След цигарите министър Дянков подхвана и пиячката

Акцизът върху алкохола скача с 15% от догодина
6 окт 2009 13:48,
269
След цигарите министър Дянков подхвана и пиячката
Снимка: Булфото

След като финасист №1 на държавата подложи пушачите на тютюнев геноцид от 2010, сега предложи и акцизът върху алкохола да бъде увеличен с 15% .

С вдигането на налога върху спиртните напитки приходите в бюджета ще са над 60 млн. лв. допълнително, каза той.

Още по темата

Министър Дянков предлага тези пари да бъдат вкарани в здравеопазването и в развитието на спорта.

„Около 130-те млн. лв. от увеличаването на акциза на цигарите ще бъдат предоставени на министъра на здравеопазването и той ще реши какви ще са приоритетите“, зарече се министърът.

Дянков обясни, че ще е добре тези пари да се използват за лекуването на болестите, при които тютюнопушенето има пряк негативен ефект, като астмата.

Финансовият министър каза още, че допълнително 600 милиона лева ще бъдат необходими за здравеопазване през следващата година, с които в момента обаче бюджетът не разполага.

Според него законопроектът за здравното осигуряване предполага повече финансиране и това налага да се мисли за оптимизация на броя и типа болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
0
 
! Отговори
Дървоедянков преди 14 години
Дянков иска насила да стимулира контрабандата на цигари и производството на домашен алкохол, след като след последното увеличение на акцизите на цигарите и алкохола, увеличението в приходите беше символично. Всеки данък си има оптимална стойност, при която събираемостта е най-висока. В България почти всички данъци са превишили тази стойност, тъй като съотношението на доходите към данъците е в пъти по-негативно, отколкото в нормалните държави. Зубрача Дянков е чел някви книжки, но не докрай
238
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Сега не е лошо и кмет от герб да си изберем, та да вдигне всички възможни данъци и такси в София"..............
237
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
халал да тиса бате. взими си ги дома и там сиги търпи
236
0
 
0
 
! Отговори
drug преди 14 години
до БББь @231Колко още малко- още 20 години ли?Та нас вече няма да ни има!
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ба 20 години все леваци избираме.
234
0
 
0
 
! Отговори
МИМ преди 14 години
А МОЖЕ ЛИ АЗ НЕГО ДА ГО ПОДХВАНА
233
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
на бой и е..н трудно се трае. но нии си ги избрахме. ще викаме, че ние кеф да ни го завират.
232
0
 
0
 
! Отговори
wapbabalubop преди 14 години
Ако направят алкохола скъп и спрът безплатното порно ще настане революция..
231
0
 
0
 
! Отговори
БББь преди 14 години
бЛАГОДАРЕНИЕ НА герб УТРЕ ЩЕ живеем по добре, стига се упреквали ББ, СД , ЦЦ е др.Какво искате благоденствие без труд. Не може така само да се оплакваме и други да са ни виновни. Потърпете още малко.
230
0
 
0
 
! Отговори
тютюнджия преди 14 години
Тоя Мони сигурно не помни гладната 1997 г. Тогава пушехме домашно надробен тютюн и оцеляхме.Но Виденов си отиде.Българинът не прощава никому.Той е злопаметен.
229
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
няма да се вдигнат никакви приходи за хазната. ще се зарадват само контрабандистите. нямаме силни митници, нито полиция, нито данъчни,който да се борят ефективно с т.нар. "сивата икономика". следователно този който предлага мярката има дял от "черния пазар".
228
0
 
0
 
! Отговори
Той преди 14 години
да сложим акциз и на въздуха. какво ще кажеш Монка?
227
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Б.Борисов и Дянков са хора които са финансово задоволени и никога не са се лишавали от нищо и затова те не могат да осъзнаят как ще се отрази на обикновения българин вдигането на акциза.
226
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Днес се сбогувах с едни мои много близки приятели - момче и момиче, които вече напълно отчаяни, емигрират за Канада - ГЕРБЕРИ МРЪСНИ, ВИЕ СТЕ ОТГОВОРНИ !!! БОЙКО, ДЯНКОВ, БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИТЕ !!!
225
0
 
0
 
! Отговори
1234 преди 14 години
taka e pravilno v evropa e taka triabva i v bg da e taka ,kato iskate pari ste evropeici a kato triabva da davate ne a? :D
224
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
220 - осъзнали се със закъснение? Мнозина ще се осъзнаят, най-накрая - ама на българинът умът му винаги идва късно. Много ясно, че ще вдигат всичко, за да издоят за последно изстрадалият народ !!! Много ясно, че няма да гонят крадците от предната власт, защото и те смятат да крадат на свой ред !!! Много ясно, че няма да отнемат привилегиите на ***, защото кой ще гласува после за ГЕРБ срещу едно кебабче? НАРОДЕ ***, ЗАЩО НЕ ГЛАСУВА ЗА АТАКА ?!? Или за РЗС или БНС ????
223
0
 
0
 
! Отговори
селския цар преди 14 години
ГЕРБ безцеремонно посегна на цигарите, на ракийката, на пенсионирането и на едноличните търговци, т.е. бръкна дълбоко в джоба на 80% от обикновените хора....а не направи нищо срещу крадците-хотелиери, строители, брокери и т.н.......оооо, това не можем да ти го простим бат Бойко, до тук бяхме, айде ШУТааааааааааааааааа
222
0
 
0
 
! Отговори
Boyko преди 14 години
ГЕРБ - най-голямото недоразумение в българската политика. Дори преди НДСВ.
221
0
 
0
 
! Отговори
321 преди 14 години
Това е решението за здрава нация, а не Дянковите глупости : http://bgjokes.com/gotini-istorii/istoria/192/gledane-jenski-udyljava-jivota-myjete-godini/
220
0
 
0
 
! Отговори
asdf преди 14 години
Гласувах за Вас господа от ГЕРБ и сгреших много!Та Вие нищо не правите! Само вдигате акцизи и дотам!Цялата пара отиде в свирката! Един ден говорите едно, на другия ден обратното!Опитвате се да отупате народа като брашнен чувал! Та какво е виновен този народ, че някой преди Вас е крал? Сега се опитвате с акцизи и данъци да закърпвате положението пак за сметка на този народ!Потърсихте ли виновните? Осъдихте ли ги? Докога мислите, че народа ще Ви вярва?