НС не успя да забрани смяната на пола, а какво е "геномен пол"?

Дебатът бе изпъстрен с обиди и вулгаризми
26 сеп 2024 12:23, Стела Стоянова
101
НС не успя да забрани смяната на пола, а какво е "геномен пол"?
Снимка БГНЕС, архив

След кратък дебат, изпълнен с вулгаризми и обиди между партии и коалиции, парламентът все пак отхвърли спорния законопроект на ИТН,  който забранява рекламата и медицинските дейности за смяна на пола до 18-годишна възраст.

В рамките на същия дебат бяха отхвърлени и предложения на ПП-ДБ за изменения в Закона за закрила на детето. Интересното е, че обединението гласува с "въздържал се" за собствените си идеи. Те бяха свързани със защита на децата от ''политическа пропаганда, неистини и предизборни и партийни действия", въвеждат идеята за ''геномен пол" и позволяват смяната на пола на деца, само ако са налице ''животозастрашаващи обствоятелства''. Божидар Божанов пък предложи допълнения към правната уредба по отношение на сексуалните посегателства срещу деца и предложения, свързани със закрила на децата в интернет.

Андрей Чорбанов от ИТН коментира, че текстовете на ПП-ДБ ''са плашещи''. "Излиза, че не мога да коментирам с жена ми как е минал денят ми, защото дъщеря ми може да ни чуе и да разкаже в училище". Чорбанов, който е имунолог, изрази недоумение какво точно означава "геномен пол".

"Възраждане" надминаха себе си в дебата. Депутатът Георги Иванов нарече ПП-ДБ ''пропедофилска коалиция" и че законопроектът им е провокиран от ''нечисти мисли". Забележката от страна на председателя на парламента Рая Назарян не трогна особено националиста, който каза, че няма как да се въздържи, ''когато става въпрос за децата". И добави, че с това предложение дясното обединение оставя вратичка за хора с психични отклонения да инсценират животозастрашаващи обстоятелства, пише "Сега".

След като законопроектът на ИТН не се прие, Тошко Йорданов се обърна към ГЕРБ и гневно заяви, че са в ''зависимост от предишната сглобка'', партиите "ги употребяват евросексуално" и се закани, че ще си понесат последствията.

Когато и предложенията на ПП-ДБ не бяха приети, Йорданов иронично заяви, че е гласувал "за", за да окаже подкрепа на "сексуално неориентирана коалиция", която е загубила и "душевна ориентация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: НСсмяна на пола
Още от Темида
ВКС отложи делото на убиеца от "Соло"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Срам и позор! Пеевски върти цялата държава!
80
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
циркаджии
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Кой, каквото иска да си променя, кой, каквото иска да си слага, не е ваша работа да решавате това, нито да съдите. Българи, неандерталци
78
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Браво, има надежда за България, значи.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Е как да не са хомосексуални педофили като напъват за точно такива закони.
76
2
 
3
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 8 часа
До Денко Сапуна: Имаше отцепродавци в това Народно събрание, но не бяха от Възраждане.
75
0
 
0
 
! Отговори
Това беше преди 8 часа
Приключи и това Народно събрание.
74
4
 
3
 
! Отговори
Каскетя преди 8 часа
А ве как ще забраняват смяната на пола ве, наще рашисти как ще си сменят пола на путинисти ве! Нали вече ще ги броим за хора!
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Казвам ви тези ще направят хомосексуализма задължителен в евросъюза .
72
0
 
6
 
! Отговори
кратко и ясно преди 8 часа
долу ГЕРБ
71
8
 
3
 
! Отговори
Денко Сапуна преди 8 часа
Възраждане са отцепродавци.
70
0
 
2
 
! Отговори
БГ поговорка преди 8 часа
Бойко вика "Дръжте крадеца"
69
1
 
1
 
! Отговори
ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ!!! преди 8 часа
ВАЖНО!!! ПРОЧЕТИ БАВНО!!! Малко по-рано днес в столицата на инициативен комитет, на който са били някои от най-доказаните държавници, като ген. Борисов, ген. Радев, доц. Пеевски, акад. Нинова, д-р Костадинов, хаджи Йорданов и много други видни и допринесли българи е било решено, че нищо и никаквите *** и Кикирчо и Денко Съпуня са вредни за България, а партията им "Продължаваме Грабежа и Измамите", трябва да бъде забранена с указ в Конституцията на Република България. .... ирония, разбира се...
68
2
 
3
 
! Отговори
Има свобода на преди 8 часа
на словото - и на не ми е приятно но не трябва да се забранява. Ако нямаше свобода на словото всички копейки отдавна щяха да са цензурирани и арестувани.
67
0
 
13
 
! Отговори
Гост преди 9 часа
Миналата събота по БТВ в предаването "Тази събота" имаше интервю с ДЕТЕ с "различна" полова ориентация!!!! Това не е пропаганда по националната телевизия? Как може да се допуска такова нещо!!!!???
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Е как ще го забрани в Парламента..... след като веднъж си бърка в левия крачол. Вади го. Проверява колко е твърд и го слага в десния крачол да провери и там каква е далаверата!
65
0
 
7
 
! Отговори
gogo преди 10 часа
подсказаха ви, че ще има дарения, ако оттеглите собстеното си предложение и хоп веднага го изпълнихте! жалки сте!
64
4
 
12
 
! Отговори
Факт! преди 10 часа
Добре че са ИТН там, че да има кой да им казва истината в лицето на тия лицемеери!
63
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Реклама за смяна на пол до 18 г. ДО 18 Г. ?! Какво му е спортното на това. Да не би да искаме да станем като Канада, или някои щати, където може да ти отнемат родителските права, ако не позволиш на детето си да си смени пола.
62
0
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 10 часа
Когато става въпрос да се изпълни такова желание на хлапето, резултатите от което няма да е възможно впоследствие да бъдат коригирани, тогава дори родителитене би трябвало да имат правото да решават дали да се удовлетвори това негово желание. Нека да решава, когато стане пълнолетно. Има логика да взимат такива решения само в случаите, при които нещо трябва да бъде предприето, за да бъде спасен животът на хлапето.