Шестима около премиера са ясни. Другите – скоро

Бойко Борисов каза имената на още двама министри
20 юли 2009 11:41,
120

Цветан Цветанов - министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС

Вече са ясни шестима от новите министри. Официалното обявяване на структурата и състава на кабинета ще бъде в четвъртък, а гласуването в парламента – за 27 юли.

Каква част от министрите са шестимата, още не може да се каже, защото не е сигурно кои от досегашните министерства се запазват и ще има ли нови.

Към момента се знае кои поемат ключовите постове в кабинета – силовите министерства и финансите.

Министър на вътрешните работи става дясната ръка на Борисов още от времето когато беше главен секретар на МВР – Цветан Цветанов.

Правосъдието поема прокурорката Маргарита Попова, която в момента е говорител на главния прокурор Борис Велчев. Тя оглавяваше и групата, която направи ревизия на прокурорите след напускането на Никола Филчев и изпрати няколко колеги пред съда.

Министър на отбраната ще бъде Николай Младенов. Името на бившия член на СДС и дясна ръка на Надежда Михайлова се местеше от министерство в министерство в медийните спекулации след изборите.

В понеделник Бойко Борисов сложи точка и обяви, че Младенов поема отбраната.

Още след победата на изборите стана ясно името на финансовия министър. Парите на държавата в условията на криза поема Симеон Дянков, в чиято биография влизат Световната банка и научен център в Харвард.

Работил е по кризисните планове на няколко държави.

Най-известният заместник на Борисов в кметството – Йорданка Фандъкова, става министър на образованието. След като няколко години се бори с проблемите на детските градини в столицата, бившата директорка на едно от елитните училища в София минава на национално ниво.

Още преди дни Борисов прекъсна медийните спекулации кой от двамата изявени културни дейци в депутатските листи на ГЕРБ ще седне в министерски стол, като обяви, че това ще е Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
14
 
! Отговори
pesho преди 15 години
добре кажи ми моля те какво искаш да е работил министъра на образованието мениджър на комбинат за обработка на месо ли ? Хората се градят като личности с работа а не с говорене. И това, че спортистите са *** е просто мит. Моля ви не говорете лоши неща за цели маси от хора. Това, че сме стигнали дъното е ясно, но само с коментиране нищо няма да постигнем.
78
0
 
14
 
! Отговори
съратник преди 15 години
Помниш ли, Бойко, колко лесно беше, когато бяхме охранители? Минавахме по обектите и предлагахме: "Искаш ли ние да те охраняваме, или предпочиташ магазина ти довечера случайно да се самозапали?" Нямаше кой да ни откаже!
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ами от тук не се вижда да е крал..а че е печелил с ум...
76
0
 
14
 
! Отговори
андрешко преди 15 години
Tor представлява технологично софтуерно средство, чрез което можете да останете анонимен в Интернет за определени услуги и при определени условия. Tor е начин да затрудните и попречите да бъдат събирани трафични данни за вас от вашите доставчици на услуги, да прикриете сайтовете които посещавате и още няколко неща. При това използването на Tor е напълно законно и съществуването му се подкрепя от редица организации, защитаващи гражданските права online, свободата и правото на анонимност в мрежата. Tor е вид технологична противоотрова, в отговор на все по-наглия политически и законодателен натиск за ограничаване на Интернет.Tor е софтуер с отворен код и работи чрез мрежа от временни тунели, която по случаен път препредава данните обменяни между вашия компютър и например сайт, който разглеждате в момента. Мрежата е разпръсната, динамична и анонимна и никоя междинна точка в нея не знае нищо повече от това от коя предна междинна точка идва информацията и към коя друга междинна точка да я предаде, но не и крайната или началната дестинация. Трафикът между възлите е криптиран. И всеки изграден от случайни междинни точки път може да се използва само от серия заявки за определено време, след което за последващите се изгражда нова случайна верига. Тази техника има разбира се, технически ограничения, но реално може да се ползва за всяка мрежова услуга, която може да ползва SOCKS.Повече можете да прочетете в частта от превода на оригиналната документация на Tor, Ще последват и инструкции как да използвате Tor за различни операционни системи. А ако английският не ви затруднява първоизточникът е сайтът на Tor. Всичко публикувано там, съответно и българският превод е под условията на Creative Commons Attribution, позволяващ свободното разпространение и ще бъде чудесно ако го популяризирате.
75
0
 
