Костов: Нерде Либия, нерде цени!

"И Тато все се оправдаваше с международното положение"
Обновена: 21 мар 2011 14:27 | 21 мар 2011 14:14,
551
Костов: Нерде Либия, нерде цени!
Снимка: БТА

Цената на горивото у нас не зависи от Либия, категоричен е лидерът на ДСБ Иван Костов. България не внася суров петрол от Либия, а от Русия, обясни той.

Не обръщайте внимание на опитите непрекъснатото вдигане на цените да се обясни с международното положение, това са уроци от Тодор Живков, призова Иван Костов.

Според лидера на партията скритите договорки с монополите са причина за високите цени. По думите му проблемът е, че държавата покровителства монополите чрез своите институции.

"Борисов да спре да обещава да не ги закача и да започне да ги закача", призова Костов.

Командира съсипа от критика и идеята на премиера да се поиска поне 1-месечен мораториум, за да не се повишават цените на горивата.

"Какъв мораториум за цените на горивата, кой ще го наложи? Да ги помолим?!  Ами да помолят и тези, които пекат хляба и тези с олиото. Да излезем на голяма неделна молитва и да се молим! Това са глупости!", разлюти се Костов.

Лидерът на ДСБ припомни, че през 1997-98 година икономическата криза е била много по-тежка от сегашната, а на границите ни се е водила война.

"Тогава България излезе от кризата буквално за 7-8 месеца", отбеляза бившият премиер.

"При конфликт, в който не можем да участваме, трябва да сме солидарни с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН и основните ни съюзници в НАТО", е позицията на ДСБ.

"През 1998 г. при същата ситуация вътрешните гласове в България бяха категорично в полза на Милошевич. Правителството застана категорично зад ударите върху Милошевич и то се оказа единственото спасително решение, оздравяващо мира на Балканите", разясни Костов.

"Никой не ме е спрял на улицата да пита дали ще участваме в Либия. От сутринта обаче слушам: Не може, не се издържа това, не мога да гледам децата и семейството си, какво да правя с тази намалена заплата", сподели Костов.

"На фона на тези растящи цени и фиксирани доходи Борисов иска да строи АЕЦ Белене", каза Костов.

"Няма да печелим от АЕЦ Белене. При нас ще остане само рискът и отработеното гориво, печалбите ще са само за руснаците", подчерта Костов.

"Защо е необходима на България централа, която ще произвежда ток за износ", попита той. Костов изтъкна, че за 32 години 3 ядрени централи са аварирали тежко.

"Белене е близо до сблъсъка на тектоничните плочи, никой не може да каже, че няма риск", посочи лидерът на ДСБ.

Докато светът не се произнесе защо тези централи породиха заплаха, да се вземе решение за строителство на АЕЦ у нас е абсолютно предателство към интересите на българските граждани, смята той.

"Искаме България да следва европейската енергийна политика особено политиката по отношение на ядрената безопасност. Този, който не го направи, не само е безгрижен към интересите на собствената си страна, той е луд за връзване", подчерта Иван Костов.

Още по темата

Според ДСБ проектът "Белене" не може да се изплати. За 2010 г. АЕЦ Козлодуй е получила малко над 100 млн. евро брутна печалба. "Белене" трябва да работи 60 години, за да изплати 6 милиарда евро, изчислиха от ДСБ.

"Профилът на нашата представа за президент не съвпада с Алексей Петров", каза Костов във връзка с поканата на РЗС за обединение на десните сили за изборите.

"Не ни изглежда сериозно, тази взаимна обвързаност внася сериозни подозрения", поясни Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
520
0
 
0
 
! Отговори
xqtlmkommh преди 13 години
519
2
 
2
 
! Отговори
ор преди 13 години
С десетки години, по време на соца, кифла с мармалад беше шест стотинки, а малка боза - пет стотинки. Не ще защитавам Живков, ама Ваньо ни взе за ***, за това не му вярвам. Като каже, че е нощ, все поглеждам, къде е слънцето.
518
2
 
0
 
! Отговори
ор преди 13 години
Иван Костов лъже, като дърт ***, че Тодор Живков, е водил политика на често повишаване на цените, напротив, Живков беше против повишаване на цените, което влияеше негативно на икономиката. През 80-те години, при едно от редките повишения на цените, дори беше измислен виц: "Благодарим ти партийо любима, за повишаване цените на бензина, за повишаването, на цените на млякото и яйцата, ще ти благодарят децата".
517
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***! Разсипа и ограби българската индустрия с бандитските РМД и криминални приватизации, а сега има очи да са се показва пред хората и да дава акъл. Комунистически наглец, една от най-вредните фигури на прехода.
516
1
 
