Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура

Асен Александров: Каква е границата между информация и пропаганда?
16 авг 2024 12:00, Инна Ангелова
294
Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура
Снимка: Bulgaria ON AIR

Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров направи коментар относно ЛГБТ промените.

В София две паралелни демонстрации се обявиха "за" и "против" промените в Закона за предучилищното и училищното образование. А част от депутатите на "Величие" поискаха, всеки нарушил забраната на ЛГБТ "пропаганда" в новия закон, да бъде наказвана с глоби и лишаване от право да се упражнява професията за две години.

Още по темата
Александров подчерта, че критиката не е към самия закон, а към начина, по който се прилага.

"В училище и сега няма такава пропаганда, каквато ни се забранява, нормално е да се притесняваме какво точно не трябва да правим. Ще се наложи автоцензура, да се очаква, че всичко, което се случва, се случва само в училище е прехвърляне на отговорност", коментира директорът в ефира на "България сутрин".

Александров се учуди и че законът се прилага само за училищата, а не включва още театри и медиите. Относно предложението за санкции за учителите, директорът посочи, че това е половингодишна учителска заплата.

"Едва ли ще се стигне до това, учителите са много консервативни, ще си наложат автоцензура. Не е описано учениците подлежат ли на санкции, ако те пропагандират, те са най-силните пропагандатори", добави Александров.

В ефира на Bulgaria ON AIR директорът попита как се измерва границата между информацията и пропагандата, тъй като в много предмети са залегнали мъжът и жената - биология, философия, история.

"Много общо е казано какво не трябва да се прави, какво е нетрадиционното - не харесвам жени, които тренират спорт като бокс и вдигане на щанги. Приемам ги, щом държавата ги приема и им осигурява средства и ги тренира. Имаме различно усещане за правилно и неправилно, традиционно и нетрадиционно", каза още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
5
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Анонимен татарино мазен, имаш история по кратка от тая на сащ. задунайски татарстан няма абсолютно нищо общо с предните държави, съществували на тая земя.
116
0
 
25
 
! Отговори
Учител преди 1 месец
Смешен плач! Стига лицемерие!Законът забранява ПРОПАГАНДА на ЛБГТ в училище, с децата. Не се занимава с "различните". Ако искат да се чувстват не различни, а динозаври. Ясно ли е?
115
1
 
14
 
! Отговори
аьаьаьаь преди 1 месец
Едно време ракът в общестовото беше чистен преди да се разпространи. Сега всичко е на самотек и затова затъваме и обществото деградира. Нищо хубаво не ни чака. Сами сме си виновни. 'За да победи злото, е необходимо добрите да не правят нищо'
114
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро ще има защита и за педофилите както е тръгнало!Унищожение още в зачатък на подобни извратености!Браво на президента,че не наложи вето на закона!Докато не излезем с тоягите и да размажем тези ненормалници,които искат да развращават децата ни ,май това няма да спре!Да си живеят в своя свят и да не покваряват децата ни!
113
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами всички п...ли даскали като тебе да се махат, това ще иска обществото.България е християнска държава от 864г, а не сатанистка.
112
0
 
17
 
! Отговори
Всяка пропаганда преди 1 месец
Трябва да е забранена. Всичко извън учебния материал трябва да е забранено, още повече ако идва от разни НПО-та каквито има над 10 хиляди в нашата мила родина. Вие искате ли децата ви да им промиват мозъците от Свидетели на Йехова, Сиентолози, Мюсюлмански братя, Мормони? Не искате оредполагам. По същия начин нямат място и някакви от ЛГБТ НПО-та в класните стаи. Нека има част по религия. Нека има час по сексология. Но като част от програмата.
111
0
 
18
 
! Отговори
амбасадата поръчва преди 1 месец
До Айде "Тоя директор май печели от това, че толкоз се е загрижил." -------------- въобще не е МАЙ! Отвори сайта на училището и виж кои са им партньори/спонсори!
110
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
стига сте ни занимавали с тези неща, имаме 1300 години история, велики битки, които мъжете са ни спечелили. Дадоха на холандците да пазят Сребреница и знаем какво се случи. Тези неща да отиват в холандия и да си живея, тук до Турция и Русия, не могат да вирея подобни неща.
109
7
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Айде нпо са едни от основните спонсори на училищата с електроника и канцеларски материали. предполагам всички нгвста по форумите ше са много доволни ако общината почне да им удържа тия средства като данък.
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА ВЪРНЕМ ВЕЛИЧИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!
107
1
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
шизимби, нали се сещаш че за службите няма никакво значение дали си със тор, през впн, ползваш прокси или сменяш псевдоними?
106
0
 
10
 
! Отговори
българина преди 1 месец
е като няма такова нещо какво се косиш а? ако утре се забрани преподаването на предмета ЗООФИЛИЯ, пак ли ще подскачаш, като няма такова нещо, е същото е, като няма нямаш проблем, ама явно има но скрито. тоя сигурно е об тен
105
0
 
24
 
! Отговори
Айде преди 1 месец
Стига. Законът не е за самите учители, а за да не се допускат НПО вътре в училищата да правят анкети, раздават листовки и въобще пропагандират и едва ли не карат насила тиинейджъри да се определят като ЛГБТ. А както днес се разбра самото МОН спонсорира доста НПО, сред които със сигурност има и такива пропагандатори. Тоя директор май печели от това, че толкоз се е загрижил.
104
4
 
4
 
! Отговори
Евгени Минчев преди 1 месец
Еййй добре, че нямаше джендърпропаганда едно време училищата както сега, иначе сигурно щях да стана турбогей.
103
15
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До българина Чл. 162. (1) Който чрез слово, печат или други средства за масово осведомяване, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност, етническа принадлежност или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 115,И ти много ме кефиш, събрали се има няма 100 човека за и против!
101
4
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонименкво да правят с нгвс живота - таксито, таблета, крадене на интернет и громеж. вариант б: люлин, панелка, наливна ракия, тюлен, громеж. те са си такива
100
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Учителите, които преподават по математика например, не правят ли и те пропаганда на математиката, ? Аз се интересувам от музиката, а той седнал да ми говори за формули и теореми, които Ненавиждам! В скандинавия никой не те кара насила да учиш предмети, които не те привличат. Пропагандатор натрапник, няма ли закон за такива?
99
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 112,Бихте ли споделили от къде ви идва статистиката?
98
1
 
17
 
! Отговори
когнитивен дисонанс преди 1 месец
Много ме кефите - уж няма такова нещо ама сичкото трололо и грантажии към посолството и нпо-тата от седмица денонощно седи и я брани на амбразурата.

Спонсорирани публикации