14
 
! Отговори
андрешко преди 15 години
ей тъпан,кажи на нашта мутра да ми вдигне заплатата,че ще продължа да те оплювам с факти!
74
0
 
14
 
! Отговори
Bg преди 15 години
Do ""Nqma ime""Ami tezi koito biaha mnogo umni i mnogo obrazovani do kakvo ni dokaraha-do masova mizeria.Nedei da barza6 da plue6.Ti si tipi4en predstavitel na hora s ograni4eno saznanie,4ieto udovolstvie se sastoi samo v pluene na vsi4ko jivo i nejivo po patia.Po-dobre si napravi edna **kia,poviarvai po-dobre 6te se po4ustva6-izpraznen i oblek4en
73
0
 
14
 
! Отговори
Nqma ime преди 15 години
Da vidite sega shto e to upravlenie na mutri i maloumni negramotnici!! Ministur na vutreshnite raboti - tup sportist! Ministur na obrazovanieto - nachalnka uchitelka!! Ministur na regionalnoto razvitie - nai-golqmata mutra v Bulgariq - Rosen Plevneliev! E tova e kraqt veche ,po- zle nqma kak da stane!!
72
0
 
14
 
! Отговори
hahaha преди 15 години
защото не е похапвал министерски кюфтета...........сега остава да изкара на плаца цялото МВР и да им направи строева подготовка!на гащници са превърнали с тези ланци и бръснати тикви!с какво ги угояват там у МВР -то...................аман от милиционерски мутри!
71
0
 
14
 
! Отговори
Мърморков до Мери преди 15 години
Расате е храненик на БСП и коалиция доколкото АТАКА ако не знаеш да ти кажа че Сидеров има издателска къща а така също предполагам че помощ има и от СКАТ инвест . Предполагам имат и други проверени източници . Все пак АТАКА е единствената истинска партия .
70
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Цветан Цветанов - министър на вътрешните работи- кой му е стоматолога? Много хубави зъбки има този човек. "Оградата" му е много равна и беличка.
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Започва да ме дразни тази истерия ще ви кажа кой ще е министър, няма да ви кажа сега чакайте, не чакайте ще трябва да говоря няма да говоря аз така съм решил. А, бе хубава работа ама нашенска. Некой трябва да се прави на интересен и да тичат медиите по него.
68
0
 
14
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
От твоята уста - в божиите уши!
67
0
 
14
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
Аамед Доган ша сеи тутун балабар с останалите *** и памаци, дъ му дойде акъла в кафата!
66
0
 
14
 
! Отговори
Трендафил Акациев преди 15 години
На 59 и 60............................Плачи Мартинчо - Костов е невинен,че Бойко няма да ви пусне на държавно виме.И няма да сте вие на България спасителина тънки сметки и на коалиции ценители.
65
0
 
14
 
! Отговори
ангелче преди 15 години
Илинден е. На този ден възрастните (ББ) разказват приказки.
64
0
 
