Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат

Премиерът ни ще предаде поздравително послание
30 дек 2010 20:10,
232
Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният президент на Бразилия Дилма Русеф ще приеме днес в двореца Итамарати (външното министерство) в столицата Бразилия българския премиер Бойко Борисов, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на външното министерство.

На срещата след 17,00 часа (22,00 часа българско време) ще присъстват също сегашният външен министър Селсу Аморим и приемникът му – посланик Антонио ди Агиар Патриота.

Бойко Борисов ще предаде на Дилма Русеф, която официално поема президентския пост в събота, поздравително послание от президента на ЕС Херман ван Ромпой.

Агенция Пренса Латина отбелязва, че Бойко Борисов е специален пратеник на страната си и представител на ЕС на церемонията по встъпване в длъжност.

Срещата между двамата ръководители придобива специално значение поради българския произход на бъдещия президент на Бразилия, се отбелязва в изявлението на външното министерство.

Според държавната осведомителна агенция Аженсия Бразил фактът, че Дилма е дъщеря на българин и че има многобройни роднини в България, означава, че страната на нейните родственици ще бъде част от външната политика на правителството й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да де ..и съвета на седмината мъдреци евреи от утрски произход с *** майка управлява света :)))) конспирации, майката си трака!
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пише ли ? същия е бил бодигард на най големия комунист на държавата а сега изведнъш е станал ярък техен пртивник ...това е просто политически ход , за заблуждение на масите .
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руснаците искаха 10 :))) факт!
132
1
 
5
 
! Отговори
агент Гоце преди 13 години
Ъ !?! Ми аз де съм бе ??? :(((
131
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде в wikileaks го пише :))) това ?
130
1
 
0
 
! Отговори
paxaH преди 13 години
Хаха ей лъжецо, цената на газа се определя по една огромна формула и зависи най-вече от цената на петрола. А това за 4те милиарда Гоце ли то го каза? Защо Гоце каза 4 милиарда, а руснаците искат 6? Борисов не е подписвал нищо за Белене лъжецо !
129
0
 
6
 
! Отговори
Pencho преди 13 години
Разбира се, че правя. А ти знаеш ли, че Дилма Русеф е лежала в затвора, заради марксистки убеждения ? Марксизма си е комунизъм, а не социалдемокрация.
128
0
 
5
 
! Отговори
Разликата преди 13 години
Дилма е кандидат за президент на Бразилия от Партията на работниците. В своята предизборна кампания се обявява за аграрна и политическа реформа, расови квоти, свобода на вероизповеданията и хомосексуални граждански съюзи, против смъртното наказание и узаконяването на леките наркотични вещества.+++Ако *** се бори за подобни неща, ще го изгорят на клада :))
127
2
 
6
 
! Отговори
марко до 153 преди 13 години
пич,няма омраза в мене,има нещо друго - съжаление и смяхиначе вярвай си там в Бойко,тя вярата крепи човекааз 12 години съм живял зад граница и очите ми се отвориха за много нещасега разни Бойковици ми се видят смешни,приказват глупости по телевизията,все едно слушам бай Тошо - ама смех ти казвамте и в САЩ му се смеят хората,виж какво са качили във wikileads за него,пишат че е част от организираната престъпност хаха
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цената на газта се повиши тази пролет, с преговорите на мутрата с Газпром. А пък през есента, когато мутрата се "втвърди" се увеличи и цената на АЕЦ Белене - от 3.9 на 6.3 милиарда с повече от 60%.
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След бизнеса с ***, всичко останало е аматьори комунисти :) . Освен това, правиш ли разлика между социалдемократи *** ?
124
1
 
3
 
! Отговори
Pencho преди 13 години
А тогава защо Бойко Борисов се пише голям антикомунист, след като прави бизнес с комунист ?
123
1
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Бойко и Вилма ...вече си говорят,как България да стане световна сила по...нещо.Иначе ще...посрамваме,първата бразилка...президент.И аз ще...мисля,по каквоможе да станем...световна сила.Ако се...сетя,това веднага ще стане достояние,на световната ...общност.
122
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Бойко Борисов ще предаде на Дилма Русеф, която официално поема президентския пост в събота, поздравително послание от президента на ЕС Херман ван Ромпой." - Бойко Борисов не е ли все още министър-председател на България?!? Да не е куриер на канцеларията на ван Рампой?!? Ако трябва да носи писмо, то може да бъде само от Президента, друг въпрос е дали и двамата изобщо трябва да се натрапват чак в Латинска Америка, след като всичко тук е в катастрофално положение. Всичкото Мара втасала, само ....
121
1
 
5
 
! Отговори
? преди 13 години
Марко току що прочетох "мнението" ти!Виж какво мойто момче щом в дните между Коледа и Нова година в душата ти има толкова злоба не си добре!Сериозно ти казвам! Нуждаеш се от психиатър, а в по-лекия случай от психолог!Не отхвърляй съвета ми! По-лесно ще живееш, ако се освободиш от това напрежение!
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
цялата работа е че Бойко ще се опитва неще да откопчи , да прибере , да опитва поне жалък бизнес между двете държави ..пък било то с комунист или с демократ това никого вече не интересува , живота вече е прекалено динамичен .
119
2
 
6
 
! Отговори
? преди 13 години
Щом и в тази позитивна новина, в която няма нито грам повод за заяждане се намериха писачи , които да излеят злоба във форума по отношение на българския премиер и дори по отношение на новоизбрания президент на Бразилия, вече съм сигурен че това е патология! Вероятно някакво възпаление на мозъка! не е сериозно да се обсъжда каквото и да е с болни хора!Вървете на лекар!Пожелавам ви Новата 2011 г. да ви донесе психическо здране и душевен мир!Съвсем искренно!
118
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След президент бракониер и триперлия, мисля че всеки бетонен блок ще е по добър президент
117
5
 
7
 
! Отговори
марко преди 13 години
вече само лудите и тъпите останаха симпатизанти на гербахаха нещастници тъпикеф ми е,че на бай Тошо охраната се ***,то не че се очакваше да стане другоразберете едно нещо - комунист не може да прави пазарна икономика,не ставаиска се друго мисленеТиквата е просто изходен продукт на една система,л***йното на комунизма
116
1
 
8
 
! Отговори
Pencho преди 13 години
Нали Бойко Борисов е антикомунист ? А Дилма Русеф е марксистка и е с крайно леви политически убеждения. Защо не и каза, че е агент на КГБ ? Слушам медиите и забелязвам, че крият факта, че Дилма Русеф е комунистка.