Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам

Фидосова и Местан на нож за датата на изборите
Обновена: 13 апр 2011 14:30 | 13 апр 2011 10:13,
348
Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам
Фидосова видя скрити мотиви зад предложението на ДПС. Снимка: БТА

Управляващи и опозиция продължиха завихрилия се спор около датата на изборите 2 в 1 през есента. По време на консултациите при президента във вторник ГЕРБ официално предложиха вотът да бъде на 23 октомври, Атака и Синята коалиция се съгласиха с нея.

ДПС и НДСВ обаче настояха да гласуваме на 30 октомври, а БСП избра най-късната дата – 13 ноември.

Според зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова 23 октомври е най-подходящата дата за изборите, защото така процесът ще бъде приключен преди декември и новите кметове и общински съветници ще могат спокойно да приключат финансовата година. Фидосова е категорична, че това е най-добрата дата, за да не се създава хаос и напрежение в общините.

"Датите не печелят изборите. Те се печелят с политики", контрира я Лютви Местан от ДПС пред bTV.

"Една по-ранна дата ще затрудни избирателите, а по-късната ще затрудни институциите. Затова ние предлагаме 30 октомври. Ние се водим от интереса на избирателите. Трябва да имаме уважение и към религиозните дати. 26 октомври е Димитровден.

И приключването на кърската работа също е важно, защото това не са малко хора, а е важно да има повече избиратели. Струва ми се, че 30 октомври за първи тур и 6 ноември за втори тур са един добър компромис, обясни Местан.

Още по темата

Според Искра Фидосова обаче зад това предложение на ДПС има скрити мотиви.

"На 29 октомври е най-големият празник в Турция по случай обявяването й за република през 1923 година. На 6 ноември е Курбан байрамът. Тогава в Турция хората ще почиват 10 дни и могат да бъдат организирани да дойдат да гласуват в България за ДПС", смята Искра Фидосова.

Тези твърдения обаче ядосаха Лютви Местан, който ги определи като безумна теза. Той се вбеси на словосъчетанието "турски секции", което Фидосова употреби.

"Това са противоконституционни изказвания. Нямате право, г-жо Фидосова, да говорите така. В случая вие не сте представител на ГЕРБ, а на Атака", разфуча се Местан.

"Нямате право да говорите за турски секции, когато става въпрос за избори на Република България. Това е престъпно изказване", отсече той.

"Имам предвид секциите в Турция, които са извън дипломатическите и консулски представителства", оправда се Фидосова, която допълни, че "турските секции" били нейна неволна грешка. Това обаче не успокои зам.-председателя на ДПС.

Лютви Местан беше категоричен, че ще наклевети Фидосова пред премиера Бойко Борисов и ще настоява той да се разграничи от изявлението й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В youtube има клипове показващи, че мустафа кемал ("бащата" на турците) е юдео-масон.Затова в турция забраниха youtube.
298
2
 
15
 
! Отговори
Last Тъпанар'с преди 13 години
Може ли човек да живее в друга държава, да мрази България, да и желае злото, да няма намерение да се връща (да живее в БГ), да пише на шльоковица и т.н. да има има право да гласува за съдбините на България?
297
5
 
3
 
! Отговори
Last OTTOMAN^S преди 13 години
istinata nikoga ne se kriene e kakto napisano v vasite patriotski istorii(komunisticeski)hey hey hey
296
16
 