14
 
! Отговори
................. преди 15 години
Проектът "Ран-Ът" (1990 г.)- подготовка на гибелта на българската икономикаАвтор: админЧетвъртък, 22 Януари 2009г. 23:08ч.НАЧАЛОТО НА ПЪРВАТА СТУДЕНА ВОЙНААлън Фостър Дълес( Allen Foster Dulles) известен и с името(Allen Welsh Dulles)-заявява на учредяването на ЦРУ 1945 г. , като тези негови думи стават доктрина на Студената война, започната две години по късно-от 1947 г.:"Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици... наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ - руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата - всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството - с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене - всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел...честност порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото... Простащина и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ - всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става... Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за *** на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".ВТОРАТА СТУДЕНА ВОЙНАСлед разпадането на сиц.системата в Източна Европа след 1989 г. САЩ започна Втората студена война като "модерира" по свой опит и подобие създаващите се нови политически елити на "младите демокрации" в Източна Европа и ги направи добра играчка в техни ръце за провеждане политиката на САЩ в Европа"Разединяване Европа на две, за "Слаб ЕС"и не позволи сътрудничество между ЕС и Русия".През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър почти повтори думите на Алън Фостър Дълес и заяви пред техния конгрес:Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив.(Как САЩ успя да моделира източноевропейските млади демокрации и защо западноевропейските стари демокрации, достигнали най- високо развития демократичен модел в света, спрямо който американската демокрация се намира в "юношеска възраст", не помогнаха на източноевропейците в техния начален път на демокрация "Идея за България" възнамерява да разкаже в специален анализ в страниците на настоящия сайт)1990 г.- БЪЛГАРИЯ И НАЧАЛОТО НА УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКАСлед избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-*** специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм". Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.Интересно е да се знае, че докладът по Проекта Ран-Ът е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите.При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.Това е практическият план по който се провежда разорението на България от всички правителства от 1990 г. до днес. Без да се запознае с този фундаментален документ, българинът няма как да разбере света около с си и епохата в която живее. Той е изработен по поръчка на превратаджиите от 10 ноември 1989 г. от Националната търговска камара на САЩ, в тайна от целия български народ. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва у нас. Това е най-стриктно спазвания документ в България от 1990 г. до днес.Става дума за един проект за прехода към пазарна икономика в България. Това само по с си не го прави престъпен. Престъплението се състои в методите и средствата, заложени в него за постигане на целтаБлагодарение на проекта Ран-Ът сега българската икономика е в руини и България е върната със 100 години назад в своето развитие, унищожени са всички социални завоевания на народа ни, добити с толкова труд и лишения, нацията измира и се топи интелектуалния й и културен потенциал, а богатите стават все по-нагли и отчуждени от болката и страданието на народа...Идея за България предоставя на вашето внимание и един видеоклип, където описан на кратко плана на САЩ за съсипването и ограбването на България. Клипът не е правен от нас, неизвестни ни са и създателите му. Клипът е майсторски направен, личи високо ниво на екипа създатели, музиката е много подходяща и добре подбрана.МНЕНИЕ НА "ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" ЗА "ПЛАНА РАН ЪТ" И ПРЕДЛАГАНИЯ ВИДЕОКЛИППланът "Ран Ът" води България по стъпките на неолибералния англосаксонски(на САЩ и Англия) обществен, икономически, социален и демократичен модел на управление на държавата, с изхвърляне държавата от всякъде, с липса в нея на социални функции и ясно разделение на обществото на класи и социални слоеве, отдалечава България от по-високо демократичния и високо развит социален модел на страните от континентална Европа с равнопоставеност в обществото и продължаващи да живеят и в 21 век под въздействието на идеите на Първата и Втора Френска революция-18 и 19 век.НО, тъй като българското общество е далеч по-бедно от англосаксонците, няма техните финансови възможности, реализацията на "планът Ран Ът" прави България и българите още по-бедни, отрича правото да се образоват и лекуват равнопоставено в обществото, отрича възможността за равен шанс на всеки гражданин в бизнеса и обществените процеси с помощта на държавата, както е в другата Европа и води българското общество към недоразвития американски модел на демокрация, намиращ се в "юношеска възраст" спрямо "зрялата възраст" на демократичния модел на западноеворпейските развити страни и демокрации от континентална Европа.Освен това "планът Ран Ът" развърза ръцете на новосъздалата се политическа класа в България след 1989 г. моделирана от САЩ, с най-мафиотски методи да заграби държавната собственост и да се *** в нова и престъпна олигархия, с цената на живота на няколко милиона българи."Идея за България" НЕ е изцяло съгласна със съдържанието на клипа и особено с изводите, които се правят нак. Считаме, че описанието на плана и главите герои в него са представени реалистично, но не и бъдещето на българския народ.То е обрисувано много песимистично и ЕС и Европа се представят за врагове.Това не може да бъде реалното бъдеще на България. Човешката история има богат опит и предлага хиляди решения, специално в най-новата ни история.Въпросът е да се познава историята на човечеството добре, най-важното от историята на Европа, в която живеем и да черпим идеи от там с пълни шепи.Развита Европа е достигнала най-големите върхове в Света по отношение на обществено развитие и модел на демокрацията си- реалната/истинката демокрация, за разлика от фасадната/ представителна демокрация на САЩ - намиращи се в съотношение "юноша" ( на САЩ)и "възрастен" (на Европа).България е в Европа и ние трябва да следваме Европейския обществен модел в своето развитие, за да спрем прилагането на "Ран Ът" у нас и ликвидираме последиците му."Идея за България" предлага в своята програма решение за бъдещето на България на базата на европейския континентален и най-развит демократичен модел в Света за управления на държавата, този на РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ и с дълбокото му познаване е развило мащабна практическа ПРОГРАМА за бъдещето на България с 50 години напред.Ние вярваме дълбоко, че страна като нашата България, с най-старата държавност в Европа, оцеляла в своето дълго 1300 историческо и държавно развитие, има бъдеще!Благодарим на създателите на видео клипа за прекрасното преживяване!!!!!Като кликнете долния линк ще видите видеоклипа, пуснете си звука и приятно гледане:./play:76a22e95Същият филм в по- добро качество на широк екран ще видите във видео плейъра в нашия сайт.Потърсете филма в менюто на видеото"Проектът Ран Ът", след това натиснете срелката за да започне филма и за да го гледате на широк екран, натиснете черния бутон на екрана.Приятно гледане!ЕТО И САМИЯТ "ПЛАН РАН- ЪТ", КОЙТО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ ВЪВ ВИД НА ДОКЛАД, ИЗНЕСЕН ОТ АНДРЕЙ ЛУКАНОВ 1990 Г.:ДОКЛАДвърхупроекта за икономическирастеж и преход къмпазарна икономика вБългарияПодготвен отФондацията на Националната Камара на САЩзаНародна Република БългарияРъководство и редактиране:Ричард Ран, САЩРоналд Ът, САЩNational Chamber Foundation1615 H Street, NW.Washington, DC 20062, USAще го прочетете, като натиснете ТУКСледвайте указанията на стрелката НАПРЕДпрепечтано от .bgsviat.narod.ru/
63
0
 
