След цигарите министър Дянков подхвана и пиячката

Акцизът върху алкохола скача с 15% от догодина
6 окт 2009 13:48,
269
След цигарите министър Дянков подхвана и пиячката
Снимка: Булфото

След като финасист №1 на държавата подложи пушачите на тютюнев геноцид от 2010, сега предложи и акцизът върху алкохола да бъде увеличен с 15% .

С вдигането на налога върху спиртните напитки приходите в бюджета ще са над 60 млн. лв. допълнително, каза той.

Още по темата

Министър Дянков предлага тези пари да бъдат вкарани в здравеопазването и в развитието на спорта.

„Около 130-те млн. лв. от увеличаването на акциза на цигарите ще бъдат предоставени на министъра на здравеопазването и той ще реши какви ще са приоритетите“, зарече се министърът.

Дянков обясни, че ще е добре тези пари да се използват за лекуването на болестите, при които тютюнопушенето има пряк негативен ефект, като астмата.

Финансовият министър каза още, че допълнително 600 милиона лева ще бъдат необходими за здравеопазване през следващата година, с които в момента обаче бюджетът не разполага.

Според него законопроектът за здравното осигуряване предполага повече финансиране и това налага да се мисли за оптимизация на броя и типа болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
0
 
! Отговори
Asen Petrov преди 14 години
..."Министър Дянков предлага тези пари да бъдат вкарани в здравеопазването и в развитието на спорта" - tiq menteta ministur Dqnkov da gi razpravq na nqkoi baluci, parite im trqbvat za da si opravi budjeta i obe6taniqta koito dadoxa i za koito nqma pari, Boiko nqma da izkara i 1 godina ako produlji taka...
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоз сипаничав мрънкащ педигрипал Дянков определено ще спомогне за предсрочни избори още следващата пролет! И ГЕРБ няма да е от печелившите!
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
взе да ми се гади... тук определено има енергийни вампири...кошмар...да изчезвам по-бързо...
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
'пеп'... май нещо бъркаш... не аз намирам кУсури на хората...точно затова се дразня от просташките коментари,които само плюят по един човек, като че ли той е длъжен с вълшебна пръчка да оправи цялата бъркотия, забъркана от толкова години...е не става...
195
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
При тази криза, увеличаване на безработицата, масови съкращения и намаляване на заплати - такива мерки са престъпни и нямат никакво основание!!! Ако се работи към увеличаване събираемостта на данъците и пишене и събиране на глоби от КАТ, то резултатите ще са много по-добри!!!!!!!!!!!!! Надявам се този "икономист" да го осъзнае бързо това нещо, а не да нажежава обстановката в критичен момент!!!
194
0
 
0
 
! Отговори
Ке те упраям аз преди 14 години
Ти пък к'ъв си Бе 190.От къде идеш и за какво се бориш? Някой да те кара да дишаш Български Въздух. А знаеш ли какво по добре спри да дишаш
193
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Абе тоя съвсем откачи!!! Какво мисли, че ще постигне с тези безумства? Та това е нечувана глупост? Има ли някакво логично обяснение? Свежи пари няма как да дойдат с вдигане на акцизи с 15-20%!!! Това действие по време на страшна криза е направо престъпно! Всява ненужна паника, изнервя хората и не върши нищо добро и ползотворно!
192
0
 
0
 
! Отговори
пеп преди 14 години
а ти ,,анонимен'' защо си още в България или си от тези дето само могат да намират косури на хората а самите те са никои.
191
0
 
0
 
! Отговори
пео преди 14 години
Дянков,предлагам ти да обложиш и домашния секс с данък и тъй като е трудно събираем,всяко семейство ,а не само семествата да плащат данък СЕКС.Така ще напълниш хазната за да може повече да крадете.ВЪН!ВЪН !Следващо гласуване за вас няма да има-да ви е ясно още от сега!
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На човек му идва да емигрира от тази държава...и не толкова заради действията на Дянков, а заради цялата мръсотия и помия, която лъха от повечето коментари тук...горките недоволни българчета - живота им ще свърши,ако трябва да намалят цигарите и пиенето... а сигурно повечето от вас тук,дето роптаете, са от онези,които вървят и си изхвърлят фаса на улицата или през прозореца на колата...да ме извинят възпитаните хора...това не се отнася към тях...Аман от големи 'бунтовници' в нета...
189
0
 
0
 
! Отговори
пеп преди 14 години
искат да вдигат акциза и данаци,като ни сравняват със страните в Европейски съюз ,защо не ни изравнят и заплатите и пенсиите или това са поредните ,които ще ни докарат до просрщка тояга.
188
0
 
0
 
! Отговори
petyr преди 14 години
Няма ли кой да озапти този ненормалник!Да си ходи сухара му със сухар в Америка!Остана само данък въздух да вземе.Следващ мандат на ГЕРБ явно няма да има!!!!!
187
0
 
0
 
! Отговори
neron преди 14 години
ARE BE DIANKOV LI SI VDIGNI I ZAPLATITE BE MALOYMNIK PROST DA JIVEEM KATO BELI XORA NE CENITE EVROPESIKI A ZAPLATITE ALBANSKI ILI SAMO VIE SMY4ETE PARI ,TOIA BOIKO MAI SAMO ISKA DA LAPA AMA TRQBVA I DA DAVA DOBRE 4E NE JIVEQ V BULGARIA *** I MIZERIQTA GADNA ,S TAKIVA KATO VAS NQMA OPRAVIQ ,TEJKO I GORKO NA BULGARITE OSTANLI V JALKATA DURJAVA-PAK GLASYVAITE ZA BOKO TIKVATA I SIE
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
183, акцизът НЕ Е гаранция за качеството на стоката, а само данък. Колкото и да е менте - все тая, щом си плати акциза, значи е редовен.
185
0
 
0
 
! Отговори
И к„во прайм преди 14 години
Слушайте сега хора, Ние ,че няма се Опрайм няма. Ама да вземем един бунт да напрайм, ама като казвам бунт значи бунт. Да им начупим умните кратуни, и тогава да видят до къде си докараха народа и държавата. Поне да знаем ,че няма какво да управляват. Тотално неподчинение от наша страна
184
0
 
0
 
! Отговори
сико преди 14 години
Дянков кон да та *** мамкати *** цигарите ок ама ся и пиенето.ще се замисля на следващите избори
183
0
 
0
 
! Отговори
М. преди 14 години
За акциза на цигарите съм съгласен тъй като тази мярка може реално да намали потреблението, но увеличението на акциза на алкохола според мен ще доведе до още по-голям бум в производството на фалшив алкохол. По мое лично мнение на клиент повечето от нощните заведения във Варна (Плаза, 4ас Пик и т.н.) предлагат фалшив алкохол. Така че, заедно с вдигането на акциза трябва да се въведе по-строг контрол и защита при изработването на бандероли, както и периодични проверки за качеството на продаваните напитки.
182
0
 
0
 
! Отговори
белята преди 14 години
Много ме сърби езика да изплескам една сосна българска псувня!!!!! Писнаха ми, всички са едни и същи гадове - няма оправия и няма да има, докато не започнат да мислят за хората!!!!
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гласувайте пак за Бойко !!!Бойко айде вдигни заплатите първо бе ***. И много работни места са нужни.
180
0
 
0
 
! Отговори
Разочарована преди 14 години
Абе бат`Бойко от къде изкопа тоя юноша бледен?Я го прати да си ходи по-живо,по-здраво,че почваш да губиш позиции.Финансист ??!!!Трици