Протест във Варна срещу център за лечение на зависимости

Квартал "Ален мак" е против откриването му
21 авг 2024 13:31, Стела Стоянова
11
Протест във Варна срещу център за лечение на зависимости
Снимка БГНЕС, архив

Протест във варна. Жители на местност „Ален мак" недоволстват заради откриването на център за лечение на зависимости в района.

Хората там са притеснени, че е предвидено терапевтичният център да бъде буквално на метри от домовете и децата им. В близост се намира и Свободният университет на града и хората са категорични, че подобен тип наркокомуни нямат място в района.

От управата на центъра обаче казват, че имат всички необходими разрешителни и че целта им е единствено да помагат на зависимите. Протест имаше и снощи, недоволните се събират и тази сутрин.

„Казаха ни, че в края на август ще отворят наркокомуната. И без друго тук има много престъпност, районът ще стане високорисков. Управата на университета също е против", подчерта Радослав Кирков пред "Нова". Хората са събрали близо 400 подписа против изграждането на центъра.

„Проблемът е в информираността на хората какво всъщност представлява лечението. Опасните зависими са в домовете ни и по улиците", категоричен беше управителят на терапевтичен център "Само днес" Павел Павлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Общество
Даниил поиска от Кенет Мертен да се спре преследването на УПЦ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ален Мак е руска губерния, а тия сладури от видеото се страхуват само, че имотите им може да поевтинеят.
10
1
 
2
 
! Отговори
Бизнесс преди 3 седмици
Това е на някой депутат с подставено лице. Предполагам е взел милиони по европрограма да направи нарко комуна на най - скъпата земя във/около гр. Варна. Според мен идеята е да се усвоят парите за нарко комуната от ЕУ по проекта, като закупува най-скъпата земя с тези пари. И след 10 години като изтече задължението ще стане хотел Гранд Хаят. Но самата земя ще е купена с ЕУ пари по нарко проект! Така се вижда отстрани. И съм сигурна че е така. Това е на някой тлъср софиянец проект за пенсиониране.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
нарко комуна е като те натирят мама и тате на полето да копаш насила с възпитателна цел, след като си заложил семейната кола и тн за дрога, а това си е доброволен център за лечение. Няма заместителна терапия. В България протестирате срещу гейовете, срещу наркоманите, срещу хората, които искат да се лекуват от наркотиците, срещу еврото, за еврото.. не може ви разбере човек
8
3
 
4
 
! Отговори
до 4,5,6 преди 3 седмици
дpycалките, лично засегнати ли се почувствахте?
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да ги канят на гости и ще се опознаят.
6
1
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 3 седмици
Тези хора, които протестират са тези, които създават наркоманията. С бездушието си
5
5
 
5
 
! Отговори
Кравар преди 3 седмици
Нарко-комуната ще е единственото нормално място в тая съветска зона - Варна .
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи искат наркозависимите да са сред тях вместо център за наркозависими? Ненормални варненлии!
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абсолютно прави са хората! В София нормалните хора не смеят да припарят до района около същия такъв център, напълно гетоизиран район. Веднъж гледах от колата 2 каруци с малцинствени как трополяха натам да си получат метадона.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пускайте сред нас който оцелее оцелее, и без това сме джунгла!
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Там бяха и са най-скъпите имоти , с тази нарко комуна ги бележат като гето. Имотите ще паднат, това е над Кабакум на Марешки сарая дето е на пясъка - законно ;) Няма нищо незаконно, когато става въпрос за милиони. Питайте ПП дето мачка избиратели с колата и в неделя асвалтират мястото да няма следи.