14
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
За Аамед Дооган нема ли да се намери некой пост у новия министърски саъвет.
62
0
 
14
 
! Отговори
................. преди 15 години
Проектът "Ран-Ът" (1990 г.)- подготовка на гибелта на българската икономикаАвтор: админЧетвъртък, 22 Януари 2009г. 23:08ч.НАЧАЛОТО НА ПЪРВАТА СТУДЕНА ВОЙНААлън Фостър Дълес( Allen Foster Dulles) известен и с името(Allen Welsh Dulles)-заявява на учредяването на ЦРУ 1945 г. , като тези негови думи стават доктрина на Студената война, започната две години по късно-от 1947 г.:"Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици... наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ - руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата - всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството - с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене - всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел...честност порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото... Простащина и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ - всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става... Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за *** на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".ВТОРАТА СТУДЕНА ВОЙНАСлед разпадането на сиц.системата в Източна Европа след 1989 г. САЩ започна Втората студена война като "модерира" по свой опит и подобие създаващите се нови политически елити на "младите демокрации" в Източна Европа и ги направи добра играчка в техни ръце за провеждане политиката на САЩ в Европа"Разединяване Европа на две, за "Слаб ЕС"и не позволи сътрудничество между ЕС и Русия".През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър почти повтори думите на Алън Фостър Дълес и заяви пред техния конгрес:Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив.(Как САЩ успя да моделира източноевропейските млади демокрации и защо западноевропейските стари демокрации, достигнали най- високо развития демократичен модел в света, спрямо който американската демокрация се намира в "юношеска възраст", не помогнаха на източноевропейците в техния начален път на демокрация "Идея за България" възнамерява да разкаже в специален анализ в страниците на настоящия сайт)1990 г.- БЪЛГАРИЯ И НАЧАЛОТО НА УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКАСлед избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-*** специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм". Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.Интересно е да се знае, че докладът по Проекта Ран-Ът е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите.При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.Това е практическият план по който се провежда разорението на България от всички правителства от 1990 г. до днес. Без да се запознае с този фундаментален документ, българинът няма как да разбере света около с си и епохата в която живее. Той е изработен по поръчка на превратаджиите от 10 ноември 1989 г. от Националната търговска камара на САЩ, в тайна от целия български народ. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва у нас. Това е най-стриктно спазвания документ в България от 1990 г. до днес.Става дума за един проект за прехода към пазарна икономика в България. Това само по с си не го прави престъпен. Престъплението се състои в методите и средствата, заложени в него за постигане на целтаБлагодарение на проекта Ран-Ът сега българската икономика е в руини и България е върната със 100 години назад в своето развитие, унищожени са всички социални завоевания на народа ни, добити с толкова труд и лишения, нацията измира и се топи интелектуалния й и културен потенциал, а богатите стават все по-нагли и отчуждени от болката и страданието на народа...Идея за България предоставя на вашето внимание и един видеоклип, където описан на кратко плана на САЩ за съсипването и ограбването на България. Клипът не е правен от нас, неизвестни ни са и създателите му. Клипът е майсторски направен, личи високо ниво на екипа създатели, музиката е много подходяща и добре подбрана.