5
 
! Отговори
Last OTTOMAN^S преди 13 години
Дааа Революционерите Нашите днешти национални герои Но наказани от Бога да бъдат без гробове И Ботев и Левски и Бенковски и Раковски иА какво се крие за тях По време на Отоманското робство сиромашкото население години наред събира пари за още оръжие Парите са дадени на войводите Филип Тотю и Панайот Хитов да купят пушки и с чети и въоръжено въстание да дойде мечтаната СВОБОДА Единият от двамата войводи заминава във Влашко и там с парите си купува къща и 300 декара лозе оженва се за млада и богата влаинка чокойка и си живее мирно тихо и дпокойно в Браила до дълбоки старини ХристоБотев преди заминаването на четата за България предвидливо изтегля във Влашко старата си майка заедно с жена си и дъщеря си както и Димитър синът на жена му от първия и брак Във Влашко Ботев оставя на майка си и на жена си повече от половината пари предназначени за изхрана на четата в България След това историята се знае Следват множество скандали между Ботев и изгладнелите четници Кулминацията е на връх Вола където Ботев е убит от Стефанаки Савов от Враца Обретенов от Русе и други четници Васил Иванов Кунчев по прякор Левски е подстриган за монах с черковно име Игнатий и чин дякон Но той се отказва от Бога и православието - захвърля расото Убива с кама и 12 годишно дете Участва в обир на държавната хазна Левски е осъден на смърт чрез обесване от съдията българин Иван Хаджи Пенчович при присъстващи 10 турски и 10 български съдебни заседатели Преди присъдата на Левски е предложено да приеме исляма за да отърве въжето И Левдски приема От турските заседатели ЗА смъртна присъда гласуват само 2 -*** от българите ЗА гласуват всичките 10 Левски отчаят и изплашен прави неуспешен опит за самоубийство като си удри главата в стените на килията Един ден преди обесването на Левски във двора на затвора е обесен Димитър Общи От Бесилото Общи за да вдъхне кураж на изплашения си другар се провиква - Левски виж как умира един истински революционер ! После сам слага въжето на шията си и увисва Любен Каравелов от Браила е изпратил писмо на Левски да му предаде архива И Левски от Ловеч я изпраща В Браила посред бял ден в къщата на Каравелов влиза турски агент и взима архивата и един портрет на Левски Въпрос на време е било кога ще го заловят В съда на масата Левски учудено вижда архивата която е пратил на Каравелов Гаврил Хлътев с чужд паспорт на името на Георги Бенковски сам се обявява за Княз по време на Априлското въстание дори си взима и жена Райна Княгиня Истинското име на Георги Раковски е -Съби Попович
295
2
 
3
 
! Отговори
LITSETO преди 13 години
PROSTETE VECHE ZLOBATA ME NADELIA IZVINETE
294
3
 
2
 
! Отговори
LITSETO преди 13 години
BUHENVALD LI AMI 78 MILIONA SRESHTU 6,8 MILIONA TAPANAR TAKAW TOVA EDO 339
293
4
 
4
 
! Отговори
до 137 преди 13 години
няма турски райони и не са турци, а *** които не знаят какви са и как ги манипулират.Има казълбащи които са женат само по между си,за българи,за *** но в никакъв случай не за турци.Голяма част от ДПС - Разград са казълбаши,ако не вярвате проверете родословието им.
292
3
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 13 години
Ататурк е велик,но той не е турчин,той е турски евреин приел исляма. Само ГЕРБ продажници червени жълти и т.н.Да е жива и здрава Искра,излезе мъжко момиче за разлика от по вечето мъки п-ки в парламента.
291
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Хайде стига с тази злоба,външният вид на жената няма нищо общо,тя е много права.Фесовете да мълчат,продажните българи също.
290
2
 
3
 
! Отговори
LITSETO преди 13 години
ДО 330 . САМО МОЖЕ ДА КАЖА ПРАВОПИСА МИ Е ПО ДОБЪР ОТ ТВОЯ , НЕ СЕ МАСКИРАМ И АКО СИ МИСЛИШ ЧЕ СИ МИ ,,БРАТО,, ТРЯБВА ДА СИ ОБРЯЗАН ДО 5 ГОДИШЕН И ДА СЕ КАЗВАШ /............../ ТОГАВА БИ МЕ РАЗБРАЛ ЗА КАКВО ТИ ГОВОРЯ , ИНАЧЕ НЕ СЕ ТРЕВОЖИ ПАК ЩЕ С МЕ В БГ И НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА СЕ РАЗДЕЛИМ НА / БГ / ТР/ ИЛИ/ МАНГ / ЗАЩОТО ТОВА БЕШЕ ЗА 1985 ГОДИНА КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ ,ПОД РУСКИ НАТИСК ПОРАЗРОВИСЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО ТИ ГОВОРЯ БЛАГОДАРЯ
289
2
 
