След цигарите министър Дянков подхвана и пиячката

Акцизът върху алкохола скача с 15% от догодина
6 окт 2009 13:48,
269
След цигарите министър Дянков подхвана и пиячката
Снимка: Булфото

След като финасист №1 на държавата подложи пушачите на тютюнев геноцид от 2010, сега предложи и акцизът върху алкохола да бъде увеличен с 15% .

С вдигането на налога върху спиртните напитки приходите в бюджета ще са над 60 млн. лв. допълнително, каза той.

Още по темата

Министър Дянков предлага тези пари да бъдат вкарани в здравеопазването и в развитието на спорта.

„Около 130-те млн. лв. от увеличаването на акциза на цигарите ще бъдат предоставени на министъра на здравеопазването и той ще реши какви ще са приоритетите“, зарече се министърът.

Дянков обясни, че ще е добре тези пари да се използват за лекуването на болестите, при които тютюнопушенето има пряк негативен ефект, като астмата.

Финансовият министър каза още, че допълнително 600 милиона лева ще бъдат необходими за здравеопазване през следващата година, с които в момента обаче бюджетът не разполага.

Според него законопроектът за здравното осигуряване предполага повече финансиране и това налага да се мисли за оптимизация на броя и типа болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
0
 
! Отговори
Баба Гица преди 14 години
Тоя като дига акцизите, аз ще спрем да купувам цигари и пиене. Ще отида при дилърите, когато искам да разпусна! Там акциз няма
178
0
 
0
 
! Отговори
Студент преди 14 години
Аз не съм казал,че там няма бойща,а че имат закони и не правят безредици по време на мачовете и покрай стадионите.
177
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
bravo,minister diankov.kato poskapnat cigarite i alkohola dano naroda se zamisli za sport,turizam,hodene na selo di6ane na 4ist vazduh .a sega kakvo e tova ot kafenetata se vie pove4e dim otkolkoto ot tec bobov dol.bravo s tezi pari 6te se podkrepi zdraveopazvaneto i sporta.
176
0
 
0
 
! Отговори
anim преди 14 години
хахах :). сега аз съм за вдигането на цената на бензина (адски много замърсява) :). Айде като почнахме от цигарите да живеем здравословно, да продължим, аз предлагам, целия център да стане пешеходна зона :).
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ае тоз Дянков, що не каже кога парите от винетките и данаците на колите ще се влагат в пътища като европейските а няма да се губят някаде по трасето към някой джоб или за купуване на самолети за разнежените депутати.ОНия ден чета че щяло да се вкарва още един данак за автомобилите.Това е един от общо 5 те НОВИ данака които са били гласувани да се въведат.За да се точат и малкото пари останали на населението за прехрана.Дянков така ли се излиза от криза като умориш народа до смърт.
174
0
 
0
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Абе ходил съм тук там , ама да ви кажа Джони Пешеходеца е по-евтин от тук , и не само той, вината също е има и скъпи като тук говоря за масовите, бирата е като тук, въобще ....
173
0
 
0
 
! Отговори
хехе преди 14 години
много ясно, че ще има акцизи, здравната каса е пред фалит за незнаещите.
172
0
 
0
 
! Отговори
Дечо Пора преди 14 години
Поредното юпи, дами и господа! Този филм го прожектираха вече с Велчевци и Василевци, дошли да работят в ползу роду ей тъй без грам корист. Какво можем да очакваме от тук нататък само можем да гадаем. Ще свалят осигуровките с нищожни процент-два!?! А казват ли с колко ще вдгнат праговете за осигуряване? . Утре нещо с въздуха ще измислят - две вдишвания/издишвания на минута. От третото нагоре по процент от заплатата.
171
0
 
0
 
! Отговори
Явор преди 14 години
Бирената партия защо не реагира?
170
0
 
0
 
! Отговори
геи дянков преди 14 години
ееее,ще ми пушите,ще ми пиете,ми то току виж започнете да се храните.......
169
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Zashto samo s 15%?
168
0
 
0
 
! Отговори
до 155ти коментар преди 14 години
Ако обичаш *** на санаториум!!!! На някой хора това им остана успокоението, от безпаричие и от очаяние остана само пушенето и пиенето, инак да си теглят куршума а? Като не пиеш и не пушиш си е твой проблем, не си ти човека, който ще решава...Ако хората бяха по-спокойни и живеехме нормално без да се чудим за утрешния ден от къде ще изкочат проблемите,, може би нямаше да пушим!
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
mnogo me e iad, che glasuvah za gerb! napravo mi ide da se gramna.
166
0
 
0
 
! Отговори
Механджията преди 14 години
Тотална излагация. Чалгарите ги надробиха тези глупости , сега очаквам и данък въздух , данък урина , данък *** и т.н... Целият народ се гъне , че барем да има метро и магистрала . Но целият народ не живее в София....П.С дано софянци ме разберат , какво искам да кажа . Това не е насочено с/у тях.....
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
otva "byudjetajiiche" nali v evn se motaeshe, koi li ne im iade poparata.sega she ni e..e po vsichki paragrafi. bez da zahraniat naroda niama kak da lapat i te. kak ne go razbirat?! veche 20 godini ni piat kravchizata vsekakvi parazitcheta. kraino vreme e da im bieme shuta na vsichki podobni keleshi. sohte mliakoto mu po ustata, a veche go napravili ministar.
164
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 14 години
*** гнусния министър, аз си знаех, че не трябва да гласувам за ГЕРБ и не го направих. Само Синята коалиция може да ни изведе от кризата. ГЕРБ почват да губят подкрепа и това е видно. В трудни години, поне ракийката на хората можеше да оставят.
163
0
 
0
 
! Отговори
възмУтЕн преди 14 години
Ами да останем на фотосинтеза викам, май най-добре ще е...Да поизмрем така, че да си останат тия от върхушката, ама като няма кой да им бачка, тогава ще ги питам!!!!
162
0
 
0
 
! Отговори
пиянде преди 14 години
Хайде да ни е честито! Вчера цигарите, днес алкохола, а утре... хлаба може би? И така до кога?
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Виденов е един български политик, който се оттегли в скромното си апартаментче.
160
0
 
0
 
! Отговори
Black Mamba преди 14 години
Тоя гей Дянков почва да ме дразни. Абе чиче вземи повиши стандарта на живот, после мисли как да ни лекуваш. Хората се разболяват заради много проблеми. Затова в страните с нисък стандарт на живот хората пият и пушат много. Така няма да откажете никой от пиене или пушене. Направете живота нормален, защото не малко посягат към чашката от проблеми. Не мислете как да ни лекувате, а как да ни предпазвате от болести, снобар застрелян.