Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат

Премиерът ни ще предаде поздравително послание
30 дек 2010 20:10,
232
Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният президент на Бразилия Дилма Русеф ще приеме днес в двореца Итамарати (външното министерство) в столицата Бразилия българския премиер Бойко Борисов, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на външното министерство.

На срещата след 17,00 часа (22,00 часа българско време) ще присъстват също сегашният външен министър Селсу Аморим и приемникът му – посланик Антонио ди Агиар Патриота.

Бойко Борисов ще предаде на Дилма Русеф, която официално поема президентския пост в събота, поздравително послание от президента на ЕС Херман ван Ромпой.

Агенция Пренса Латина отбелязва, че Бойко Борисов е специален пратеник на страната си и представител на ЕС на церемонията по встъпване в длъжност.

Срещата между двамата ръководители придобива специално значение поради българския произход на бъдещия президент на Бразилия, се отбелязва в изявлението на външното министерство.

Според държавната осведомителна агенция Аженсия Бразил фактът, че Дилма е дъщеря на българин и че има многобройни роднини в България, означава, че страната на нейните родственици ще бъде част от външната политика на правителството й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
8
 
! Отговори
Цар Симо Ментов преди 13 години
Някой да е чувал дали Цецо Гестапуто няма да ходи и той ? Дано се не връщат
154
3
 
2
 
! Отговори
@ преди 13 години
до 182Е това е!Да си жив и здрав, че ни светна!
153
1
 
6
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 13 години
Гледам новини.Гляма простотия тресе журналята!Недопустимо е президент на една от най-силните държави по света на бъде назоваван на малко име!!!!!!
152
3
 
5
 
! Отговори
до177Кавал преди 13 години
Пич Боко паж , шут или мъжка секретарка се явява на Херман ван Ромпой ? Тоя никой не съм чул да го споменава след като англ . депутат го навря в кучешки дирник .Сигурен съм че нашенците ще папкат хванали паржолата за кокала . Навремето Желю си изпи водата с лимонен сок в Париж на една среща а трябваше да си топи пръстите внего след като бе хапнал риба с ръце *** не виждал човека . Дано Бъфи не згафи здраво защото си спомням и други гафове с Желев дето женаму му прелива шампанското да не отиде жян
151
3
 
8
 
! Отговори
ГЕРБОКОМУНЯГИ преди 13 години
ПФУ НА ЖАЛКИЯ ХИТРЕЙ И КРАДЕЦ БОЙКО.
150
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е че поканата на Дилма Русеф бе до Георги Първанов. Но ДС-синчето Никито Младенов, ибрикчийчето *** я скри за да се хареса на новия си господар - Мутрето от Банкя
149
6
 
3
 
! Отговори
Joro преди 13 години
Воя на червените рубладжии е музика за ушите ми ! Я си гледайте в паничката и вижте, че бсп едва ще влезне в парламента ако има нови избори. Борисов го оставете не сте на неговото ниво.
148
9
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
# 154Писмото на Ромпой е още един звучен шамар по агент Гоце и показва, че Западът е запазена марка за Премиера, а изтокът остава за президентчето...
147
5
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 13 години
Бъфи да вземе да я прасне таз габровска комунистка той има опит колко време си лягаше с комунистическо дете ако че е клиощаво . Дилма е нещо средно межу Цветелина Бориславова и Искра Фидосова демек нормална добре сложена габровка . Дано усети овреме интелектът на Бъфи пожарната че да не го показва на всичките да се излага от какъва страна е избягал татко и .
146
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди това бих искал да видя сметките на Гоце. Гоце /тогава шефче на БСП/ и БСП са конкретно обвинени и доказано виновни за афера за милиони барели петрол - 'Петрол срещу храни'. Доказано не от друг, а от комисия към ООН. Залагам тъщата, че Гоце е милиардер в лева! :))
145
4
 
7
 
! Отговори
? преди 13 години
Тук не става въпрос за Бойко!Става въпрос за една безобидна новина, че бълг.министър-предс. е представител на ЕС при встъпването в длъжност на бразилския Президент!И изборът е паднал точно на бълг. мин.-пр. най-вероятно защото Дилма е от български произход! Не става дума за вътрешното положение в Бг.Ако в сайта се напише, че навън е -8градуса сигурно пак ще има злоба!Виц:"*** прави тухли от кал и псува - Маама му това кал ли е?При Тошо ква кал имаше..!?!"Дано ме разбереш!
144
2
 
4
 
! Отговори
до 173 преди 13 години
безобиден,ама е трупал по 170 милиона на годинавиж му банковите сметки,един от най-богатите българи
143
2
 
3
 
! Отговори
до 160 преди 13 години
ами Садам Хюсеин и той беше американсуи челяк но и на него най накрая му дръпнаха въженцето
142
2
 
7
 
! Отговори
Нане Шопски преди 13 години
Бъфи се изявява като секретарка на оня *** дето го направиха на дармадан в европарламента . Ако може някой да каже ако го гледа посещението дали наща делегация няма да се облекат в женски дрехи . Бъфи сигурно ще предложи на Дилма да се надцаква на търг да направи най-новият и най-големият квартал фавела (бедняшки квартал) България . Вече имаме алтернатива може и да ни се размине новото т.робство да имаме бразилско .Я Бъфи там да си остане и да се не връщат сите
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оооо там пише за други политици. ББ тогава е бай *** - нищо и никаква длъжност, която на *** народен език се нарича :'бушон'. ББ тогава беше интересен екземпляр, който докарва още малко популярност на НДСВ. Почти безобиден, с други думи :))
140
8
 
3
 
! Отговори
paxaH преди 13 години
Ей още един лъжец, къде във ъикилийкс пише че Борисов е част от организираната престъпност? Това сега ли си го съчини? Защо Борисов беше при шефа на ЦРУ и ФБР? Защо идват хора от интерпол да го хвалят? Много лъжци се насабрахте тук бе, червена *** !
139
1
 
0
 
! Отговори
до 160 преди 13 години
забрави да напишеш че е против приватизацията .
138
1
 
6
 
! Отговори
до 163 преди 13 години
виж доклада на Джеймс Пардю за 2005 година,в която ББ е шеф на МВРвесели неща пишеи не съм бил хигиенист,работих като инженер по климатична техника,ремонтирах климатици
137
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
назначена е по времето на Станишев, но като редови служител на ДФ-Земеделие. А простата тиква я направи шеф на въпросния фонд. Само защото е дъщеря на началника му от Пожарната. Подлизурко.
136
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Или заработваш нова инжекция срещу трипер или гледаш архар. Ако не е едно от двете, най вероятно си на аперитивка в Кремъл.