Б. Б.: Ром министър? Що пък не!

Да ги вкараме в управлението, призова лидерът на ГЕРБ
5 мар 2009 12:49,
324
Б. Б.: Ром министър? Що пък не!
Снимка: Булфото

Не е изключено в правителството след изборите на висша длъжност да има представител на ромската общност.

Това обяви Бойко Борисов, след като неговата партия подписа меморандум за намерения и общи действия с ромски неправителствени организации.

Ние ще помислим, ако имаме и самостоятелно правителство, дали не може да сложим ром министър, зам.-министри, да ги вкараме директно в управлението, за да отговарят за големи социални групи“, обеща Бойко Борисов.

В документа, наред с останалите цели, е отбелязано, че ГЕРБ и организациите ще работят за включване на роми с необходимо за съответната длъжност образование и квалификация във всички нива на управление на страната.

Не сме обидени от скорошното изказване на Борисов в Чикаго, в което говори за цигани“, казаха представители на сдруженията.

Според Лилия Макавеева от асоциация "Интегро" (Разград) до момента интеграцията на ромите се решава "на парче" и се акцентирало главно върху социалния елемент.

Борисов пък допълни, че интеграцията на ромите не може да стане насила.

Не можеш да интегрираш някого, ако той не желае“, заяви той.

Според него причината за отказа на БСП и ДПС  за избори 2 в 1 е заради "многото различни пръчки, които трябва да се приготвят, за да се мери бюлетината".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тр и без това ни смятат за *** по света ,поради манталитета ,сега ще стане по истинско .Циганария ´КЮЧЕКСМЪРДИ И БОЙКО ЦИНГАРЕЛСКИ ПРЕЗИДЕНТ !аре,хоп.хоп ,а на ляво ,а на дясно !
285
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По-долни ко.***.ле.та от модератори.те и авторите на всички тези *** заглавия няма гад.ни расисти сте всички и изтрийте на майките си паметта а не коментарите да ви го на.чу.кам
284
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сбогом бате,сбогом Бойко!
283
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
г-н борисов току що изгуби гласа ми ...
282
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
между Атака и РЗС?
281
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стабилна, независима България, която, използвайки умело географското си местоположение да се стреми да извлича най-доброто за себе си (като държава), използвайки боричканията на силните, но за целта ни е необходима, първо, вътрешна стабилност и второ - политици, обичащи Родината НА ПЪРВО МЯСТО, а чак след това собствените си джобове. То е ясно, че "ако бъркаш в кацата с меда, не може да не си оближеш пръстите", но ако народа живее добре, винаги ще има и за тях.
280
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Говорил съм на времето с Българин, бил в Сантяго де Чили през 70-те години , по времето на пиночет.Събрали всички мъже на градския стадион.Отначало седяли, после станали, защото нямало място, после едни стояли на пейките , а други между пейките.После започнали един по един да ги извикват, и след проверка на документите да ги пускат.На чужденците било наредено за 24 часа да напуснат страната, независимо за какво се намират там.Моя познат напуснал.След време, Пиночет се извини публично за 2000 безследно изчезнали.Но страната се оправила, имало ред и сигурност вече.Били са и още са бедни, но имало ред.Ще трябва да въведем и тука тоя опит, за да се оправи работата!А не да правим *** министри и зам.министри.Турците не бяха толкова крадливо племе преди, а и исляма им забранява да крадат.Даже трябва да дават 1/10 част от имането си на по-бедните.А видяхте какво стана-летящи чинии ще купуват....Представяте ли си на какво ще е способен *** във властта , на който генетично му е заложено да краде, влачи и лъже?Даже най-успелия ***-Чирков го съдиха нещо за далавери в България.Спасението е или Атака, или РЗС на Яни Янев.Гласувайте, братя Българи, ако искате да я има България и за децата Ви!!!
279
0
 
0
 
! Отговори
doc преди 15 години
Аз съм горд че съм българин.Обичам родината но мразя държавата.Аз съм за Русия а не за тъпите американци с промити мозъци,които даже не знаят къде е Бълтария!А Европейския съюз трябва да знае,че без Балканския полуостров и неговата съпротива сега щеше да говори на турски!!!
278
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
за подкрепата!
277
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно ми е как ти виждаш "европейското бъдеще" на България.
276
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей *** и аз съм маЩинен инженер,но за разлика от теб съм грамотен и не ръся лъжи!
275
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз мисля,че не АТАКА е против европейското бъдеще на България,а точно такива мафиотски организации като БСП,ДПС,НДСВ!Не АТАКА получава доклади за тежка корупция и кражби в огромен размер.Получава ги тройната ламя!
274
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Виж какво господин мащинен инженер с диплома 5.50 и два чужди езика! Щом Атака е против Европейското бъдеще на България и за връщането към Русия, тя определено СЪВСЕМ НЕ Е НАЙ-ДОБРОТО ЗА БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА!
273
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Толерантността е до време! Когато са заплашени устоите на Държавата, когато нашата родина България е на път да изчезне, няма място за толерантност! Нямам нищо против да бъда наричан "нетолерантен", "националист", "фашист", "изверг" или каквото друго се сетиш, стига да мога да ЖИВЕЯ СПОКОЙНО В РОДИНАТА СИ, без да се притеснявам, че някой ще пребие, ограби или изнасили децата или съпругата ми, стига да знам, че законите са еднакви за всички и както аз си плащам тока и си дупча билет в градския транспорт, така ще бъде И ЗА ВСЕКИ ДРУГ ГРАЖДАНИН НА ДЪРЖАВАТА.... и още нещо - до всички онези, които твърдят, че поддръжниите на "Атака" са само малограмотни ***: Аз съм магистър - машинен инженер, успехът от дипломата ми за висше образование е 5,50 и говоря 2 чужди езика!"Атака" може и да не е панацеята за България, но е НАЙ-ДОБРОТО, С КОЕТО НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, РАЗПОЛАГАМЕ В МОМЕНТА!
272
0
 
