Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура

Асен Александров: Каква е границата между информация и пропаганда?
16 авг 2024 12:00, Инна Ангелова
294
Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура
Снимка: Bulgaria ON AIR

Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров направи коментар относно ЛГБТ промените.

В София две паралелни демонстрации се обявиха "за" и "против" промените в Закона за предучилищното и училищното образование. А част от депутатите на "Величие" поискаха, всеки нарушил забраната на ЛГБТ "пропаганда" в новия закон, да бъде наказвана с глоби и лишаване от право да се упражнява професията за две години.

Още по темата
Александров подчерта, че критиката не е към самия закон, а към начина, по който се прилага.

"В училище и сега няма такава пропаганда, каквато ни се забранява, нормално е да се притесняваме какво точно не трябва да правим. Ще се наложи автоцензура, да се очаква, че всичко, което се случва, се случва само в училище е прехвърляне на отговорност", коментира директорът в ефира на "България сутрин".

Александров се учуди и че законът се прилага само за училищата, а не включва още театри и медиите. Относно предложението за санкции за учителите, директорът посочи, че това е половингодишна учителска заплата.

"Едва ли ще се стигне до това, учителите са много консервативни, ще си наложат автоцензура. Не е описано учениците подлежат ли на санкции, ако те пропагандират, те са най-силните пропагандатори", добави Александров.

В ефира на Bulgaria ON AIR директорът попита как се измерва границата между информацията и пропагандата, тъй като в много предмети са залегнали мъжът и жената - биология, философия, история.

"Много общо е казано какво не трябва да се прави, какво е нетрадиционното - не харесвам жени, които тренират спорт като бокс и вдигане на щанги. Приемам ги, щом държавата ги приема и им осигурява средства и ги тренира. Имаме различно усещане за правилно и неправилно, традиционно и нетрадиционно", каза още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много слъзгав директор:... " се прилага само за училищата, а не включва още театри и медиите." Какво общо имат театри и медии с началното и средното образование?!?
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 136 - не знам при какви наркомани се въртиш, но аз познавам бивши учители, дето ровят по кофите. Сигурно има и наркомани, не съм виждал, но не са само те.
135
2
 
11
 
! Отговори
До до 136 преди 1 месец
Ти не си бил в САЩ или ако си бил лъжеш. Ме знам къде си живял или живееш, но няма как да ми обобщиш федерация. Има бедни щати, има и богати. Както е и в ЕС. Да не говорим за наемите в големите градове. Не всички са от силиконовата долина. Има и работещи във веригите, има и чистачи, има безработни, има и учители, които наемите не могат да си плащат. Има всичко. Да, има и милионери, ама въобще не са 60 процента, а едва един процент.
134
7
 
16
 
! Отговори
AAAAAAAAA преди 1 месец
Този директор отдавна трябваше да е в затвора
133
15
 
2
 
! Отговори
До 136 преди 1 месец
Изглежда никога не си бил в САЩ, затова говориш глупости. 60% от американците работещи и част от средната класа са с по над 1 милион долара в спестявания, на човек. Тук не се включва движима и недвижима собственост. Навсякъде има бедни, в повечето случаи са алкохолици и наркомани.
132
13
 
3
 
! Отговори
ina преди 1 месец
Според този закон, как точно ще се преподава история? По времето на Александър Велики си е било напълно нормално да се прави секс между мъже.
131
7
 
3
 
! Отговори
Учен преди 1 месец
Аз в училище обичах да оправям учителката по Биология. Много секси беше. И научих много. Тя си свърши перфектно работата.
130
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 91 - Кое им е по-прогресивното на САЩ? Поведението на политиците, което нашите бързо пренесоха тук, бездомниците по улиците, у наос ги нямаше, сега колкото искаш, боклучавите храни, лицемерието, което беше порок, сега е качество, разделението между хората и студенината в отноше.
129
4
 
31
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Намерили кого да питат - този пишковей, дето голите му снимки обиколиха целия интернет. По-притеснителното е, че все още е директор на училище.
128
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей как се правят на ударени. В училище за секс /размножаване/ се говори/учи спрямо одобреният учебен план по биология в който се казва, че хората се раждат мъже или жени и се размножават само след акт между мъж и жена. Доказано научно ! Всичко останало е аномалия и болестни състояния и те се учат в медицинските университети в специалности "Психология" и "Психиатрия".
127
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютно така е. Протестиращите се мъчат да ни убедят че тоя закон ще наруши човешки свободи и ще направи работата на учителите по-трудна и едва ли не могат да са подсъдими. Нищо такова. Законът е насочен срещу НПО. И протестиращите са основно хора на заплата там.
126
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този какво иска сега? Законът е обнародван в Държавен вестник и е вече в сила. От този *** и от другите обратни отпадъци не се иска нищо, освен да спазват законите.
125
6
 
3
 
! Отговори
аььааьаь преди 1 месец
До Всяка пропагандаКак час по религия. Религията е вредна, ако е насадена. ЛГБТо съшо е вид религия от части за някой и е вредно, като пропаганда. Всеки човек си има собствена вяра или религия и другите трябва да го уважават без да му попагандират техните вярвания или убеждения ако той не се интересува спецялно от тях. Да има час по религия е по-вредно и от ЛГБТо.
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В българските училища вече се прокарва нова мода,доказателство за деградация още от ранно детство.Обличат се като котки и кучета ,мяучат и лаят преди да дадат отговор на въпрос в училище.между тях и внук на високопоставена особа.И това не е на Хелуин,празник ,които изобщо не е наш,а се празнува тук по някаква причина.
123
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да, ще си наложат. Като че ли не си налагат автоцензура за всичко останало. Ако някой види учителка по бански във СуратТефтер-а, става голям проблем. А пък ако някой учител се разпсува или разкрещи на ученик или клас - още повече. Обаче трябва да е разрешено да се агитира за нетрадиционните сексуални ориентации. И тук не говорим само за учители. Говорим за организации, които под предлог, че добавят нещо към учебния процес влизат в часовете и в училищата.
122
4
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До вън от България лаик, нямаш право даже да се снимаш в училището по силата на закона. това не е "обществено място". мустака да не е умрел та ви не контролира кво пишете, деава
121
8
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
практически тоя закон по смисъла си дублира текстове от НК. що са изръчкали нгвстата да поддържат дискусия по темата не е ясно. може би щото русняците се стегат да предадат курск без бой
120
1
 
12
 
! Отговори
До 117 преди 1 месец
Много ви е плосък опита да се присмеете на аргументите в полза на тоя закон. Математиката е и винаги е била част от учебната програма. На учителя по чатематика му се плаща да преподава математика. Точка. Ама като ви чета писанията явно и в час по математика и в час по логика не сте стъпвали много много. Хахаха
119
1
 
11
 
! Отговори
вън от България преди 1 месец
Никой директор няма право да допуска каквито и било материали и анкетьори в училищата за уж проучване!Децата да подават сигнал и на анкетьора да му стъжнат живота родителите!
118
0
 
2
 
! Отговори
до iq преди 1 месец
никой не те кара да четеш, кой какво пише тук, изказват се мнения, които не ангажират никого от споменатия член, никой тук не проповядва нищо. казва се свобода на словото, чл 11 от хартата на основните права на ЕС