МНЕНИЕ НА "ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" ЗА "ПЛАНА РАН ЪТ" И ПРЕДЛАГАНИЯ ВИДЕОКЛИППланът "Ран Ът" води България по стъпките на неолибералния англосаксонски(на САЩ и Англия) обществен, икономически, социален и демократичен модел на управление на държавата, с изхвърляне държавата от всякъде, с липса в нея на социални функции и ясно разделение на обществото на класи и социални слоеве, отдалечава България от по-високо демократичния и високо развит социален модел на страните от континентална Европа с равнопоставеност в обществото и продължаващи да живеят и в 21 век под въздействието на идеите на Първата и Втора Френска революция-18 и 19 век.НО, тъй като българското общество е далеч по-бедно от англосаксонците, няма техните финансови възможности, реализацията на "планът Ран Ът" прави България и българите още по-бедни, отрича правото да се образоват и лекуват равнопоставено в обществото, отрича възможността за равен шанс на всеки гражданин в бизнеса и обществените процеси с помощта на държавата, както е в другата Европа и води българското общество към недоразвития американски модел на демокрация, намиращ се в "юношеска възраст" спрямо "зрялата възраст" на демократичния модел на западноеворпейските развити страни и демокрации от континентална Европа.Освен това "планът Ран Ът" развърза ръцете на новосъздалата се политическа класа в България след 1989 г. моделирана от САЩ, с най-мафиотски методи да заграби държавната собственост и да се *** в нова и престъпна олигархия, с цената на живота на няколко милиона българи."Идея за България" НЕ е изцяло съгласна със съдържанието на клипа и особено с изводите, които се правят нак. Считаме, че описанието на плана и главите герои в него са представени реалистично, но не и бъдещето на българския народ.То е обрисувано много песимистично и ЕС и Европа се представят за врагове.Това не може да бъде реалното бъдеще на България. Човешката история има богат опит и предлага хиляди решения, специално в най-новата ни история.Въпросът е да се познава историята на човечеството добре, най-важното от историята на Европа, в която живеем и да черпим идеи от там с пълни шепи.Развита Европа е достигнала най-големите върхове в Света по отношение на обществено развитие и модел на демокрацията си- реалната/истинката демокрация, за разлика от фасадната/ представителна демокрация на САЩ - намиращи се в съотношение "юноша" ( на САЩ)и "възрастен" (на Европа).България е в Европа и ние трябва да следваме Европейския обществен модел в своето развитие, за да спрем прилагането на "Ран Ът" у нас и ликвидираме последиците му."Идея за България" предлага в своята програма решение за бъдещето на България на базата на европейския континентален и най-развит демократичен модел в Света за управления на държавата, този на РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ и с дълбокото му познаване е развило мащабна практическа ПРОГРАМА за бъдещето на България с 50 години напред.Ние вярваме дълбоко, че страна като нашата България, с най-старата държавност в Европа, оцеляла в своето дълго 1300 историческо и държавно развитие, има бъдеще!Благодарим на създателите на видео клипа за прекрасното преживяване!!!!!Като кликнете долния линк ще видите видеоклипа, пуснете си звука и приятно гледане:./play:76a22e95Същият филм в по- добро качество на широк екран ще видите във видео плейъра в нашия сайт.Потърсете филма в менюто на видеото"Проектът Ран Ът", след това натиснете срелката за да започне филма и за да го гледате на широк екран, натиснете черния бутон на екрана.Приятно гледане!ЕТО И САМИЯТ "ПЛАН РАН- ЪТ", КОЙТО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ ВЪВ ВИД НА ДОКЛАД, ИЗНЕСЕН ОТ АНДРЕЙ ЛУКАНОВ 1990 Г.:ДОКЛАДвърхупроекта за икономическирастеж и преход къмпазарна икономика вБългарияПодготвен отФондацията на Националната Камара на САЩзаНародна Република БългарияРъководство и редактиране:Ричард Ран, САЩРоналд Ът, САЩNational Chamber Foundation1615 H Street, NW.Washington, DC 20062, USAще го прочетете, като натиснете ТУКСледвайте указанията на стрелката НАПРЕДпрепечтано от .bgsviat.narod.ru/
61
0
 
14
 
! Отговори
kdr преди 15 години
Поредния рекет на мръсника Костов! България отново беше съкрушена от неговите действия. ´Обществото плаче, то е болно. Костов насади това състояние, въпреки усилията на Станишев и това правителство да се подобрят нещата в страната.
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ооооооо, 100% Костов е виновен.