Шестима около премиера са ясни. Другите – скоро

Бойко Борисов каза имената на още двама министри
20 юли 2009 11:41,
120

Цветан Цветанов - министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС

Вече са ясни шестима от новите министри. Официалното обявяване на структурата и състава на кабинета ще бъде в четвъртък, а гласуването в парламента – за 27 юли.

Каква част от министрите са шестимата, още не може да се каже, защото не е сигурно кои от досегашните министерства се запазват и ще има ли нови.

Към момента се знае кои поемат ключовите постове в кабинета – силовите министерства и финансите.

Министър на вътрешните работи става дясната ръка на Борисов още от времето когато беше главен секретар на МВР – Цветан Цветанов.

Правосъдието поема прокурорката Маргарита Попова, която в момента е говорител на главния прокурор Борис Велчев. Тя оглавяваше и групата, която направи ревизия на прокурорите след напускането на Никола Филчев и изпрати няколко колеги пред съда.

Министър на отбраната ще бъде Николай Младенов. Името на бившия член на СДС и дясна ръка на Надежда Михайлова се местеше от министерство в министерство в медийните спекулации след изборите.

В понеделник Бойко Борисов сложи точка и обяви, че Младенов поема отбраната.

Още след победата на изборите стана ясно името на финансовия министър. Парите на държавата в условията на криза поема Симеон Дянков, в чиято биография влизат Световната банка и научен център в Харвард.

Работил е по кризисните планове на няколко държави.

Най-известният заместник на Борисов в кметството – Йорданка Фандъкова, става министър на образованието. След като няколко години се бори с проблемите на детските градини в столицата, бившата директорка на едно от елитните училища в София минава на национално ниво.

Още преди дни Борисов прекъсна медийните спекулации кой от двамата изявени културни дейци в депутатските листи на ГЕРБ ще седне в министерски стол, като обяви, че това ще е Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
14
 
! Отговори
Левски преди 15 години
Аз съм гражданин на Б-я от турски произход,винаги ДПС и реп..Турция е било всичко за мен, каккто уважаемите българи-патриоти за всичи времена..Моите прадеди и потеклото ни е след 1342г в тези земи из Родопите. (преди офитциалното падане на Б-я под османско владичество-1396)Понеже нацията ни никога не е било злобно,завистно и враждебно настроено към народите из света,бихме се радвали България да поеме към с-прогрес и благоденствие!Бих искал да видя страната ни най-успялата на Балканите и мирол
98
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
??? Вежди Рашидов ???
97
0
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 15 години
Дами и господа , моля за вашите аплодисменти : БКП е отново на власт ! След днешните новини съм сигурен в това.За тези които си мислят че това е промяна ще им кажа само едно : БКП Ви благодаря Би че ви има ! С такива *** , като вас винаги под една или друга форма БКП ще е на власт.
96
0
 
14
 
! Отговори
Комунист преди 15 години
Как ще е умрял комунизмът, като най-върлите комунисти отидоха в ГЕРБ. Справка: Вожда ББ, Цецка, Б. Димитров и още много знайни и незнайни комунистчета.А и толкова хора ги харесват, значи комунизмът е жив.
95
0
 
14
 
! Отговори
Koi преди 15 години
Mrusni komunisti, napravihte durjavata na *** i sega produljavate, KOMUNISMA UMRQ
94
0
 
14
 
! Отговори
андрешко преди 15 години
забравихте ли когато един О*Л*Л*Г*О*Ф*Р*Е*Н Ви цитира текст за някаква си стълба?седни си слаб 2 даже не знаеш автора!за чалга отценките ги пише колежката по музика,но не се надявай...........
93
0
 
14
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 15 години
ПП "Атака" оповести декларация за подкрепа на правителство, съставено от партия ГЕРБ.В нея се посочва: "Партия "Атака" декларира, че подкрепя правителство, съставено от партия ГЕРБ без да участва коалиционно в изпълнителната власт.Партия "Атака" декларира подкрепата си в съответствие на вота на българските избиратели, които пожелаха управляваща партия да бъде партия ГЕРБ.Партия "Атака" подкрепя намеренията на партия ГЕРБ да ревизира политиката и действията на предишните правителства.Партия "Атака" подкрепя намеренията на партия ГЕРБ да предприеме антикризисни мерки във връзка с финансовата криза.Партия "Атака" подкрепя програмните намерения на партия ГЕРБ за стабилизиране на българската икономика и финансовата сфера.Партия "Атака" дава подкрепата си на правителство на партия ГЕРБ, защото българските избиратели пожелаха управлението на ДПС и БСП да отиде в историята и да получат алтернативно управление.Партия "Атака" смята, че изкуствено създаваните спънки в този момент, преди обявяване на кабинета, не са отговорно политическо поведение и призовава политическите сили, които се разграничават от управлението на БСП и ДПС да проявят необходимата за този важен момент отговорност и да уважат вота на българските избиратели.
92
0
 