0
 
! Отговори
Мартина преди 15 години
Абе хора ...тоя *** е готов да продаде майка си за пари бе... ЩО ДА НЕ ЛИ !? -Щото това е БЪЛГАРИЯ ,а не ТУРКМЕНИСТАН или МАНГИСТАН... нашите управници са готови да си дадат гъзовете под наем та да ги чукат яко за пари...5 века са ни колили,бесили,набивали на кол ...и пак са били горди дедите ни и не са си оголили врата та да ни посекат тъпите турччуля...а сега какво ,ще дойде някакъв си *** сулио и ще каже на дечицата в Кърджали (не знам дали това все още е в БГ) айде танцувайте на търска музика,че отваряме площадка с наши пари...аз бих му показала един голям среден и да ходи да се гръмне...аз ли съм националистка ,аз ли съм прекалено гордата българка ...не мисля ! Пък и имам още един коментар за статията... аз съм на 18 и следвам международни отношения в Англия...това изказване за българите ,дето били избягали в чужбина ме вбеси просто ! ТАКА: КОГАТО БАТ ВИ БОЙКО ДОЙДЕ И МИ ОСИГУРИ ПЪРВВОКЛАСНО ОБУЧЕНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКО НИВО В БЪЛГАРСКИ УНИЖВЕРСИТЕТ,КОГАТО ОСИГУРИ НА РОДИТЕЛИТЕ МИ СПОКОЙНИ СТАРИНИ,КОГАТО МИ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ ЗА ТОК,ВОДА И ТЕЛЕФОН ,КОГАТО МИ ОСИГУРИ ДОБРО БЪДЕЩЕ И ДОЙДЕ ДА МИ НАЛИВА ПАРИ В СЕМЕЙСТВОТО ЗА ДА ЖИВЕЯ СПОКОЙНО (за бъдеще време става въпрос) ТОГАВА...ПАК ПОВТАРЯМ ТОГАВА ,МОЖЕ ДА ДОЙДЕ И ДА МЕ СЪДИ ,ЗА ТОВА ,ЧЕ АЗ СЪМ ИЗБРАЛА ЧУЖБИНА ЗА СТУДЕНТСТВАНЕ КАКТО СЕ КАЗВА...обичам майка България,но държавата и политиците...от тях ме е ГНУС ,толкова са жалки ...по жалки и от уличните котки дори! Аз "избягах" както казва този толкова "мъдър и смислен" в кавички човек -г-н Бойко Борисов ,в чужбина за да мога да изкарвам достатъчно пари без да въртя наркотици и вериги с "хотели" (както му викат днес) за да изхранвам семейство,родители и мен самата ! Искам да се върна в България ,но ако така продължава да се развиват нещата...горко и на милата ни Родина ,горко и на нас уважаеми съграждани! От мен толкова. Това не е една лична драма,а драма на цял един народ ...колкото по-рано го усъзнаем ,толкова повече време имаме за реакция!
271
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Б.Б. e маймуняк и празодумец
270
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИСКАМ ДА СЪМ РОМ, ИСКАМ ДА СЪМ МИНИСТЪР
269
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Светломире, надежда има, но не и в сегашните политици. Ако искаме Надеждата съвсем да не умре, трябва да изритаме всички от политическата сцена, в това число и Сидеров. Само чисто нови, некорумпирани и кадърни хора могат да помогнат на България. Но сред днешните политици няма такива.
268
0
 
0
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 15 години
имат ли бакарди за министър, ромите ще трябва да спазват закона, нема мърдане ;)
267
0
 
0
 
! Отговори
Светломир преди 15 години
ами то при тая тотална липса на вяра, освен да тръгнем да търсим въже по магазините. Не може човек да не вярва на никого и на нищо. Надеждата умира последна, какото се казва. Надеждата за СПРАВЕДЛИВОСТ и ВЪЗМЕЗДИЕ, въпреки че не сме точно сицилианци.