Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!

Шампион стана отборът на Китай
10 авг 2024 17:09, Инна Ангелова
296
Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!
Снимка: LAP.BG

Националният ансамбъл на България не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева събраха 67.800 точки за двете си композиции.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 34.100 точки за съчетанието си с пет обръча, като се наредиха на предпоследно място в класирането. Във втората ротация с лента и топки, „перлите” постигнаха резултат от 33.700 точки.

Вчера ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели първо място в квалификациите, като представи отлично двете си композиции.

Българският отбор показа характер и се вдигна за втората част от финала. Златните момичета бяха без грешки в съчетанието с 3 ленти и 2 топки и получи резултат, който 33.700, който бе най-силен от всички осем ансамбъла. Сборът на България обаче бе 67.800 и остана на 0.300 от този на италианките, които взеха бронзовия медал.

Изненадващ шампион стана ансамбълът на Китай, който бе безгрешен и триумфира с 69.800. На втора позиция се наредиха гимнастичките на Израел с 68.850.

Така България приключва турнирът по художествена гимнастика със сребърен медал на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видях само последното изпълнение. То беше чудесно. Публиката ги аплодира. Поклониха се два пъти. Те спечелиха наградата на публиката !
262
6
 
7
 
! Отговори
лоби преди 1 месец
Вопиюща корупция факт.
261
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако беше точно спорт, нямаше да са с такива облекла. Едно сравнение с класическата музика - там са въведени умишлено черни облекла, за да има цялостен акцент върху музиката. Не казвам, че трябва да са с черно, но панаирджийската шарения не е плюс. Още повече като нещо, което тряябва да е музика, пищи или кънти, като за глухи.
260
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия и Белорусия не бяха допуснати до участие на олимпиадата. Но защо са допуснати Израел които избиха хиляди палестинци.
259
4
 
6
 
! Отговори
брикс преди 1 месец
момичета, когато се направи олимпиада между държавите от Брюксел и вие участвали в нея ще бъдете оценени достойно, а това зрелище на което му викат олимпиада е срам за запада
258
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този снобски и мазохистичен спорт художествената гимнастика дали не е измислен от руснаци?! Така ми се струва и изобщо не ми харесва. Някакво странно съчетание от ритмична гимнастика, синхронно плуване, балет... изобщо миш маш. А гимнастичките ги спукват от тренировки и критики. струва ли си? Най-хубавият спорт е фигурното пързаляне, но там медал няма да видим.
257
11
 
22
 
! Отговори
Хейт преди 1 месец
Единственото позитивно в цялата работа е, че вече журналистите няма да ни пълнят главите със "златните момичета", "диамантените момичета" и подобни глупости. Защото винаги ще им напомняме, че са ни донесли тиквен медал. Та може да ги наричаме "тиквените момичета".
256
4
 
3
 
! Отговори
Сенеката преди 1 месец
Ми така е ....трябват наемници....
255
6
 
14
 
! Отговори
Али Реза преди 1 месец
В подобни спортове, съдиите трябва да се заменят с изкуствен интелект
254
8
 
11
 
! Отговори
Не са мой тип преди 1 месец
Много са слаби имам предвид в кг. Иначе Израел си купи второто място. Нямам обяснение за високата им оценка на ленти. Нашите заслужаваха сребро. Но са кльощави.
253
1
 
5
 
! Отговори
езок и мислене преди 1 месец
Спортът на български все още се казва "художествена" гимнастика. На други езици, не е "художествена". А би трябвало. Може и да не искат. А може и да не могат. Имало е изпълнения с воал, с въженце, без уред. Сега няма. Търсят се по-факирски техники, а не елегантност.
252
6
 
4
 
! Отговори
до 246 преди 1 месец
Вие, които играете художествена гимнастика, за кого играете? За публката, за оценката на съдийките или за да натриете носа на конкуренцията? Ако е последното, както предполагам, на практика излиза буламач. И не се сърдете, като ви се казва. Вие сами сте си го избрали: навремето ансамбълът НЕ беше от 5 човека, от нечетен брой. И сега все още се казва ансамбъл, а не групово изпълнение. Разликата е огромна. Защото Вие търсите да избягате от ансамбловостта,търсите "трудности", които за нас са хаос.
251
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КИТАЙКИТЕ СЕ ТЪРКАЛЯХА ПРАВЕХА КЪЛБЕТА НЯМАХА НИКАКЪВ СИНХРОН НИКАКВА ТРУДНОСТ НЕ ВИДЯХ ДАЖЕ ЕДИН ПИРУЕТ НЕ НАПРАВИХА ТИЧАХА КАТО МУХИ И КАК ТАКА ВЗЕХА ЗЛАТО ЗА МЕН Е НЕОБЯСНИМО И ЗАЩО ВСЯКАКВИ ИЗНИКНАЛИ ОТ НЯКЪДЕ СЕ БУТАХА ТАМ КАТО НЯМАХА КРАСА НЯМАХА ТАЛАНТ НЯМАХА НИЩООООО ТОВА Е ПОЛИТИКА А НЕ СПОРТ ЗАЩО КАТО ЖЕНАТА МЪЖ УХИЛЕН ДО УШИ ЖАЛКО Е ТЪЖНО Е НЕПОЧТЕНО Е
250
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не става от тия не помня някога да са взимали злато на олимпиада
249
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бяха за третото място, но беше нагласено някой да се набута в тройката
248
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БРАВО НА МОМИЧЕТАТА, ЗАСЛУЖАВАХА ЗЛАТОТО! ПОКЛОН!
247
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Журналистите ги притесниха с очаквания за злато! Еее, и съдиите участват! Забравихте.
246
3
 
9
 
! Отговори
112 преди 1 месец
Е то не може само първи. На следващата олимпиада ще спечелят, млади са.
245
6
 
12
 
! Отговори
До 246 преди 1 месец
И Израел допуснаха, където беззащитни деца и цивилни хора.... Двойни стандарти, бих казала.
244
13
 
22
 
! Отговори
така преди 1 месец
Много коментари, малко гледали, а още по-малко разбиращи. Китайките допуснаха неточности, бяха мудни и блудкави. Италианките бяха ужасни - бавни и тромави, адски лесно съчетание - те са параваните. Нашите бяха железни на топки и ленти, което е по-гадното съчетание. На обръчите имаха една грешка. Това си е политкоректна олимпиада. Мъж спечели в бокса, а вие се надявате на честност. Осъден изнасил*** беше допуснат, вие ми говорите за някаква Раева.