14
 
! Отговори
андрешко преди 15 години
количествините натрупвания водят то качествени изменения,но никой не може да определи посоката ,бих добавил!или.........революцията изяжда децата си...........
91
0
 
14
 
! Отговори
МаниАка преди 15 години
И така - чети, народе: Министър-председателят е познат на всички!Вицепремиер и министър на финансите - Симеон Дянков /зам.-директор на Световната банка - Вашингтон,САЩ/;Вицепремиер и министър на вътрешните работи - Цветан Цветанов /дясната ръка на Бойко, при Румен Петков напусна МВР заедно с патрона си/; Министър на отбраната - Николай Младенов
90
0
 
14
 
! Отговори
андрешко преди 15 години
и какво се получава,законите които създава някой не важат за всички!на някой това му омръзва и какво си мислите.............приема името андрешко без насилствени да до покръстват!останалата част от тази приказка я оставям на някой умник да я доразкаже.............
89
0
 
14
 
! Отговори
pesho преди 15 години
много добре казано това и трябва да се случи ако не си вършат работата уволение на момента ако няма уволнение да пада правителството нещата трябва да се случват.
88
0
 
14
 
! Отговори
андрешко преди 15 години
всъщност какъв е този дзвер държава?просто пирамида,имахте възможноста да се нагледате на такива!по принцип всеки си мисли,че държавата е нещото което създава правила които всички спазват!така ли е наистина сами си отговорете!!!
87
0
 
14
 
! Отговори
папарак преди 15 години
И аз пожелавам на ГЕРБ много успех. Все пак мутренския бизнес е най-бързо и добре развиващия се у нас.
86
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Boiko, Boiko.......Stanishev bil " M E K"( ne che ne e) a kakva e tazi Ameba Nikolai Mladenov???? Tova momchence v koe podelenie e slujilo? ili e ot modernite manageri?
85
0
 
14
 
! Отговори
Стария преди 15 години
Pesho, дано си прав! Но в библията пише : по делата ще ги познаеш. По-лесно е един добър човек да стане лош, отколкото лош човек - добър. Затова подлагай всяка стъпка на ББ на оценка и ако не оправдае доверието ти , не чакай както при царя и сергей , а излез и се бори за твоята България.
84
0
 
14
 
! Отговори
pesho преди 15 години
хаха то е в рамките на шегата, но си е чистата истина да правиш държава в държавата е много по трудно отколкото да управляваш самата държава, а за спотистите си напълно прав. Българина трябва да си смени поведението от "на мен ми се пречи аз ще преча" на "на мен ми се помага и аз ще помагам" само това ако стане всичко ще ни е на 6 защото България нито е бедна нито българите сме некадърни камо ли *** даже сме много по оправни от повечето западно европейци!!!!!!
83
0
 
14
 
! Отговори
Стария преди 15 години
Тези хора, които са се занимавали със спорт, може и непрофесионално придобиват следните качества: борбеност, воля за победа, режим, организираност, дисциплина и т.н. Всички тези качества са в основата на лоялния бизнес и затова голяма част от спортистите, макар и без специално образование имат бизнес-успехи. В рамките на шегата- вземете например ББ.
82
0
 
14
 
! Отговори
pesho преди 15 години
общественото мнение вече стана ясно няма смисъл да го гледаме на ново защото то не е никак разочароващо нито за подръжниците на партията нито за членовете и. Съгласен съм, че не всички хора които избрахме са перфектните но те ще дадат всичко на което са способни защото вече нямат друг избор. Бойко Борисов не е малумен и много добре знае, че хората го гледат и при най-малките нередности ще хвърчат глави а също и ЕС също следи така, че мърдане няма
81
0
 
14
 
! Отговори
pesho преди 15 години
вчера гледах малка част от сблъсък и там имаше един гей които каза че стортистите са *** което не е така да голяма част от тях може би не са били перфектни в училище но това не означава, че всички спортисти са малумни и не става за нищо друго. Моля те обясни ми как много футболисти стават трениори мениджъри и успяват и си вършат съвестно работата и резултатите са на лице.Аз не съм активен спортист но все пак знам, че те има изградено чувство за отговорност и режим на работа така.
80
0
 
14
 
! Отговори
Стария преди 15 години
Стана ясно, че долорес арсенова ще стане министър на екологията. Браво! Тя работи за екологията само в собствен интерес досега. Елате да видите нейния екологичен палат на Св.Стефан край Созопол и нейните обноски от яхтата към местните рибари, които и се пречкат на пътя в морето. Май ще я караме със старите ........... в бардака. Първото ми разочарование! Дано хората на ББ четат коментарите и да осъзнават какво е общественото мнение. Иначе пак ще се окаже, че сме излъгани.