2
 
! Отговори
Петър Стоянов преди 13 години
"Иване, кажи си!"
515
1
 
2
 
! Отговори
534 ? преди 13 години
В най-черния петък за Свищов 4 март 1977 г. точно в 21, 24 ч. започва най-убийственото земетресение в историята на България. Свищов-Белене = 20 километра
514
0
 
2
 
! Отговори
megafon преди 13 години
Защо скрихте статията с глупостите на Костов от Лукойл?
513
3
 
1
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 13 години
ti4ai pri stani6ev be sme6nik!!! predade sinqta ideq mekotelo takova.teb moga da te sravnq samo s qne qnev gei mrasen
512
3
 
4
 
! Отговори
Литератор преди 13 години
То и в любимата на българския народ книга "Под игото" само един си позволяваше да казва истината , ама всички казваха, че е луд.....Вярно е че Костов е компрометиран като политик, ама си мисля, че и ангел небесен да слезе, пак няма да му повярвате, че управлението на Бойко Борисов разсипва държавата!?! ....Вероятно, защото за него не са прекроявали лафовете от сайта за Чък Норис.
511
3
 
5
 
! Отговори
да преди 13 години
А ако Белене се строеше от хамериканците-щеше ли да има толкоз смърдели тук-хахаха-***
510
2
 
4
 
! Отговори
muri преди 13 години
***......то и на турски проговори,хайде, гн Костов ти ни кажи?НЕРДЕ КОСТОВ НЕРДЕ ДОГАН
509
4
 
7
 
! Отговори
Българан преди 13 години
Костов отново лъже безсрамно!"Само преди дни шефът на Агенцията за ядрено регулиране Сергей Цочев обяви, че през последните 600 000 г. в района на Белене не е наблюдавана сеизмична активност."Защо бе Костов лъжеш така безочливо?!
508
6
 
6
 
! Отговори
цецо преди 13 години
Е тоя апш е за бесене.
507
7
 
3
 
! Отговори
Друг Левскар преди 13 години
Като чета коментарите,виждам че на българина малко от малко му идва ъкъла.Дано вече да мислим като европейци.Политиците,колкото и да ги убиждаме те са поели не малка отговорност да управляват държавата,хубави или лоши са си наши,но който се интерсува малко от малко от политика знае,че Иван Йорданов Костов е най-успелия президен на прехода,жалко че 2001 народа се заблуди така лошо,но един истински политик трябва да поеме своята отговорност,че промени живота на хората чрез реформи.
506
9
 
12
 
! Отговори
История преди 13 години
Костов ,----бащата на корупцията и приватизацията за собствена сметка !Заминава за Либия след като падне Кадафи ,за да преподава :"Корупция и приватизация" на новите ...."ДЕМОКРАТИ" в Либия!
505
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аман от крадливи *** ей, а тоя отгоре на всичко е и нагъл.
504
11
 
15
 
! Отговори
Даниел преди 13 години
Костов е толкова ***, че хариза цялата рафинерия на руснаците са смешните пари 105 млн. лева при условие, че е единствената в страната и можеше да си работи като държавно предприятие цял живот. Костов е продажник и трябва на всяка цена да не се допуска до управлението на страната.
503
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, нещата, които казва Костов са истина. Големия въпрос е защо изведнъж започна да говори?! Всеки с някакво икономическо образование може да изведе подобни изводи. Едва ли е обхванат от любов към многострадалния народ. Аз мисля, че недоволството става много голямо. Поне на мен наистина ми писна от глупостите на Бойко. По некъдърно управление не сме имали, да не говорим, че щетите, които нанася ще плащат и децата на нашите деца. Арабите се вдигнаха, а ние - европейци - докога ще търпим?!!!
502
5
 
10
 
! Отговори
десо преди 13 години
Дреме ми на ............ . Имам си каручка имам си и кон. Ще му мисля като се вдигне цената на сеното дето си го събирам по общинските и частни ливади. А ТОЯ ПОЛУБЯЛ *** ДА СИ ЗАМЪЛЧИ. Той продаде Нефтохима на Руснаците и още си получава дивидентите за това. Идете и вижте колибката му в Синеморец,Да не говорим за схлупените барачки по черноморието.
501
1
 
2
 
! Отговори
ds-agent преди 13 години
boiko da si kaje na balgarskiat narod kak vliatelen deputat ot gerb izdarja s darjavni pari zara modelkata koiato mu e liubovnica i metresa.a ot edna godina deputatat ot gerb ia e ispratil v amerika-niu iork da uchi aktiorsko maistorstvo sas darjavni pari,a te sa parite na mizerstvashtiat narod.sashtiat deputat ot gerb e obeshtal na zara modelkata za v badeshte da i podsiguri rabota v amerika prestijna i dvamata da si jivurkat s darjavnite pari svaleni ot kojata na balgarskiat narod-cialata isti