Танов може да е подслушван и след спирането на СРС-тата

Спрели да записват шефа на митниците предсрочно
Обновена: 3 фев 2011 10:55 | 3 фев 2011 10:47,
32
Танов може да е подслушван и след спирането на СРС-тата
У нас има шизофрения за СРС-тата, смята Велчев. Снимка: Булфото

Главният прокурор Борис Велчев не изключи вероятността шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов да е бил подслушван и след като СРС-тата за него са били прекратени.

"Танов е бил подслушван, но СРС-тата са били прекратени предсрочно, тъй като данните не са се потвърдили", посочи Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Шефът на митниците е трябвало да бъде подслушван за максималния период от шест месеца, но телефонът му е контролиран за по-кратко.

Още по темата

"СРС-та трябва да се използват колкото е капацитетът на системата на МВР, за да може заявителят да получава информация в рамките на разумния срок от един – два дни. Системата сега е пренатоварена и информацията се получава в абстрактен вид. Това извращава смисъла на използване на СРС-та", изтъкна Велчев.

"В българското общество има една шизофрения за СРС-тата. От една страна казваме – стига с тези тайни, стига с тези СРС-та, всичко се прави на тъмно, обществото нищо не знае, това е безобразие. От друга страна, когато се изнасят резултати, придобити със СРС, казваме обратното – как така сега ще покажем СРС-та публично", подчерта обвинител номер 1.

"Информацията от специални разузнавателни средства не е свещена крава", каза още той.

Според Велчев ако в подслушаните разговори не се съдържа държавна тайна, няма причини да не бъдат огласени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Танов може да е подслушван и след спирането на СРС-тата" - някои голям юрист или друг специалист да обясни как стряно СРС може да подслушва? Все едно спряна кола да върви?
9
8
 
16
 
! Отговори
спасява се преди 13 години
Не подценявайте Цветанов , той може да е с физкултурно образование , но или е понаучил нещо за стажа си в МВР или има що годе добри съветници.Непосредствено след скандала Горна Оряховица и след скандала с имотите му , започнаха да излизат едни записи на Ваньо Танов и Премиера. Цялото обществено,че и международно внимание се насочи към тези записи.Цветанов започна да се чувства комфортно и имаше време да донареди пъзела си с прокуратурата.Какъв ще да е тоя министър на вътрешните работи , който ще даде курбан Премиера за да потули своите си далавери.ЕТО ТАКЪВ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА МЯСТО В ПРАВИТЕЛСТВОТО , А И ВЪОБЩЕ В ПОЛИТИКАТА.КАКВИ ФЛАШКИ , КАКВИ 5 ЛЕВА , ДА ВЕСТНИК ГАЛЕРИЯ Е НАЙ-УДОБНОТО МЯСТО И ЕСТЕСТВЕНО ВСИЧКО ЩЕ СЕ СВЪРЖЕ С АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ.НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПЕЧЕЛИВШ ОТ СКАНДАЛА С РАЗГОВОРИТЕ ТАНОВ-БОРИСОВ Е ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ТО Е ЯСНО.
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Велчев кога ще застанеш като истински прокурор например като ФАЛКОНЕ и да помогнеш на правителството с борбата с престъпноста Примери Маргини Галеви и много др Или пазиш БСП престъпниците
7
5
 
1
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
СРС Е ГОЛА ВОДА ПРИ НАЛИЧИЕ НА РЕШЕТКА-ЕКРАН И ПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗЪР.ВЕЛЧЕВ НЕ Е В ЧАСТ С НЯКОЙ СИСТЕМИЗА СИГОРНОСТ КОЙТО СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА ОТ ПРЕЗИДЕНТА И НЕГОВОТО ОБКРЪЖЕНЕ ЗА РАЗЧИСТВАНЕ НА ПЪРТИЙНИ СМЕТКИ ОТ ГОДИНИ.НО В ЕС ИМА И АВТЕНТИЧЕН СНИМКОВ МАТЕРИАЛ ЗА РАЗЛИКА ОТ МВР И ДАНС.КАК ЛИ ЩЕ РЕАГИРА НАТО И ПАРТНЬОРИ.
6
1
 
10
 
! Отговори
ти преди 13 години
"Разстрел...и след разстрела червеи.."
5
1
 
21
 
! Отговори
ь преди 13 години
Велчев е станал по-хлъзгав от мъзга...
4
1
 
25
 
! Отговори
е преди 13 години
Пуснете ги директно по някой радио- канал- ще ги слушаме онлайн, на път за работа, да знаем как да лъжем хората; как да уреждаме свои познати на топли места; как да лъжем и мамим в очите тези, които ни вярват- има още доста неща, на които да ни научите!
3
1
 
31
 
! Отговори
олимпиец преди 13 години
Оставка,а след нея съд.
2
5
 
12
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Велчев, известен още като човек който не сяда да преговаря за под 100 бона в кеш... какво да очакваш пък от него точно, не знам... и той си яде баницата и играе играта на Боко и Цоко, а ние тука си мислим, че прокурорства... грънци...
1
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А така...!Колко още трябва , за да се поиска оставката на Цветанов.