Жена седи 18 часа в болницата с установен мъртъв плод в корема си

Била е връщана няколко пъти от наблюдаващия лекар с аргумента, че бебето трябва да расте още
26 сеп 2024 08:03, Елка Василева
64
Жена седи 18 часа в болницата с установен мъртъв плод в корема си
Снимка: архив, БГНЕС

Бебе почина, преди да се роди в частна болница „Ева“ в Сливен. Майката твърди, че преди фаталната развръзка е връщана няколко пъти от наблюдаващия лекар с аргумента, че бебето трябва да расте още.

Финалният инцидент се е случил на 15 септември, съобщи bTV. Родилката е на 31 години. Бременността за нея е четвърта поред, като бебето е било доносено.

За съжаление състоянието на майката се е влошило вчера след извършването на секцио. Тя в момента е в болница, но пред bTV говорят адвокатите на семейството.

„На 20 септември в кантората ми дойдоха две жени и един мъж, който бяха разтревожени. Младата жена плачеше непрекъснато. Тя ми разказва, че детето ѝ се е родило мъртво. Терминът ѝ бил в края на месец август. В продължение на две седмици тя е ходила редовно в болницата, но лекарят, който проследявал бременността й, я връщал с аргумента, че размерите на детето са малки“, обясни адвокат Тодор Тодоров.

Адвокатът допълни, че жената е връщана 3-4 пъти, като през това време ѝ е поставена инжекция за растеж на бебето.
 
На 12 септември обаче младата жена получила болки в корема и по спешност в 4 часа сутринта нейните близки я завели в болницата. В болницата проверили тоновете на бебето и установили, че има разкритие и жената започва да ражда. Едва на 16 септември обаче лекарите откриват, че бебето вече няма тонове и се налага да бъде извадено със секцио на 17 септември.

„Майката е много притеснена, както и нейните близки. Те смятат, че става дума за лекарска грешка. Аз също съм на мнение, че става дума за лекарска небрежност. Фаталният инцидент е след дълго и редовно наблюдавана бременност. Цялата бременност преминава в спокойна атмосфера и е можело наблюдаващият лекар да потърси съдействие от свой колега, ако е имал някакви притеснения“, посочи и адвокат Кичюков.

От думите му става ясно, че около 17-18 часа младата жена е седяла в болницата с установен мъртъв плод в корема си и никой не е направил нищо.

Адвокатите са категорични, че родилката е преживяла психическа травма, защото през цялото време тя е знаела за мъртвото дете в утробата си.

Собственикът на болница „Ева“ категорично е отказал коментар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от Видео прогноза
Слънчево и топло ще е днес, ще е до 31°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
post-truth преди 7 часа
колко сте npomuвнu! "щом е 4-та бременност - значи на нея е добре да ѝ се случи"! има хиляди хора, които мечтаят да имат деца. в Ирландия е номално да имаш по 3-4, скоро бях в Австрия на фестивал, имаше много семейства с по 3 деца, имаше едно с 5. само за вас тук децата са бреме и тежест! вие сте вечно недооценени, преуморени и живеете с вашите до 35! вашите прапрабаби и прапрадядовци са били по 11 деца в домакинство и са воювали и градили държава, вие правите анонимни коментари. гмеж.
47
0
 
0
 
! Отговори
t666 преди 11 часа
До АнонименМоже и да не ядеш, а и не е здължително навън, готвено в заведение. Ама я пробвай да не се кекуваш...
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Дрън дрън. Ква е тая инжекция за "растеж на бебето"? Веднага става ясно от кои точно родилки е тази.
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Майка ми я държаха 7дни в болницата със счупен крак, докато не платих 2400лв за метален блок и 800лв за ромска кръвчица.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Моля,не бързайте да хвърляте предварително плюнки по лекарите! Вярно,че и при тях се срещат калпави,но има и много свестни,прекрасни специалисти,които ни помагат,а често спасяват човешки животи! Не се надъхвайте със злоба,защото до този момент сме чули само едната страна,представена от адвокати! А всички знаем,що за стока са адвокатите! В информацията има много съмнителни твърдения,които е абсурд да се случат и в най-долнопробната болница! Явно са се приготвили да искат пари от болницата!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
И това е частна болница!
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Този свят не съществува от добро..
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
До Дочо 40 Лекарят нали си прави частен кабинет, да си заработи хубави пари от частната си практика! Никой не го спира да прави пари от частна практика. Само че готвачът работи нон стоп по 10-12 часа, вкл. по празници и почивни дни, а лекарят понякога само приказва и изписва парацетамол. Отваря кабинета си 9 сутринта до 12 часа на обяд, а по празници го няма по цял месец. Много завистливи сте били лекарите, искате хората да ви подаряват всичките си пари.
40
10
 
6
 
! Отговори
Дочо преди 13 часа
До Горката женаДокато в Бг заплатата на един готвач е 5000 лева и нагоре, а на един лекар 1600 лева, всички свестни специалисти ще бягат навън, а там ще си останете само ***! И не само лекарите, сестрите са навън съща, инженерите строят по света, а вие си гласувате за бате Боко, Кирчо и Кокорчо!
39
1
 
10
 
! Отговори
Руя преди 14 часа
Безчуствени ***.Нали не е на тях.Такива са навсякъде.
38
7
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 14 часа
Къде прочетохте, че има три деца вече? Пише четвърта бременност, майка ми познава жена със 17 бременности и нито едан успешна
37
6
 
8
 
! Отговори
Горката жена преди 14 часа
С каквато и дума да опиша "лекарите", особено тукашните, ще се се превърне в звездички. Първото дете на майка ми навремето, преди мен, също е било обявено за мъртвородено, но са го убили те, с мързела, некадърността и безчовечността си! Било е живо до последния момент. Тъй като родителите ми са имали намерение и възможности само за едно дете, ако то беше оцеляло, аз щях да бъда пощадена от съществуване на тази проклета земя...
36
13
 
11
 
! Отговори
кат лебарки са преди 15 часа
абе на тази 3 чааавета не й ли стигат?
35
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Щом е 4-о значи Айшето :)))
34
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
При наличието на толкова милиарди в здравната каса ! И накрая да има криза за мед. сестри и лекари ? И да събираме капачки за ковьози?
33
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Като не ви кефят, не ходете на лекар, баси простото племе българско. Щом ходите, ще мълчите, неандерталци
32
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Който посегне на лекар, поне 5 годинки да полежи
31
4
 
41
 
! Отговори
Боко 2013-та преди 15 часа
"Германия изнася коли, България - лекари" Това каза Боко Банкянски, много горд от себе си. А вие продължавайте да гласувате за тиквончо, който съсипа българското здравеопазване.
30
11
 
18
 
! Отговори
Към лекарите преди 15 часа
Ами, затова пък да ви пребиват от бой! Има защо.
29
18
 
11
 
! Отговори
Чичо Ади преди 15 часа
От ромеите е явно. Не е голяма загуба. Имат и пари да си позволят частна болница.