Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура

Асен Александров: Каква е границата между информация и пропаганда?
16 авг 2024 12:00, Инна Ангелова
294
Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура
Снимка: Bulgaria ON AIR

Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров направи коментар относно ЛГБТ промените.

В София две паралелни демонстрации се обявиха "за" и "против" промените в Закона за предучилищното и училищното образование. А част от депутатите на "Величие" поискаха, всеки нарушил забраната на ЛГБТ "пропаганда" в новия закон, да бъде наказвана с глоби и лишаване от право да се упражнява професията за две години.

Още по темата
Александров подчерта, че критиката не е към самия закон, а към начина, по който се прилага.

"В училище и сега няма такава пропаганда, каквато ни се забранява, нормално е да се притесняваме какво точно не трябва да правим. Ще се наложи автоцензура, да се очаква, че всичко, което се случва, се случва само в училище е прехвърляне на отговорност", коментира директорът в ефира на "България сутрин".

Александров се учуди и че законът се прилага само за училищата, а не включва още театри и медиите. Относно предложението за санкции за учителите, директорът посочи, че това е половингодишна учителска заплата.

"Едва ли ще се стигне до това, учителите са много консервативни, ще си наложат автоцензура. Не е описано учениците подлежат ли на санкции, ако те пропагандират, те са най-силните пропагандатори", добави Александров.

В ефира на Bulgaria ON AIR директорът попита как се измерва границата между информацията и пропагандата, тъй като в много предмети са залегнали мъжът и жената - биология, философия, история.

"Много общо е казано какво не трябва да се прави, какво е нетрадиционното - не харесвам жени, които тренират спорт като бокс и вдигане на щанги. Приемам ги, щом държавата ги приема и им осигурява средства и ги тренира. Имаме различно усещане за правилно и неправилно, традиционно и нетрадиционно", каза още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Законът е приет! Дишайте! Никой няма да пипа децата! Сега какво ще си правите с живота не знам!
96
2
 
22
 
! Отговори
До 101 преди 1 месец
Вие знаете ли че в САЩ 25% от всички подрастващи се самоопределят като хора с нетрадиционна сексуална ориентация. Това нормално ли е според вас? И в задачата се пита каква точно е тая система, която води до подобни резултати?
95
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 106 Колкото Евгени Минчев е защитник на традиционните семейни ценности, точно толкова и русофилите защитават националния интерес на България. И двата случая са оксиморони.
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евгени Минчев е ПР. Работи за този, който му даде повече пари.
93
8
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
Чл. 162. (1) Който чрез слово, печат или други средства за масово осведомяване, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност, етническа принадлежност или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, и с обществено порицание
92
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извратените да Не пипат Децата!! Да, извратени са. Тази Физическа травма от аналния секс води и до ПСИХИЧНИ отклонения. Освен всичко друго - микроорганизмите, които са характерни за едно място Никога не бива да отиват на друго място, загубват си зъбите рано рано. ФАКТ. И не само това. Знам какво говоря от професионален опит!!
91
2
 
4
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 месец
Ние предложихме санкции 5000лв и забрана за упражняване на учителската професия, защото в законът на възраждане нямаше никаква предвидена санкция, тоест беше фалшив за замазване на очите на рибите!
90
2
 
12
 
! Отговори
До 98 преди 1 месец
Точно така е. Това е често срещан метод. Да абсурдизираш аргумента на противника си и по този начин да го обезсилиш. Тук някакви взеха да пишат че едва ли не тоя закон забранявал гей литература или някакви теореми написани от математици хомосексуалисти. Или че видиш ли утре ще забраним филмите и пиесите в театъра. Хахах Тук говорим за образователната система и по-специално за задължителното образование, което всяко едно дете получава.
89
7
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЕЛИЧИЕ!
88
7
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 94 "И къде го прочете това за Щатите, че ми е интересно?" -------------- отваряш гугъл и си го намираш сам! Понеже знам, че нищо друго не четеш освен спуснатия мейл с опорките, ето жокер за тези, които реално се интересуват - statista com
86
1
 
13
 
! Отговори
Хора, бдете! преди 1 месец
Учители, които не изпълняват разпорежданията на закона моментално да се санкционират според предвидените наказания в закона.Нека родителите бъдат бдителни и дават сигнали срещу родители, които си позволяват да промиват мозъците на децата ни с извращения като хомосексуализма и ЛГБТ пропаганди!
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЕЛИЧИЕ!" ...........ха ха ха ха ха
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откак се помня ги има тези, дето са се накръстили с абревиатури днес, но никога не е имало такова дрънчене от тяхна страна. Живееха си мирно и тихо. Какво ги налази сега, та взеха всеки божи ден да подскачат за какво ли не? Права имат колкото останалите хора, прайдове си издействаха, изяви по тв, от какъв зор ще мътят главите на незрели деца? Май някой трябва да им свие сармите колкото и да е недемократично.
83
1
 
16
 
! Отговори
И защо преди 1 месец
...ме иизтрихте??? Казах само, че законът не е Против ЛГБТ, а само Против тяхната Реклама в Училищата!!!
82
0
 
18
 
! Отговори
Соросоидите преди 1 месец
Много се притесниха горките. Алекс Сорос изобщо не е доволен. Даже няма да се учудя да се пробват да ни спретнат някаква цветна революция и да премахнат Радев, защото подписа закона. ДемоНокрация, какво да правиш :-)
81
1
 
13
 
! Отговори
До 91 преди 1 месец
Вие явно не сте наясно с това какво се случва в по-прогресивни от нас държави като САЩ. Проучете. Вижте и видеа. Въпрос на време е брадатите чичковци с рокли да налазят и нашите училища ако няма отпор.
80
0
 
17
 
! Отговори
само бой ще ги оправ преди 1 месец
"Александров се учуди и че законът се прилага само за училищата, а не включва още театри и медиите." - тоз що са прай на ударен с вестник. На театър не е задължително да ходиш и едиите не е задължително да ги използваш - можеш да избегнеш всякаква пропаганда.Ама на училище трябва да ходиш задължително-там няма отърване от пропагандата.Много си е добре закона.Всички незнаещи какво същество са в момента ревнаха в един глас,НЕ ПИПАЙТЕ ДЕЦАТА
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неолибералите постоянно плюят България и всичко българско, защото сега е модерно да си родоотстъпник и глобалист. Нали техния факир Георги Господинов така пише в книгите си.
78
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав е! След 17 години като ученик и студент и вече 6 като учител, мога да кажа че пропаганда в училище няма. Възраждане си направиха кампанията на гърба на лековерните разярени и необразовани пенсионери и комплексари. Майка ми преподава в детска градина от 40 години и тя не е чувала за ЛГБТ пропаганда.

Спонсорирани публикации