Вдигат ударно заплатите в полицията, 2000 лв. стартова

Шефът на Гранична полиция отрича, че става главен секретар на МВР
29 авг 2024 09:34, Петър Бойчев
79
Вдигат ударно заплатите в полицията, 2000 лв. стартова
Снимка БГНЕС

Ударно ще скочат заплатите в  полицията. От 1 януари 2025 година стартовите заплати ще са около 2000 лева, при 1300-1400 сега. Това разкри главен комисар Антон Златанов по бТВ. 

"Никой не е водил с мен разговори с мен за поста главен секретар", заяви още Златанов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“ и поясни, че всички подобни твърдения са спекулации.

Той заяви, че има много добър екип и си има работа.

За мигрантите и преминаването нелегално на границата ни Златанов обясни, че сега наистина е едно от най-натовареното време. Само за последното денонощие е имало над 300 опита за преминаване на българо-турската граница.

Главният комисар каза още, че 100 км от границата ни с Турция е без видеонаблюдение. До края на година граничните полицаи ще получат още 200 нови автомобила.

Златанов коментира и липсата на кадри в службата. Търсят се над хиляда гранични полицаи. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Общество
Днес е Секновение - денят и нощта се стигат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
3
 
! Отговори
Четете да ви се.... преди 2 седмици
Моля ВИЖТЕ ТУК; -МВРДирекция "Човешки ресурси" ; - Възнаграждения, материално и социално осигуряване ....-...Съвсем официална информация....+И не казвам , че има нещо лошо в по високото заплащане ,по добре ние да им даваме заплатите от колкото да не стигат и да са на хранилка при престъпниците.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В закона за държавния служител няма такъв текст какъвто цитираш
69
0
 
1
 
! Отговори
Четете да ви се ... преди 2 седмици
Към основното месечно възнаграждение на държавните служители се изплащат допълнителни възнаграждения за:1. прослужено време в размер 2 на сто върху основното месечно възнаграждение за всяка година стаж, но не повече от 40 на сто; при определяне на размера се взема предвид целият трудов стаж, приравнен към първа категория труд;2. изпълнение на специфични служебни дейности;3. извънреден труд;4. работа при специфични условия 5. постигнати резултати.
68
0
 
1
 
! Отговори
Бивш преди 2 седмици
Интересно и даващо отговори :НАРЕДБА 8121з-1060 ОТ 26 СЕПТЕМВРИ 2019 Г.
67
1
 
2
 
! Отговори
Пример преди 2 седмици
Когато държавата пое на 100% осигуровките на държавните служители, тя им намали заплатите така че да получават същата нетна заплата. При сегашните осигуровки, ако служителя е взимал бруто 1600 лева и нето 1241,57 лева, сега взима бруто 1379,52 лева и пак 1241,57 лева нето. Само дето тези 1600 и 1379,52 лева са осигурителните суми, според които се плащат обезщетения и накрая пенсия. Едно е болнични или пенсия за 1600 лева и много по-ниски са за 1379,52 лева.
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Държавните служители са с намалени заплати откакто държавата преди около 20 години им пое на 100% осигуровките с всичките негативи от по-ниските заплати. Неясно защо това прецакване на държавните служители някои го коментират като привилегия. Всички, на които държавата плаща на 100% осигуровките са прецакани. Ще дам пример.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега получавали 1300-1400 лева заплата. Само на мен ли ми се струва адски малко?!
64
2
 
1
 
! Отговори
Te преди 2 седмици
ПОЛИЦИЯТА,ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ПРОКУРОРИ,МИНИСТРИ ,ДЕПУТАТИ, ВСИЧКИ ТЕ НЕПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ. А ЗА БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ НЕ ПАРИ.
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как ние ,обикновените работници,ще издържаме това постоянно и УДАРНО увеличаване на доходите на закачените към държавния бюджет? Там държавата ги осигурява,ранно ги пенсионира с 20 заплати и после се пускат на трудовия пазар, без да са пили вода потни? Най-бързо изчезващата група са физически заетите и в производството! Ако си мислят че с вдигане на данъци,пенсионни осигуровки и стаж,ще увеличат "мравчиците",пълнещи хазната,много се заблуждават !Вече над 30 г. движението е лавинообразно надолу..
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И защо? Те си ги изкарват допълнително! Някой да ме е питал дали искам да им плащам? Полицията пази властта , те да им плащат от личните си пари!
61
0
 
7
 
! Отговори
Бай Урко преди 2 седмици
С тези още 200 коли пиле не трябва да прехвърчи през границата, само си пишат глупости!!!
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още щели да вдигат заплатите на полицаите.А пенсиите на пенсионерите от догодина да намаляват понеже щели да премахнат златното швейцарско правило . 7000 полицаи на пенсия и заплата от завчера увеличение на щата на полицията с 1200 души,у днес този ни казва за увеличаване на заплатите на полицаите. В полицейската държава е така.
59
0
 
1
 
! Отговори
До 43 аксиома преди 2 седмици
До човек, който смята че работещ на свободна професия получава заплата, но ми го хвали.
58
0
 
3
 
! Отговори
До 44 читател преди 2 седмици
При такива благини, посочени от вас, ,и при такова увеличение на заплатата, защо има толкова свободни места и се търсят хиляда граничари? Защо не кандидатствате и да покажете на всички как трябва да се работи в полицията. Работещите там са също такива хора, каквито работят в всички останали сфери на обществото ни. Имат същите положителни и отрицателни качества.
57
2
 
4
 
! Отговори
Ченге преди 2 седмици
заплатата в момента в МВР на служител с 5г трудов стаж е около 2200 лева. Основната заплата е 1600лв и вече към нея има други допълнителни заплащания като постови, нощен труд, за храна, вредни и т.н. Само лъжат ,че са ниски
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То с 2000 лв в София не можеш да си избършеш устата
55
1
 
1
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
1. Трябва да сте не само с мускули а със силни сухожилия.2. Всеки ден по няколко пъти. Поставете ръцете за лицеви опори и доближете пръстите под форма на сърце. Започнете лицевата и спрете по средата. Останете така. Отначало ще падате бързо. Гоним 20 мин.3. Когато съм к а р а л добре обучени спецове от различни страни тук са слаби въпреки че ги стимулирам с камш.
54
0
 
15
 
! Отговори
Ежко преди 2 седмици
Преди да ги вдигнат,трябва да ги изгонят всичките и набирането на кадри да започне от А,Б....Пълен рестарт!
53
1
 
16
 
! Отговори
A преди 2 седмици
Да минават в частния сектор. Тук, когато не си вършиш работата те уволняват, когато не изпълняваш целите ти НАМАЛЯВАТ заплатата или ти режат бонуса. Не виждам как работата в МВР се е подобрила или имат каквито и да било постижения в борбата с престъпността за да им се увеличават заплатите и то с такъв процент.
52
1
 
14
 
! Отговори
Ала Бала преди 2 седмици
А качеството на подготовката и изискванията за заптие ще вдигнат ли ударно ? В момента повечето вдигат само стрелката на кантара. :)