хора от народния гняв.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 2 . Верно е това което сте написали. Сега те същите от времето на Гл. секретар на МВР - ББ са на високи постове в МВР и профсъюзите им. Та те днес организират тези протести. Преди години те биха протестиращи пред колоните на МС.Те единствено пазят власта затова МВР е повече от армията.
4
8
 
3
 
! Отговори
darga преди 3 седмици
По същество всеки протест НЕ е законен!! Никъде няма понятие "протест" законово обвързано в нормативната база!!! Затова е прието да се обявяват предварително пред местните власти и изпълнителната власт взема мерки за охрана, ако се налага!!! Всичко друго е слово-блудство и политика!!!В случая ПП-ДБ не могат да преживеят факта, че 80% от служителите в МВР си харесват сегашният министър!!! С този протест НЕ са нарушили нищо, защото няма подобен закон за протести!!!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Многоо герберски мат рял има в МВР. Многоо над 7000 души в МВР са на пенсия и заплата с години, многоо има които не са за МВР и как нема да защитават Калин. Тези незаконни протести на полицаите казват само едно - разформироване на МВР, репотбор и създаване на ново с намален състав с добри заплати защитаващи интересите на обикновенният гражданин .
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Политизацията на МВР започна преди повече от 20 г. През 2001 г. изведнъж медиите започнаха да ни занимават само с "великите дела" на харизматичния главен секретар на МВР, пост за който повечето български граждани дори не знаеха, че съществува. Тогава реформирането на милиционерите в полицаи спря и в МВР нахлуха орди от мутри, докарани от главния секретар. От тогава досега МВР е една мутромилиционерска структура, коят преследва политически неудобните на лоясалия вече бивш гавен секретар.
1
17
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
И този стана компетентен.