Б. Б.: Ром министър? Що пък не!

Да ги вкараме в управлението, призова лидерът на ГЕРБ
5 мар 2009 12:49,
324
Б. Б.: Ром министър? Що пък не!
Снимка: Булфото

Не е изключено в правителството след изборите на висша длъжност да има представител на ромската общност.

Това обяви Бойко Борисов, след като неговата партия подписа меморандум за намерения и общи действия с ромски неправителствени организации.

Ние ще помислим, ако имаме и самостоятелно правителство, дали не може да сложим ром министър, зам.-министри, да ги вкараме директно в управлението, за да отговарят за големи социални групи“, обеща Бойко Борисов.

В документа, наред с останалите цели, е отбелязано, че ГЕРБ и организациите ще работят за включване на роми с необходимо за съответната длъжност образование и квалификация във всички нива на управление на страната.

Не сме обидени от скорошното изказване на Борисов в Чикаго, в което говори за цигани“, казаха представители на сдруженията.

Според Лилия Макавеева от асоциация "Интегро" (Разград) до момента интеграцията на ромите се решава "на парче" и се акцентирало главно върху социалния елемент.

Борисов пък допълни, че интеграцията на ромите не може да стане насила.

Не можеш да интегрираш някого, ако той не желае“, заяви той.

Според него причината за отказа на БСП и ДПС  за избори 2 в 1 е заради "многото различни пръчки, които трябва да се приготвят, за да се мери бюлетината".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
0
 
! Отговори
Badgypsy преди 15 години
...моля Ви, без коментари от рода "не може да бъде интелигентна *** в 00:30 да пише от вкъщи, те ромите нямат net в тях, обикновенно пишат от някоя интернет зала..." Ооо, но моля Ви господа, в кой век си мислите, че живеете, за да ви минава тази глупава мисъл през главата, че ромите не могат да боравят с нета...Ама, че смешно звучи, нали ?А сега, за да ви опровергая, че съм ромка (ах, как можах да забравя аз съм *** във вашите очи ! ) само да Ви кажа: " Si man jekh suno, kalo chavo vast po vast te phirel jekhe parne chaveça"
305
0
 
0
 
! Отговори
Badgypsy преди 15 години
Защо пък не ?! Аз познавам един ром, професор в един от най - реномираните френски университети ( INALCO ) и знае само ...25 езика ! Казва се Marcel Courtiade. Не се залъгвайте и сред ромите има капацитети..., повече отколкото предполагате. ; ))
304
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Нека Сидеров да се коалира с Янев !!!! Човекът(Янев) не само приказва,но и върши нещо !
303
0
 
0
 
! Отговори
атака преди 15 години
В цяла България по нареждане на Първанов 90% от кабелните оператори са спрели излъчването на телевизя СКАТ. Когато попиташ някой служител от някоя кабелна, защо е спряна ти отговарят, че е изтекъл договорът им за разпространение и в момента се водят преговори. Пълни глупости и лъжи, така е от месеци. Мръсен предизборен ход на Гоце. Няма значение на изборите АТАКА ще отвее всички.
302
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
boyko,da ne te hva6ta gripa?da ne vdiga6 temperatura???
301
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Volen!Ataka!!Pobeda!!!
300
0
 
0
 
! Отговори
Хайдутин преди 15 години
Така да даде земя на *** да си направят Държава ! Там ще учат ли ще крадат ли ще копаят царевица , ако ще по 30 деца да си правят ! Българите не ги искат тука , Европа не ги иска , В Италия има Отряди за избиване на *** , в Унгария вече почнаха да ги трепят ! От Днес БГ не насаждайте расова омраза като пишете стати за *** , така само увеличавате омразата на Българите към крадливите *** ---Мирчо *** источи целия държавен резерв, него ще го интегриратели ? Я вземете да го направите министър на Икономиката , или на НАП ще му подхожда и Митницата !
299
0
 
0
 
! Отговори
Boikooo ooooo преди 15 години
i gnusnia 4ovek, dupedavec
298
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
BB e turski ibrik4ia!!!
297
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
вкара си автогол ...
296
0
 
0
 
! Отговори
Смрадове преди 15 години
мизерници ако още малко ви стоят *** и не си почистите ще ви тръшне холера или коремен тиф ама това заслужавате защото и вие сте *** и чакате някой да ви свърши работата мизерна иначе много знаете и сте големи философи педа.лите ви с педа.ли
295
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ МОМЧЕТА ,ВИЕ ОТ НЕБЕТО ЛИ ПАДАТЕ ?В ЛИСТАТА НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ТУКА В БУРГАС ИМА ТУРЦИ В ГЕРБТЕ АТАКА ЗАЩО МИСЛИТЕ ОРЕВАХА ОРТАЛЪКА ЗА ТАЗИ ДЖАМИЯТЕ ТУРЦИТЕ ОТДАВНА СА В ГЕРБ,ПРОСТО НЕ ГО ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА,А СКАТ САМО ГО ДАВАХА И СЕГА ГИ СПРЯХА
294
0
 
