Правителствените самолети отиват на прокурор

Кабинетът "Борисов" разваля сделката за двата ербъса
5 авг 2009 14:11,
83
Правителствените самолети отиват на прокурор
Снимка: БГНЕС

 

"Ще бъде развален договорът за закупуване на двата правителствени самолета Ербъс А319", съобщи министърът на транспорта Александър Цветков.

Анализ на договора е показал, че той е неизгоден за страната и има и нарушения в процедурата за обществена поръчка, затова сделката ще бъде изпратена в прокуратурата.

Според министъра машините, които кабинетът "Станишев" реши да купи, не отговарят на техническите характеристики и са прекалено скъпи за втора употреба.

"Транспортното министерство няма пари да плати следващата вноска по лизинга, която трябва да бъде внесена в петък и е в размер на 2,8 млн. лв.", каза Цветков.

Още по темата

По думите му е необходимо е да бъде направен правен анализ по отношение на възможните санкции и неустойки, които ще трябва да плати България.

Цената на всеки от самолетите е 44,2 млн. долара, като лизинговата схема е за 5 години и включва вноски по придобиване на самолетите и такси за обслужване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
два, два моля ти се поръчали! що не поръчахте за всеки депутат по 1 самолет! Станишееевввввв изродеееееАз и хвърчило не бих им дал!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
това беше една от последните меееко казано изцепки на станимишката добре правят сегашните ,че развалят тази безумна глупост