6
 
! Отговори
българка от БЪЛГАРИЯ преди 13 години
Кланяме се на оня, съобразяваме се с тоя, интегрираме ц...-те, а сега за изборите да отстъпваме на ДПС, защо бе хора? НИЕ СМЕ СИ В НАШАТА РОДИНА И МАЙ ДРУГИ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НАС. И ми омръзна всякакви да се назовават българи, аман от претенции. Да си ходят там от където са дошли те и техните предци и да оставят България на мира. Идеми от все сърце и дъша да им тегля една, но знам че с това нищо няма да променя. Гнева ми няма да спре до тук. НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ
288
3
 
1
 
! Отговори
ДО 324 преди 13 години
ОСВЕН ,ЧЕ СИ НЕУК И НЕ СЛАГАШ ПРЕПИНАТЕЛНИ ЗНАЦИ СИ И НЕКОМПЕТЕНТЕН!ЛИЧИ СИ ,ЧЕ СИ ОТ ДПС ТИ ПЛАЩАТ ДА СЕДИШ ЦЯЛА НОЩ И ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ И ДА ЗАБЛУЖДАВАШ ХОРАТА,КАТО УЖ ЗНАЕШ ФАКТИ ОТ ИСТОРИЯТА!***
287
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой и нищо не може да изтрие от нашата памет имената на тези светци за нас! Не се напъвай напразно!
286
2
 
3
 
! Отговори
Фердо преди 13 години
Драги JRAKK, много други преди теб са се опитвали да храчат върху народа ни и героите ни, дали живота си за него. Българинът бил мързелив, нечестен, неблагодарен, глупав, неспособен да управлява сам съдбата си. Героите му били непочтенни, крадци и предатели. Целта на тези твърдения е ясна и всеки нормален човек се досеща откъде идват те. Българският народ е като всеки друг - има си своите плюсове и минуси. Героите ни са не по различни от героите на другите народи.
285
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 326: Ей, брато! Направо ме разплака! Е, малко си прекалил с с маскировката в посока правопис. ама нейсе! Заровил си кучето в последното подобие на изречение. Голем си мушморок!
284
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Какво се подигравате на жената за физиката и,може да има някакво заболяване.Турците да командват в Турция,а не тук.Аман от предатели в този форум.
283
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DO: 326KATO TEB MISLQT SAMO RAZUMNITE... A TE VE4E SA MALKO V BALGARIQ
282
1
 
12
 
! Отговори
Онбашията преди 13 години
Аз викам да ги направим направо в Турция изборите......така ще спестим маса пари за автобуси...
281
3
 
12
 
! Отговори
LITSETO преди 13 години
пак баирама или димитров ден виновни а НАРОДА МРЕ ВЕЧЕ ОТ ГЛАД , ЕМИГРИРА ДА РАБОТИ АМИ ТО ДАНАЦИТЕ САМО ДЕТО ИМАШ НА ГЛАВА ОТ ЧОВЕК СА ТЕЖЕСТ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА СКЪПИ САГРАЖДАНИ // АМУДЖИ *** ***// ПАК СЕ ОПИТВАТ ДА НИСКАРАТ СЪСЕД , ПРИЯТЕЛ ,ПОЗНАТ ,КОЛЕГА, ПЪК НИЕ СИ МИСЛИМ ЕТО ЗАЩИТАВАТ НИ АКАЖЕТЕМИ КАК АЗ ДА СЕ СКАРАМ С СЪСЕДА КОИТО ИМА ТУРСКО ИМЕ ИКАТО СТАНА СУТРИН ТОИ МИ ВИКА -- ЗДРАСТИ КОМШУ , КАКСИ !КАЖЕТЕМИ ЗАЩО НЕ СЕ ЗАМИСЛИМ ВСИЧКИ КАТО НАМЕРИМ ОТГОВОРА РЕШЕНИЕТО Е ГОТОВО
280
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напоследък кризата е доминиращ фактор.