0
 
! Отговори
TypaNa преди 15 години
E BIVALI TAKA BORISOV TYRSKO MEKERE
293
0
 
0
 
! Отговори
mi преди 15 години
Измерването на бюлетината може да става и с пръсти,но за тази цел е нужно да знаем в сантиметри и то много точно разстоянието между палците и средният си пръст когато пръстите на ръцете ни са разперени,
292
0
 
0
 
! Отговори
атака преди 15 години
Някой може ли да ми каже какво толкова харесват хората в ГЕРБ, че в момента са първа политическа сила в социологическите проучвания. Явно не са чели предизборната им програма или не виждат какво вършат техните кметове. В Бургас одобриха строежа на нова джамия в град без мюсюлмани. В София ще строят мюсюлмански център без да има нужда от това. Искат приемането на Турция в ЕС/ само *** може да иска такова нещо/, без въобще да са предвидили какви ще са последиците за България. Ако тия от ГЕРБ влязат в парламента, извинявам се за израза, но ще ибат мамата на България в буквалния смисъл. Затова да живее България и само АТАКА и Волен.
291
0
 
0
 
! Отговори
рационален преди 15 години
Волен Сидеров е подставено лице за разединяване на силите на народа в предстоящите избори и разпиляване на гласовете. Той може само да говори, но на практика нещо да е свършил? На думи всеки голям го вади, но делата?? Кога най-после ще се научим да преценяваме хората по делата им, не по празните приказки??? А атакистите да разберат, че само с ругатни и псувни нещата не се оправят.Волен за мен е нов Жорж Ганчев... Оборете ме с факти за свършена работа срещу тройната коалиция, не с лозунги и вулгаризми....
290
0
 
0
 
! Отговори
до-287 преди 15 години
Пендьо така от далече е много лесно да се говори оная работа ли ми държиш в Германия ела и се бори тук да те видя копе.ленце тъпо такива като теб продадоха всичко
289
0
 
0
 
! Отговори
нов атакист преди 15 години
Съжалявам, Бойко, но току що си промених мнението за теб тотално. Няма да гласувам за теб, а за "Атака". Да живее България и Волен.
288
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Постепенно и аз стигам до извода,че от КОАЛИЦИЯ между Атака и РЗС може и да излезе нещо най-после свястно. Желанията им не се различават много,а ако са и родолюбиви,не виждам причина да не съставят способно да въведе ред правителство.
287
0
 
0
 
! Отговори
Bulgarin ot Germania преди 15 години
На следващите избори АТАКА да бъде първа политическа сила, това е във вашите ръце! С тези думи Волен Сидеров се обърна вчера към 20 000 националисти, изпълнили площада пред храма "Св. Александър Невски" в София по повод националния празник на България. Както слънцето сега се показва над този площад, така слънцето на свободата и социалната справедливост ще изгрее над България, ако работим с всички сили за тази свобода, заяви лидерът на АТАКА. Той прогнозира пред патриотите, че предстоят кървави избори, с много фалшификации и купуване на гласове. Тази трудна битка трябва да бъде спечелена от АТАКА, категоричен бе лидерът на патриотите. Приветствам най-големия митинг за последните 20 години, приветствам и най-будната част от българския народ, която сега е тук, каза националистът на хилядите граждани от цялата страна, дошли да отбележат 131 години от Освобождението на България. Пред множеството лидерът на АТАКА говори час и 15 минути. Речта му срещу управляващите бе прекъсвана многократно от скандирания "Долу ДПС" и "Мафия". Да кажат своето "не" на турцизирането и разграбването на България в София пристигнаха патриоти от всички краища на родината. Повече от 200 автобуса и стотици лични автомобили задръстиха улиците край НДК и бул. "Витоша". В 12 часа от пилоните пред НДК шествието на патриотите потегли към храма "Св. Александър Невски". Властта отново бе изпратила полицаи с шлемове да охраняват управляващите от народната "любов". За по-сигурно МВР беше подсигурило и противопожарен автомобил, който да охлажда с водни струи страстите на демонстрантите. Раздрънкан автобус "Чавдар" с униформени беше своеобразен авангард на шествието. Пътниците с полицейски пагони направиха жива верига пред президентството, когато шествието стигна до тази опасна зона. От АТАКА обаче както винаги се справиха блестящо с организацията на масовата проява. Инциденти нямаше, националисти в сигнални жилетки охраняваха колоната. Столичани, присъединете се към нас, призова Волен Сидеров от импровизирана подвижна трибуна, разположена върху камионче. Конструкцията с озвучителна уредба бе обвита с националния трибагреник и емблеми на АТАКА, а журналисти веднага нарекоха колата "воленомобил". Минувачи поздравяваха патриотите, а десетки други им махаха от околните сгради. Пред президентството и сградата на Министерския съвет шествието спря. Пред цитаделите на властта, която не е българска, ние отново искаме оставка", каза Сидеров. Нека управляващите чуят зад тези дебели стени, че не са недосегаеми, чака ги съд и затвор, взриви множеството лидерът на АТАКА. Той припомни, че именно президентът Гоце даде мандат на антиконституционната турска партия ДПС за съставяне на сегашното правителство. Турските мекерета са се скрили, страхуват се от собствения си народ, страхуват се от АТАКА, констатира националистът. Това обаче е народната вълна, няма да ни спрат нито